Premier League: London Calling!

Το Λονδίνο καλεί τις ομάδες της πρωτεύουσας που πνίγονται να φτιάξουν την εικόνα τους στα τελευταία χιλιόμετρα του πρωταθλήματος καθώς για ακόμα μία σεζόν στο ''νησί'' ολοκληρώνεται χωρίς τίτλο.

Το Λονδίνο καλεί τις ομάδες της πρωτεύουσας που πνίγονται να φτιάξουν την εικόνα τους στα τελευταία χιλιόμετρα του πρωταθλήματος καθώς για ακόμα μία σεζόν στο νησί ολοκληρώνεται χωρίς τίτλο. Για ακόμα μία χρονιά ο τίτλος θα καταλήξει στο Μάντσεστερ, στη θαλασσί πλευρά της πόλης, με το τρένο του Πεπ Γκουαρδιόλα να κόβει δίκαια πρώτη το νήμα. Για ακόμα μία χρόνια η πρωτεύουσα θα μείνει χωρίς τίτλο, με τη Τσέλσι να κρατάει τη σημαία ψηλά με δύο κατακτήσεις την τελευταία δεκαετία. Οι ”μπλε” του Λονδίνου μπήκαν σφήνα και πήραν τελευταία φορά το πρωτάθλημα τη σεζόν 2016-2017 υπό τις οδηγίες του Αντόνιο Κόντε.

Το Μάντσεστερ έχει τα ηνία καθώς έχει πανηγυρίσει 17 φορές το πρωτάθλημα στην Πρέμιερ Λιγκ από την ίδρυσή της το 1992 και ύστερα. Το Λονδίνο μόλις 8. Η Άρσεναλ έχει πανηγυρίσει τρεις φορές (τελευταίο το αήττητο του Βενγκέρ 2003-2204), η Τσέλσι πέντε, μία το Μπλάκμπερν (1994-1995), μία το Λίβερπουλ (2019-2020) και μία το Λέστερ (2015-2016). 

Τσέλσι

Η απαγόρευση μεταγραφών πέρσι στη Τσέλσι έκανε μάλλον κακό στον Αμπράμοβιτς και τον Λάμπαρντ. Τα χρήματα που ξοδεύτηκαν το επόμενο καλοκαίρι για κινήσεις εντύπωσης και παρά ουσίας, δεν έπιασαν τόπο. Ο Ρώσος μεγιστάνας δεν έκανε άλλο υπομονή και αποχαιρέτησε τον Λάμπαρντ. Ο Τόμας Τούχελ δεν έμεινε καιρό χωρίς δουλειά και ήρθε να φτιάξει μια ομάδα από την αρχή βασιζόμενη στην άμυνα.   Η Τσέλσι είναι αήττητη με τον Γερμανό στο τιμόνι σε όλες τις διοργανώσεις, κυνηγάει την τετράδα και το Champions League (5η στο πρωτάθλημα), βρίσκεται στα προημιτελικά του FA Cup (vs Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 21/3), έχει τον πρώτο λόγο σε ότι αφορά την πρόκριση στους ‘8’ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά το διπλό κόντρα στην Ατλέτικο (0-1). Ο Γερμανός έκανε και συνεχίζει να κάνει αλλαγές. Ακόμα πειραματίζεται αλλάζοντας πρόσωπα και σχηματισμούς. Τρανό παράδειγμα των αλλαγών, ο πάγκος στο ματς κόντρα στους Ισπανούς που στοίχιζε μια περιουσία. Πάνω από 400 εκατομμύρια έκαναν οι αναπληρωματικοί που είχε δίπλα του ο Τούχελ στην αναμέτρηση κόντρα στους ”ροχιμπλάνκος”. (Κέπα, Πούλισικ, Χάβερτς, Τσίλγουελ, Ζιγιάς, Καντέ, Έμερσον , Ζούμα).

Άρσεναλ

Μια πονεμένη ιστορία με τον Μίκελ Αρτέτα μονίμως στο στόχαστρο. Ο Ισπανός θέλησε φέτος να βάλει τον πανάκριβο Πεπέ βασικό, αλλά μάταια. Θέλησε να βάλει στην άλλη πλευρά τον Γουίλιαν που πήρε από τη Τσέλσι αλλά μάταια. Ο Ισπανός αποφάσισε χρησιμοποιεί νεαρούς σε μια χαμένη χρονιά στην Αγγλία. Σακά και Σμιθ Ρόου είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της ομάδας που κρατάνε εκτός τα βαριά συμβόλαια. Ο Νορβηγός Έντεγκααρντ προστέθηκε στα νιάτα, ενώ περιμένει και τον Τόμας Πάρτεϊ που επέστρεψε στις προπονήσεις από νέο τραυματισμό ώστε να συμμαζέψει το χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Γκανέζος ήρθε σαν σωτήρας και πολυτέλεια σε μια ομάδα που χρειάζεται δουλειά και ξαφνικά βρέθηκε να ξαναπαίζει ο Ελνένι! Ο Ομπαμεγιάνγκ μία του ύψους και μία του βάθους, το ίδιο και ο Λακαζέ. Η άμυνα, τραγωδία…Εκτός του Λένο. Στο Europa League συνεχίζει και έχει βάλει στόχο τη κορυφή μπας και βγει του χρόνου στην Ευρώπη. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να περάσει όμως τον Ολυμπιακό.

