Έντσο Μαρέσκα: Διαπρέπει με Σίτι, περιζήτητος στη Σκωτία!

Ο παλιός παίκτης του Ολυμπιακού Έντσο Μαρέσκα εντυπωσιάζει με την Κ23 της Μάντσεστερ Σίτι και είναι στο στόχαστρο των Σέλτικ και Αμπερντίν!

Ο παλιός παίκτης του Ολυμπιακού Έντσο Μαρέσκα εντυπωσιάζει με την Κ23 της Μάντσεστερ Σίτι και είναι στο στόχαστρο των Σέλτικ και Αμπερντίν!

Ο Ιταλός παλαίμαχος μέσος, πέρασε από τους «ερυθρόλευκους» τη σεζόν 2009-10 προερχόμενος από τη Σεβίλλη. Έπαιξε ελάχιστα και στο ξεκίνημα της περιόδου 2010-11 αποχωρώντας τον Αύγουστο του 2010, με 39 συμμετοχές και 8 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Είχε βοηθήσει τους Πειραιώτες στην κατάκτηση της πρόκρισης στη νοκ – άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ από όμιλο με Άρσεναλ, Άλκμααρ και Σταντάρ Λιέγης, ενώ αγωνίστηκε και στον αποκλεισμό στους «16» από την Μπορντό.

Είχε αγωνιστεί επίσης σε Γουέστ Μπρόμιτς, Γιουβέντους (με την οποία κατέκτησε πρωτάθλημα και Σούπερ Καπ Ιταλίας), Μπολόνια, Πιατσέντσα, Φιορεντίνα, Σεβίλλη (Κύπελλο, Σούπερ Καπ Ισπανίας, 2 Κύπελλα ΟΥΕΦΑ, 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ), Μάλαγα, Σαμπντόρια, Παλέρμο και Βερόνα, πριν κρεμάσει τα παπούτσια του το 2017.

Αμέσως μετά ξεκίνησε καριέρα ως προπονητής, παίρνοντας τα σχετικά διπλώματα στη σχολή του Κοβερτσιάνο. Αρχικά δούλεψε ως βοηθός του Φούλβιο Φλορίν στην Άσκολι και στη συνέχεια δίπλα στον Βιντσέντσο Μοντέλα στην αγαπημένη του Σεβίλλη, ενώ το 2018 έγινε συνεργάτης του Μανουέλ Πελεγρίνι στη Γουέστ Χαμ.

Μετά την απόλυση του Πελεγρίνι, ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον προσέλαβε τον Αύγουστο του 2020 στο πόστο του προπονητή της Κ23 της Μάντσεστερ Σίτι, γνωστή και ως Elite Development Squad.

Η ομάδα του εντυπωσιάζει στο πρωτάθλημα της Premier League 2 στο οποίο συμμετέχει, καθώς βρίσκεται στην κορυφή, πέντε πόντους πίσω από τη δεύτερη Μπλάκμπερν.

Την Καθαρά Δευτέρα μάλιστα, τα παιδιά του Μαρέσκα διέλυσαν με 7-1 την αντίστοιχη ομάδα της Σαουθάμπτον.

Πρωταγωνιστής με χατ-τρικ ο Λίαμ Ντελάπ, γιος του Ρόρι Ντελάπ, παλαίμαχου Ιρλανδού μέσου γνωστού για τις πολύ δυνατές εκτελέσεις πλαγίου άουτ. Δύο γκολ πέτυχε ο Φέλιξ Νμέτσα, αδελφός του Λούκας Νμέτσα, ο οποίος πάει καλά ως δανεικός στην Άντερλεχτ.

Το συγκρότημα του Μαρέσκα, βαδίζει στα χνάρια της ανδρικής ομάδας με την υπογραφή του στυλ ποδοσφαίρου του Γκουαρδιόλα (60 γκολ σε 18 ματς) και τα κατορθώματά δεν άργησαν να φτάσουν στη Σκωτία.

Έτσι, τις τελευταίες μέρες τα ΜΜΕ τον αναφέρουν ως πιθανό νέο τεχνικό της Σέλτικ μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Νιλ Λένον, με τους Καθολικούς να αναζητούν το αντίπαλο δέος του πρωταθλητή πλέον με τη Ρέιντζερς Στίβεν Τζέραρντ.

Η ομάδα της Γλασκώβης όμως μπορεί να έχει και αντίζηλο, μια και τα γραφεία στοιχημάτων «δίνουν» τον Μαρέσκα ως ένα από τα φαβορί για την τεχνική ηγεσία της Αμπερντίν, η οποία χώρισε μετά από μία οκταετία με τον Ντέρεκ ΜακΊνες!

Μπορεί λοιπόν ο άλλοτε διεθνής με τις Ελπίδες της Ιταλίας να είναι μόλις 41 ετών, ωστόσο μία σημαντική προπονητική καριέρα φαίνεται να ανοίγεται μπροστά του!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.