Μπίλι Μέρεντιθ: Όταν έκοψε την μπάλα στα 50!

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου 1924, ο Μπίλι Μέρεντιθ αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι στον ημιτελικό του FA Cup κόντρα στη Νιουκάστλ. σε ηλικία 49 ετών και 245 ημερών.

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου 1924, ο Μπίλι Μέρεντιθ αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι στον ημιτελικό του FA Cup κόντρα στη Νιουκάστλ. Ο Ουαλός ακραίος επιθετικός φόρεσε τις φανέλες και των δύο ομάδων του Μάντσεστερ κλείνοντας την καριέρα του στη ”θαλασσί” πλευρά της πόλης.

Σε ηλικία 49 ετών και 245 ημερών έπαιξε για τελευταία φορά φορώντας την φανέλα των ”πολιτών”’ στον ημιτελικό με τη Νιουκάστλ 2-1) και φυσικά έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που έπαιξε ποδόσφαιρο στην Αγγλία και το FA Cup. Επίσης είναι ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που έπαιξε για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ηλικία 45 ετών αλλά και για την Εθνική Ουαλίας.

Με τη Σίτι πανηγύρισε το FA Cup, ενώ με τη Γιουνάιτεντ κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο. Με την Εθνική τη χώρας του μέτρησε 39 εμφανίσεις και 9 γκολ. Πέθανε τον Απρίλιο του 1958 σε ηλικία 83 ετών στο Μάντσεστερ, δύο μήνες μετά την τραγωδία του Μονάχου, όπου έφυγαν από τη ζωή 8 παίκτες της Γιουνάιτεντ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.