Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-3: Αφεντικά στη Λισαβόνα τα «λιοντάρια»! (hls)

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας πήρε μεγάλη νίκη στο ντέρμπι της Λισαβόνας μέσα στην έδρα της Μπενφίκα και συνεχίζει τη μάχη με την Πόρτο για την κατάκτηση του τίτλου στην Πορτογαλία!

Η ομάδα του Ρούμπεν Αμορίμ, πέτυχε την 8η σερί νίκη της και έχει 11 τρίποντα σε 13 αήτητες αγωνιστικές, όπως και οι «δράκοι» που νωρίτερα είχαν κερδίσει 3-0 στην έδρα της Πορτιμονένσε. Οι «αετοί» με τη δεύτερη ήττα τους έμειναν τέσσερις πόντους πίσω από τους δύο πρωτοπόρους.

Στο 175ο ντέρμπι της πρωτεύουσας για το πρωτάθλημα, η Σπόρτινγκ επικράτησε για 49η φορά συνολικά και πρώτη μέσα στο «Ντα Λουζ» από το 2015-16.

Η φιλοξενούμενη πήρε τα ηνία από την αρχή στο ντέρμπι ξεκινώντας δυναμικά με δύο κίτρινες κάρτες στο πρώτο λεπτό!

Μόλις στο 8ο λεπτό τα «λιοντάρια» άνοιξαν το σκορ όταν ο Γκονσάλβες έκανε ωραία μπαλιά στον Σαράμπια, ο οποίος «εκτέλεσε» από κοντά στην κίνηση τον Βλαχοδήμο.

Δύο λεπτά αργότερα η Μπενφίκα έφτασε κοντά στο 1-1 όταν ο Αδάν έσωσε προσπάθεια του Γριμάλδο.

Οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν δοκάρι με τον Γκονσάλβες στο 37′, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους τους ακυρώθηκε γκολ του Παουλίνιο μέσω VAR ως οφσάιντ.

Οι «αετοί»…ισοφάρισαν τα δοκάρια στο 60ό λεπτό με κεφαλιά του Ντάρβιν Νούνιες, ενώ δύο λεπτά παραλίγο να κάνουν το ίδιο και στα γκολ, όμως ο Αδάν σταμάτησε τον Ζοάο Μάριο σε μεγάλη ευκαιρία.

Στην αμέσως επόμενη φάση όμως, η Σπόρτινγκ κατάφερε να πετύχει το δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση, με τον Παουλίνιο να περνά την μπάλα πάνω από τον Βλαχοδήμο (62′)!

Ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός σε εκείνο το χρονικό σημείο και στο 64′ η Μπενφίκα είχε δεύτερο δοκάρι σε πλασέ του Ράφα Σίλβα από τη μικρή περιοχή!

Όσο όμως η Μπενφίκα έχανε ευκαιρίες η Σπόρτινγκ έβγαινε στην αντεπίθεση επικίνδυνα και στο 68′ ο Νούνες έκανε το 0-3 με πλασέ, έχοντας διασχίσει σχεδόν το μισό γήπεδο μόνος του!

Η κακή βραδιά των γηπεδούχων επιβεβαιώθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Νούνιες να σκοράρει μειώνοντας, αλλά το γκολ να ακυρώνεται μέσω VAR ως οφσάιντ του Γιάρεμτσουκ που του είχε κάνει την πάσα, για μόλις 6 εκατοστά!

Τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων με ωραίο σουτ του Πίζι, που είχε μπει ως αλλαγή στο ματς λίγο νωρίτερα.

Mπενφίκα (Ζέσους): Βλαχοδήμος – Αλμέιδα (74′ Τααράμπτ), Οταμένδι, Βερτόνγκεν – Λάζαρο (46′ Γιάρεμτσουκ), Βάιγκλ (74′ Zιλμπέρτο), Ζ. Μάριο, Γριμάλδο – Ράφα, Έβερτον (86′ Πίζι), Νούνιες (86′ Ράμος).
Σπόρτινγκ (Αμορίμ): Αδάν – Νέτο, Ινάσιο, Φεντάλ (55′ Εσγκάιο) – Πόρο, Ουγκάρτε (90+3′ Σάντος), Νούνες, Ρέις – Γκονσάλβες (90+3′ Μπραγκάνσα), Σαράμπια (84′ Τομάς), Παουλίνιο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.