Σον, ούτε καν πλησίασες!

Ο Σον της Τότεναμ σκόραρε τέσσερις φορές στο πρόσφατο ματς με τη Σαουθάμπτον, αλλά δεν …ακούμπησε τα ρεκόρ των Σίβορι, Κουμπάλα και άλλων «μπόμπερ» στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για τα περισσότερα γκολ σε ένα ματς.

Ο Σον της Τότεναμ σκόραρε τέσσερις φορές στο πρόσφατο ματς με τη Σαουθάμπτον, αλλά δεν …ακούμπησε τα ρεκόρ των Σίβορι, Κουμπάλα και άλλων «μπόμπερ» στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για τα περισσότερα γκολ σε ένα ματς.

Φυσικά, μη λέμε κι ό, τι θέλουμε, δεν είναι ακριβώς εύκολο να πετύχεις «καρέ» σε επαγγελματικό αγώνα ποδοσφαίρου, πόσο μάλλον σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ωστόσο, ο Νοτιοκορεάτης ούτε καν πλησίασε το ρεκόρ για τα περισσότερα τέρματα σε ένα παιχνίδι της πρώτης κατηγορίας. Ποιος το κατέχει; Διαβάστε παρακάτω για τους μεγαλύτερους «killers» ενός 90λεπτου στα μεγάλα πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου.

ΑΓΓΛΙΑ

Ούτε τέσσερα, ούτε πέντε, ούτε έξι! Το ρεκόρ για την πρώτη κατηγορία της Αγγλίας σε ένα παιχνίδι είναι επτά και το κατέχει από τις 14 Δεκεμβρίου του 1935 ο Τεντ Ντρέικ. Ο θρύλος της Άρσεναλ, το κατόρθωσε σε ματς με την Άστον Βίλα, με τους «κανονιέρηδες» να φεύγουν νικητές από το «Βίλα Παρκ» με 7-1! Ο Ντρέικ είχε κάνει χατ – τρικ στο ημίωρο και πέτυχε έξι γκολ μέχρι το 60’, αλλά έφτασε το 90ό λεπτό για να πετύχει το έβδομο γκολ και μάλιστα έχοντας και τραυματισμό στο γόνατο!

ΙΤΑΛΙΑ

Στο «κάλτσιο» τα ρεκόρ σκοραρίσματος είναι συνώνυμα με τους Σίλβιο Πιόλα (φωτό) και Ομάρ Σίβορι, οι οποίοι μοιράζονται και το συγκεκριμένο, έχοντας πετύχει από έξι γκολ σε έναν αγώνα πρωταθλήματος. Ο πρώτος, τα κατάφερε με τη φανέλα της Προ Βερτσέλι σε νίκη 7-2 επί της Φιορεντίνα στις 29/10/1933. O δεύτερος στο 9-1 της Γιουβέντους επί της Ίντερ στις 10/6/1961. Λεπτομέρεια: οι «νερατζούρι» είχαν κατεβάσει την ομάδα της Πριμαβέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς εκείνο το ματς αποτέλεσε την επανάληψη ενός 0-0 που είχε γίνει νωρίτερα, αλλά ακυρώθηκε επειδή οι φίλαθλοι που βρίσκονταν γύρο από τον αγωνιστικό χώρο ενοχλούσαν τους παίκτες!

ΙΣΠΑΝΙΑ

Όταν η Μπάγερν πέτυχε οκτώ γκολ κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο δρόμο για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, οι Καταλανοί έφτασαν στα πρόθυρα της διάλυσης. Ωστόσο έχουν ζήσει και χειρότερα! Στις 8 Φεβρουαρίου 1931 πήγαν στο «Σαν Μαμές» της Αθλέτικ Μπιλμπάο και έχασαν 12-1, με τον «κανονιέρη» των Βάσκων Αγκουστίν Σάουτο Αράνα (γνωστότερο ως «Μπάτα») να σκοράρει επτά φορές (ή …πέντε, καθώς ο Τύπος της εποχής διαφωνεί)! Το ισπανικό ρεκόρ πάντως σίγουρα είναι επτά γκολ σε ένα ματς και μαζί με τον «Μπάτα» το κατέχει ο θρύλος της Μπαρτσελόνα Λαντισλάο Κουμπάλα, που το πέτυχε στις 10 Φεβρουαρίου 1952, στο 9-0 επί της Σπόρτινγκ Χιχόν. Αυτό ούτε ο Μέσι δεν το έχει κάνει…

ΓΑΛΛΙΑ

Πολύ πριν οι σημερινές υπερδυνάμεις Παρί και Λιόν κάνουν την εμφάνισή τους, στη Γαλλία κυριαρχούσαν άλλοι. Όπως η Σοσό για παράδειγμα, που στις 25 Αυγούστου 1935 διέλυσε την Βαλανσιέν με 12-1, έχοντας τον Αντρέ Αμπεγκλέν ως κορυφαίο και σκόρερ επτά γκολ! Στις 11 Μαΐου 1938, η Βαλανσιέν έγινε πάλι …σάκος του μποξ, αυτή τη φορά από τη Ρουέν, που την κέρδισε 9-1, σε ένα παιχνίδι όπου ο Ζαν Νικολά σκόραρε επίσης επτά φορές…

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι τρομοκρατεί εδώ και χρόνια τις αντίπαλες άμυνες στην Μπουντεσλίγκα με Ντόρτμουντ και Μπάγερν. Όμως σε ένα 90λεπτο έχει… σταματήσει στα 5 γκολ και δεν κατέχει το συγκεκριμένο ρεκόρ. Αυτό ανήκει στον Ντίτερ Μίλερ, ο οποίος στις 17 Αυγούστου 1977 με τη φανέλα της Κολονίας τιμώρησε έξι φορές την άμυνα της Βέρντερ σε νίκη με 7-2. Με τη φόρμα της Μπάγερν και του Πολωνού πάντως τους τελευταίους μήνες, δεν φαίνεται να αργεί πολύ η μέρα που αυτό το ρεκόρ θα έχει νέο κάτοχο…

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ, Μάρκο Φαν Μπάστεν ή Ρόμπιν Φαν Πέρσι κατέχουν το ρεκόρ της Eredivisie; Κανένας από τους τρεις μεγάλους Ολλανδούς σκόρερ! Μόνο ένας έχει καταφέρει να σκοράρει επτά φορές σε ένα παιχνίδι της πρώτης κατηγορίας του ολλανδικού ποδοσφαίρου και αυτός είναι Βραζιλιάνος! Ο Αφόνσο Άλβες, που τα κατάφερε στις 7 Οκτωβρίου 2007 σε νίκη της τότε ομάδας του Χιρενφέιν με 9-0 επί της Χεράκλες Άλμελο

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ο Φερνάντο Πεϊροτέο, είναι μακράν ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, με πάνω από 500 γκολ σε 11 χρόνια καριέρας από το 1938 έως το 1949. Ο μεγάλος στράικερ, κατέχει το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ σε ένα ματς πρωταθλήματος της χώρας, καθώς στις 22 Φεβρουαρίου 1942 πέτυχε εννέα γκολ σε νίκη με 14-0 επί της Λέσα.

BONUS: ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα το απόλυτο ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ σε ένα παιχνίδι κρατάει από το 1932. Το κατέχει ο Νίκος Αγγελάκης του Άρη, που σκόραρε έξι φορές σε αγώνα με τον Απόλλωνα Αθηνών που έληξε 6-1 στο πλαίσιο του εθνικού πρωταθλήματος. Μάλιστα, ο θρυλικός στράικερ είχε πετύχει όλα του τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.