Τζέσι Λίνγκαρντ: Ο ξεγραμμένος πρωταγωνιστεί

Ο Τζέσι Λίνγκαρντ από την εξέδρα του Όλντ Τράφορντ βρέθηκε στο αρχικό σχήμα της Γουέστ Χαμ και στην ενδεκάδα της Εθνικής Αγγλίας για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου κόντρα στο Σαν Μαρίνο.

Ο Τζέσi Λίνγκαρντ από την εξέδρα του Όλντ Τράφορντ βρέθηκε στο αρχικό σχήμα της Γουέστ Χαμ και στην ενδεκάδα της Εθνικής Αγγλίας για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου κόντρα στο Σαν Μαρίνο (5-0)

Προϊόν των ακαδημιών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Άγγλος δεν βρίσκονταν στα πλάνα και τις επιλογές του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και τον Ιανουάριο αποφάσισαν από κοινού να αποτελέσει παρελθόν ώστε να μπορεί να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Ο Λίνγκαρντ δεν μπορούσε να βρει τη φόρμα του και κάποια προβλήματα στη προσωπική του ζωή δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει στο Μάντσεστερ. Σε ηλικία 7 ετών μπήκε στους ”μπέμπηδες” και το 2011 κατάφερε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα. Κανένας προπονητής δεν τον πίστεψε και δόθηκε δανεικός σε ομάδες τις Championship (Λέστερ, Μπέρμιγχαμ, Μπράιτον, Ντέρμπι).

Το 2014 κατάφερε να πάρει μια πρώτη γεύση με τα χρώματα της ομάδας για ελάχιστα λεπτά και έφυγε ξανά δανεικός…Τον επόμενο χρόνο όλα αλλάζουν. Ο Ολλανδός Λουίς Φαν Χααλ είναι ο άνθρωπος που του δείχνει εμπιστοσύνη και τον μονιμοποιεί. Οι δανεισμοί τελειώνουν και ο Λίνγκαρντ νιώθει σίγουρος για τη θέση του στην ομάδα. Μπαινοβγαίνει στην 11αδα αλλά είναι πάντα εκεί. Μέχρι να έρθει ο Σόλσκιερ και ο χρόνος συμμετοχής του να μειωθεί αισθητά…Μέτρησε στο βορρά από το 2011, 210 συμμετοχές, 33 γκολ.

Η Γουέστ Χαμ τον ήθελε πολύ και τον έφερε στο Λονδίνο. Ο Ντέβιντ Μόγες τον εμπιστεύτηκε και παρά την αγωνιστική του απραξία του έδωσε γρήγορα χρόνο συμμετοχής αλλά και φανέλα βασικού. Από τον Φεβρουάριο και ύστερα που προσαρμόστηκε και μπήκε στο κλίμα της αλλαγής, μπήκε στην 11αδα και άρχιζε να εντυπωσιάζει.

Πέντε γκολ σε εφτά συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ για τον 28χρονο που θυμήθηκε να διασκεδάζει παίζοντας ποδόσφαιρο. Έδεσε αμέσως με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του σε μια ομάδα που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν στο νησί. Τα σφυριά βρίσκονται στη 5η θέση της βαθμολογίας και απέχουν μόλις δύο βαθμούς από την τετράδα και τη Τσέλσι. 

Από τότε που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τους Λονδρέζους στις 3 Φεβρουαρίου απέναντι στην Άστον Βιλα, μονάχα ο επιθετικός της Λέστερ Κελέσι Ιχενάτσο (6) έχει περισσότερα γκολ από τον Λίνγκαρντ (5) που έχει πετύχει όσα ο φορ της Τότεναμ Χάρι Κέιν και ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι Ιλκάι Γκούντογαν Έχει 12 σουτ προς τον στόχο, το καλύτερο ρεκόρ στην Πρέμιερ Λιγκ μαζί με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Χάρι Κέιν. Επίσης μετράει και δύο ασίστ, ενώ έχει δημιουργήσει και άλλες 8 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του.

Επιστροφή στην Εθνική μετά από 2 χρόνια (24 συμμετοχές – 2 γκολ)

Μετά από όλα αυτά τα επιτεύγματα, ήρθε το τηλεφώνημα του ομοσπονδιακού προπονητή Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για επιστροφή του ποδοσφαιριστή στην Εθνική Αγγλίας. Ο Σάουθγκεϊτ συμπλήρωσε 50 παιχνίδια στην τεχνική ηγεσία των ”Τριών Λιονταριών” στην αναμέτρηση για τα προκριματικά του μουντιάλ κόντρα στο Σαν Μαρίνο.

Ντεμπούτο στον πάγκο της Εθνικής έκανε τον Οκτώβριο του 2016 απέναντι στη Μάλτα, ενώ στο ίδιο ματς πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με την Εθνική και ο Λίνγκαρντ! Τα προβλήματα και η έλλειψη αγώνων, ανάγκασαν τον Σάουθγκεϊτ να αφήσει εκτός ομάδας τον 28χρονο, όμως τους τελευταίες δύο μήνες αναγκάστηκε να αλλάξει άποψη και να τον συμπεριλάβει στην αποστολή.

Ο Λίνγκαρντ ευχαρίστησε τον ομοσπονδιακό τεχνικό για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που του έδειξε ”Με υποστήριξε και με πίστεψε. Μου έδωσε τη δυνατότητα να κάνω ντεμπούτο με το εθνόσημο και είμαι πολύ περήφανος. Ευχαριστώ όσους με πίστεψαν, είναι μόνο η αρχή”

”Πάντα κρατούσα επαφές ακόμα και δεν αγωνιζόμουν στην ομάδα. Μου έδινε συμβουλές για το μέλλον μου. Εγώ απλά έκανα τη σωστή κίνηση και παρέμεινα στην Πρέμιερ Λιγκ πηγαίνοντας στη Γουέστ Χαμ. Λίγο πριν αποχωρήσω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο και μου είπε: ”Αν ήμουν στη θέση σου, θα έμενα στην Πρέμιερ Λιγκ. Μετά το τηλεφώνημα, έπρεπε να βρω ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ και η Γουέστ Χαμ ταίριαξε απόλυτα”

Ξεκίνησε βασικός και ορεξάτος προσπάθησε σε αρκετές περιπτώσεις να σκοράρει απέναντι σε έναν αντίπαλο που ο Σάουθγκεϊτ είχε την δυνατότητα να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα. Γκολ δεν πέτυχε όμως είχε τρία σού προς τον στόχο και μια ασίστ στον νεαρό επιθετικό της Άστον Βίλα, Όλι Ουότκινς, που στο ντεμπούτο του σκόραρε. Απέναντι στον σάκο του μποξ του ομίλου ο Σάουθγκεϊτ και χωρίς τερματοφύλακα να έπαιζε πάλι η Αγγλία θα κέρδιζε. Ο Λίνγκαρντ είχε εύκολο έργο κόντρα σε μια αδύναμη ομάδα ώστε να αποδείξει πράγματα. Ήταν μια καλή και πειστική αρχή.

Ο Λίνγκαρντ απολαμβάνει ξανά το ποδόσφαιρο. Βρήκε ομάδα που έχει στόχους και πρωταγωνιστεί. Επέστρεψε στην Εθνική Αγγλίας και διεκδικεί την είσοδό του στην αποστολή για το παγκόσμιο κύπελλο. Στη ζωή ποτέ μη λες ποτέ. Επόμενη αποστολή για τα ”σφυριά” η εκτός έδρας αποστολή κόντρα στη Γουλβς (5/4) με την επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.