Αντεμπαγιόρ: Ο πανηγυρισμός του έμεινε στην ιστορία!

Όταν σκέφτεσαι κάποια συγκεκριμένα γεγονότα που έχουν συμβεί στον «μαγικό» κόσμο της Πρέμιερ Λιγκ, σίγουρα αυτή την εικόνα δεν τη ξεχνάς.

Όταν σκέφτεσαι κάποια συγκεκριμένα γεγονότα που έχουν συμβεί στον «μαγικό» κόσμο της Πρέμιερ Λιγκ, σίγουρα αυτή την εικόνα δεν τη ξεχνάς. Tον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ να πανηγυρίζει ως παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι μπροστά στους οπαδούς της Άρσεναλ. Ακριβώς 11 χρόνια πριν, στις 12 Σεπτεμβρίου του 2009, ο Τογκολέζος επιθετικός  έγραψε τον εαυτό του στη ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ με τον πανηγυρισμό του, σε μία χαρακτηριστική εικόνα.  

Για τους φίλους των «κανονιέρηδων» σε όλο τον κόσμο, θεωρείται μία φιγούρα μισητή. Φεύγοντας από το βόρειο Λονδίνο το καλοκαίρι του 1992 για τη Μάντσεστερ Σίτι, δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου τη φήμη του ανάμεσα στη βάση των οπαδών της παλιάς του ομάδας, αλλά τρέχοντας 100 μέτρα στο γήπεδο, βρέθηκε φάτσα με τους οπαδούς της Άρσεναλ στις εξέδρες, γονάτισε μπροστά τους, ανοίγοντας τα χέρια σε μια απίστευτα προκλητική κίνηση, που αν γινόταν στην Ελλάδα το πιο πιθανό είναι ότι α είχαμε εισβολή οπαδών στο γήπεδο.

Ήταν το πρώτο παιχνίδι για τον Αντεμπαγιόρ απέναντι στην Άρσεναλ μετά τη μεταγραφή του στη Σίτι αντί 28 εκατομμυρίων ευρώ, σε μία αναμέτρηση που βρήκε νικήτρια τη Σίτι με σκορ 4-2 και τον Τογκολέζο να σκοράρει και να εκδικείται την παλιά του ομάδα και κυρίως τον Αρσέν Βενγκέρ, τον οποίο μισούσε, εξαιτίας του απαράδεκτου τρόπου που του είχε φερθεί στη συνύπαρξη τους στην Άρσεναλ. Βέβαια πριν από αυτό το περιστατικό, άκουγε τα… χίλια μύρια από τους οπαδούς των «κανονιέρηδων» στις εξέδρες  Μιλώντας χρόνια αργότερα για τον αμφιλεγόμενο εορτασμό, ο Αντεμπαγιόρ είπε: «Κακομεταχείριση; Eχουμε το όριό μας … Όταν έτρεχα τα συναισθήματα ανέλαβαν και το μόνο που είχα στο μυαλό μου είναι «ναι, σήμερα είμαι ελεύθερος». Ήταν μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.