Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τη διαιτησία στην ισοπαλία 2-2 της Μπενφίκα με την Κάσα Πία.

Ο Πορτογάλος τεχνικός στάθηκε στο πέναλτι, με το οποίο οι φιλοξενούμενοι μείωσαν 2-1 στο σκορ και τόνισε πως δε θα δίνονταν πουθενά στον κόσμο και πως πρόκειται για ανακάλυψη του διαιτητή. Επίσης, συμπλήρωσε πως στο 2-0 υπέρ της ομάδας το ματς είχε τελειώσει, όμως ο διαιτητής είχε διαφορετική άποψη.

Ο Μουρίνιο δήλωσε αρχικά: «Μετά το 2-0 το παιχνίδι είχε τελειώσει, αλλά είδατε όλοι τι έγινε. Είναι λάθος του διαιτητή που καταλόγισε ένα πέναλτι που σαφώς δε δίνεται πουθενά στον κόσμο. Και είμαι ευγενικός όταν λέω απλώς λάθος. Τεράστιο λάθος και του VAR. Και είναι δικό μας λάθος επειδή δεν καθαρίσαμε το παιχνίδι. Κλείσαμε το σκορ στο 2-0, και μετά ο διαιτητής και το VAR άνοιξαν το παιχνίδι».

Και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Είναι περίεργο… δύσκολο να καταλάβεις πώς αποφασίζει ο διαιτητής, αλλά ακόμη πιο δύσκολο να καταλάβεις γιατί το VAR δεν παρενέβη σε μια προφανή φάση, που η UEFA, η FIFA και τα πρωταθλήματα στην αρχή της σεζόν παρουσιάζουν ως σαφή παραδείγματα. Θέλω να είμαι ήπιος και ισορροπημένος και να πω ότι ο διαιτητής και το VAR έκαναν λάθος. Αλλά όχι, όταν ο διαιτητής κάνει λάθος, το VAR βοηθάει. Άρα γιατί δε βοήθησε; Είναι δύσκολο να το εξηγήσω γνωρίζοντας ότι αν μιλήσω θα τιμωρηθώ αργότερα. Χάσαμε δύο βαθμούς, οι άλλοι κέρδισαν δύο, κάπως έτσι χάνονται και κερδίζονται τα πρωταθλήματα».