Με τον Λίο Μέσι να «φλερτάρει» με την Σίτι και την Premier League, ας δούμε αργεντινούς σταρ που πέτυχαν ή απέτυχαν στο Αγγλικό πρωτάθλημα.

Με τον Λίο Μέσι να «φλερτάρει» με την Σίτι και την Premier League, ας δούμε αργεντινούς σταρ που πέτυχαν ή απέτυχαν στο Αγγλικό πρωτάθλημα.

Το σίριαλ Μέσι δεν έχει τελειώσει και η Μάντσεστερ Σίτι ελέω Πεπ Γκουαρδιόλα, είναι ένας πιθανός προορισμός για τον σταρ της Μπαρτσελόνα, αν φυσικά τελικά χωρίσουν οι δρόμοι τους.
Αν τελικά ευοδωθεί η μετακίνηση στο Μάντσεστερ, ο Μέσι θα μπει στην λίστα αρκετών διεθνών αργεντινών που πήγαν στο Νησί.
Κάποιοι από αυτούς πέτυχαν και κάποιοι άλλοι απέτυχαν να δείξουν στο πλέον απαιτητικό πρωτάθλημα του κόσμου, την αξία τους.
Πάμε να δούμε ορισμένες περιπτώσεις ένθεν κι ένθεν.

Επιτυχία: Σέρχιο Αγουέρο
Η Σίτι τον απέκτησε το 2011 από την Ατλέτικο Μαδρίτης κι έκανε διάνα. Πολλά γκολ, εξαιρετική απόδοση όλα αυτά τα χρόνια.
Το 2017 έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας κερδίζοντας αρκετούς τίτλους.

Αποτυχία: Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν
Ο Βερόν κατέκτησε στο Νησί περισσότερο χρυσάφι κι ασήμι από τους Τζέραρντ, Κέϊν, Μπέϊλ και Πογκμπά. Γιατί είναι λοιπόν αποτυχία;
Οι προσδοκίες ήτα πολύ μεγάλες όταν η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ έκανε ρεκόρ μεταγραφής στο Αγγλικό ποδόσφαιρο για να τον πάρει από την Λάτσιο το 2001.
Όμως η φυσική του κατάσταση και πολλά προβλήματα τραυματισμών δεν τον άφησαν να έχει σταθερότητα. Δύο χρόνια μετά πήγε στην Τσέλσι όπου η απόδοση του ήταν ακόμη χειρότερη.

Επιτυχία: Κάρλος Τέβες
Το να πετύχεις σε μια ομάδα στην Αγγλία είναι δύσκολο. Σε δύο ακόμη δυσκολότερο. Ο Τέβες τα κατάφερε σε τρεις.
Ήρθε το 2006 στην Γουέστ Χαμ και την βοήθησε να παραμείνει στην κατηγορία, σημειώνοντας μάλιστα το νικητήριο γκολ την τελευταία αγωνιστική στο Ολντ Τράφορντ κόντρα στην Γιουνάϊτεντ.
Πήγε στους «μπέμπηδες» με τους οποίους κατέκτησε δύο τίτλους και στην συνέχεια στην μισητή αντίπαλο Σίτι με την οποία κατέκτησε ένα ακόμη πρωτάθλημα.

Αποτυχία: Γκονζάλο Ιγκουαϊν
Η αλήθεια είναι ότι πήγε στην Τσέλσι στις χειρότερες μέρες του Μαουρίτσιο Σάρι στον πάγκο της ομάδας του Δυτικού Λονδίνου.
Οι σχέσεις του Ιταλού κόουτς με τον κόσμο ήταν χείριστες και ο Ιγκουαίν που ήρθε τον Γενάρη της σεζόν 2019-19 δεν έπιασε.
Ο Αργεντινός το μόνο που κατάφερε ήταν να σημειώσει πέντε γκολ.

Επιτυχία: Χαβιέρ Μασεράνο
Αν ο Τέβες ήταν το πιπέρι στην Γουέστ Χαμ του 2006-07 ο Μασεράνο ήταν το αλάτι. Ήταν ο βράχος της ομάδας στην μεσαία γραμμή και η μεταγραφή στην Λίβερπουλ δεν άργησε.
Σε κάτι περισσότερο από τρεις σεζόν ο αργεντινός μέσος μέτρησε σχεδόν 100 συμμετοχές με εξαιρετική απόδοση.

Αποτυχία: Άνχελ Ντι Μαρία
Δεν είναι ότι κόστισε 60 εκατομμύρια λίρες, ούτε ότι εξόργισε τους οπαδούς, ούτε ότι σκόραρε 4 γκολ.
Ούτε ότι αποτέλεσε μια από τις πιο αποτυχμένες μεταγραφές τηςε εποχής του Φέργκιουσον.
Περισσότερο εξόργισαν οι δηλώσεις του όταν έφυγε, για το πόσο κακή ήταν η ζωή στην Αγγλία και το Μάντσεστερ και το πόσο άσχημες ήταν οι σχέσεις στον σύλλογο.
Κι επίσης ότι σε όποια άλλη ομάδα έπαιξε μετά την Γιουνάϊτεντ τα πήγε εξαιρετικά.

Αποτυχία: Ρίκι Άλβαρεζ
Ήρθε στην Σάντερλαντ το 2014 αλλά σε καμία στιγμή ο επιθετικός μέσος δεν έπεισε με την απόδοση του. Ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς στο γόνατο κι έπαιξε λίγο.
Η Σάντερλαντ όμως όταν τον δανείστηκε από την Ίντερ έβαλε όρο αγοράς με τιμή 10 εκατομμύρια λίρες αν παρέμεινε στην Premier League.
Τα κατάφερε και δυστυχώς αναγκάστηκε να πληρώσει το κόστος.
Κι όχι μόνο αυτό. Στο τέλος ο Άλβαρεζ που πήρε μεταγραφή για την Σαμπντόρια την πήγε στα δικαστήρια και για κάποια μπόνους επίτευξης στόχων της ομάδας, άσχετα αν αυτός δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού.

Επιτυχία: Πάμπλο Ζαμπαλέτα
Κανείς άλλος αργεντινός δεν έφτασε τις 300 συμμετοχές στην Premier League.
Ο δεξιός μπακ έπαιξε 9 χρόνια στην Σίτι ερχόμενος μια μέρα πριν την άφιξη του σεΐχη Μανσούρ στην διοίκηση της ομάδας.
Δύο πρωταθλήματα και σταθερή απόδοση τόσο στην Σίτι όσο και στην συνέχεια στην Γουέστ Χαμ.