Οι αλλαγές στο ρόστερ της Μπενφίκα φέρνουν εξελίξεις και στην ιεραρχία των αρχηγών της ομάδας, με τον Βαγγέλη Παυλίδη να συγκαταλέγεται πλέον στα φαβορί για να αναλάβει ηγετικό ρόλο στα αποδυτήρια των «Αετών».
Απέρριψε 40 εκατ. ευρώ για Παυλίδη η Μπενφίκα – Ετοιμάζει νέο συμβόλαιο!
Οι αποχωρήσεις των Νικολάς Οταμέντι και Αντόνιο Σίλβα δημιουργούν κενά στην αρχηγική ομάδα και, σύμφωνα με τα πορτογαλικά δημοσιεύματα, οι Φρέντρικ Άουρσνες και Τομάς Αραούχο προβάλλουν ως οι επικρατέστεροι για να βρεθούν στην κορυφή της σχετικής λίστας.
Παυλίδης: «Είπε το «ναι» στη Φενέρμπαχτσε!»
Παράλληλα, όμως, πίσω τους υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, με τον Παυλίδη να θεωρείται ένας από τους πιο ισχυρούς υποψηφίους.
Μπαρτσελόνα: Ο Παυλίδης, η ρήτρα των 100 εκατομμυρίων και ο… Άλβαρες!
Ο πρόεδρος της Μπενφίκα, Ρουί Κόστα, είχε αναφερθεί στο θέμα, τονίζοντας πως δεν αναμένονται ριζικές αλλαγές στην ιεραρχία.
«Οι αρχηγοί της Μπενφίκα, εκτός κι αν υπάρξει κάποια… επανάσταση εδώ, παραμένουν οι ίδιοι. Ο Φρέντρικ Άουρσνες και ο Τομάς Αραούχο εξακολουθούν να αποτελούν τη σειρά διαδοχής», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.
Ηγετική παρουσία εντός και εκτός γηπέδου
Ο Παυλίδης έχει καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Μπενφίκα, όχι μόνο χάρη στην εκτελεστική του δεινότητα, αλλά και λόγω της συνολικής προσφοράς του στο παιχνίδι της ομάδας.
Ο Έλληνας άσος αποτελεί βασικό κομμάτι των πλάνων του Μάρκο Σίλβα, συμβάλλοντας τόσο στην ανάπτυξη όσο και στη δημιουργία των επιθετικών συνεργασιών.
Από την άφιξή του από την Άλκμααρ, έχει καταγράψει 64 γκολ και 18 ασίστ σε 112 συμμετοχές με τη φανέλα της πορτογαλικής ομάδας, αριθμοί που ενισχύουν ακόμη περισσότερο το κύρος του στα αποδυτήρια.
Μεταξύ των ποδοσφαιριστών που επίσης συγκεντρώνουν πιθανότητες να αποκτήσουν πιο ενεργό ηγετικό ρόλο βρίσκονται ο Λεάντρο Μπαρέιρο, ο οποίος έχει αποτελέσει σταθερή επιλογή όλων των προπονητών της Μπενφίκα από το 2024 και έπειτα, αλλά και ο Ρίτσαρντ Ρίος, ο οποίος έχει ήδη φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μόλις έναν χρόνο στον σύλλογο.
Η τελική απόφαση για τη σύνθεση της αρχηγικής ομάδας της Μπενφίκα ενόψει της σεζόν 2026/27 θα ληφθεί από τον Μάρκο Σίλβα.