Τότεναμ

Ο Ζοζέ Μουρίνιο ξεκίνησε τη σεζόν από την αρχή. Πέρσι αντικατέστησε τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο βρίσκοντας μια ομάδα που θέλησε να αλλάξει. Ο Λέβι του έκανε τα περισσότερα χατίρια κάνοντας τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις. Η σεζόν ξεκίνησε ονειρικά και η Τότεναμ βρέθηκε ακόμα και στη κορυφή. Οι απαιτήσεις αυξήθηκαν και τα προβλήματα και οι αδυναμίες, κυρίως στην άμυνα δεν άργησαν να εμφανιστούν. Οι εμμονές του και η αμυντική φιλοσοφία παραμένει ανεξίτηλη στο DNA του Πορτογάλου και τώρα τρέχει. Ο Μουρίνιο είναι πεισματάρης και δεν σηκώνει πολλά. Από την αρχή της σεζόν μέχρι και σήμερα δεν έχει καταλήξει σε ένα βασικό σχηματισμό στην άμυνα. Συνεχώς αλλάζει πρόσωπα και καταστάσεις με αποτέλεσμα να λείπει η συνοχή και η ισορροπία. Μοναδικό θετικό κομμάτι στην ιστορία της φετινής Τότεναμ, η πρόκριση στον τελικό του League Cup (vs Μάντσετσερ Σίτι 25/4) και η μεγάλη ευκαιρία που έχει να σώσει τη χρονιά με ένα τίτλο που έχει να πανηγυριστεί στο βόρειο Λονδίνο από το 2008! Στο Europa League είναι ακόμα μέσα, με το τρόπαιο να είναι στόχος μιας διοργάνωσης που ο Μουρίνιο έχει κατακτήσει στο πρόσφατο παρελθόν με τη Γιουνάιτεντ. Αν παραμείνει στο τιμόνι καθώς ήδη υπάρχουν σκέψεις απόλυσης και στο βάθος Νάγκελσμαν, αλλά το συμβόλαιο του Πορτογάλου είναι παχυλό και δύσκολα σπάει. Η διοίκηση του έδωσε διορία και αυτός πήρε παράταση μετά την πρόκριση στους ”16” του Europa League.

Γουέστ Χαμ

Η ευχάριστη έκπληξη της πρωτεύουσας που έχει στρογγυλοκαθίσει στην τετράδα. Τα ”σφυριά” του Ντέιβιντ Μόγες συνήθισαν να αγωνίζονται στο αχανές Ολυμπιακό Στάδιο και η φετινή σεζόν ξεπερνά κάθε προσδοκία. Αήττητη στους τελευταίους τέσσερις αγώνες με τρεις νίκες και μία ισοπαλία ταξιδεύει στο Έτιχαντ για να δοκιμαστεί με την πρωτοπόρο και κατά πάσα πιθανότητα πρωταθλήτρια Σίτι (27/2). Ο βασικός λόγος για την εκπληκτική πορεία της ομάδας είναι ο Σκωτσέζος που κατάφερε να παντρέψει ένα σύνολο χωρίς φίρμες. Πρώτος σκόρερ (8 γκολ) είναι μέσος και λέγεται Τόμας Σούτσεκ. Ήρθε πέρσι δανεικός από τη Σλάβια στη μέση της σεζόν και φυσικά παρέμεινε. Σταθερή αξία ο δρομέας Αντόνιο, προσθήκη μπόνους ο ξεχασμένος από τη Γιουνάιτεντ, Τζέσε Λίνγκαρντ που έχει 3 γκολ και μια ασίστ σε τέσσερις συμμετοχές.

Το πρωτάθλημα έχει δρόμο και οι ομάδες της πρωτεύουσας τρέχουν να προλάβουν ώστε να φτιάξουν την εικόνα τους και να πιαστούν από κύπελλα και Ευρώπη για να σωθεί ακόμα μια χρονιά που αλλιώς άρχισε και διαφορετικά τελειώνει. Και όπως λέει το διαχρονικό τραγούδι των Clash, το Λονδίνο πνίγεται δίπλα στον ποταμό Τάμεσι…Άρα χρειάζεται καλό κολύμπι για φτάσεις στο τέλος του ποταμού.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.