Ρούμπεν Αμορίμ: Ο νέος “Special One” της προπονητικής

Μέσα σε λίγα μόνο χρόνια στην προπονητική, ο Ρούμπεν Αμορίμ έγινε ένας από τους πιο αξιόλογους και περιζήτητους νέους προπονητές στο ποδόσφαιρο.

Έχοντας ξεκινήσει από την Casa Pia στην τρίτη κατηγορία της Πορτογαλίας μόλις το 2018, ο Αμορίμ πήρε την πρώτη του ευκαιρία σε έναν μεγάλο σύλλογο όταν η Μπράγκα τον διόρισε ως προπονητή στη 2η ομάδα. Μόλις τρεις μήνες αργότερα, μετά την απόλυση του Ρικάρντο Σα Πίντο, ο Αμορίμ ανέλαβε την πρώτη ομάδα. Με αυτόν τον τρόπο, έγινε μάνατζερ μιας ομάδας που αγωνιζόταν σε μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε ηλικία μόλις 34 ετών.

Ο Αμορίμ εντυπωσίασε τόσο πολύ στα 13 παιχνίδια που ήταν επικεφαλής – από τα οποία κέρδισε 10 – που η Σπόρτινγκ Λισαβόνας τον Μάρτιο του 2020 πλήρωσε ένα σημαντικό ποσό για να εξαγοράσει το συμβόλαιο του στη Μπράγκα. Στη συνέχεια, στην πρώτη του πλήρη σεζόν στον σύλλογο, ο Αμορίμ οδήγησε τη Σπόρτινγκ σε ένα εγχώριο διπλό τίτλο, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου τίτλου πρωταθλήματος μετά από 19 χρόνια. Η Σπόρτινγκ υπέστη μόνο μία ήττα στο πρωτάθλημα όλη τη σεζόν, στην 33η και προτελευταία αγωνιστική και αφού ο τίτλος είχε ήδη κατοχυρωθεί.

Ο Αμορίμ είναι επικοινωνιακός, γνωστός για τις τακτικές του γνώσεις και την ευελιξία του. Το εντυπωσιακό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο του Αμορίμ έφερε γρήγορα αποτελέσματα και πλέον αποτελεί στόχο για τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.