Θυμάστε τον Τζεμπά-Τζεμπά; Ακόμα παίζει… (photos)

Εκτός από τα εντυπωσιακά του προσόντα, είχε κλέψει την παράσταση και με το διπλό του επίθετο. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον έφερε στο Ολντ Τράφορντ το καλοκαίρι του 2003 πιστεύοντας στα προσόντα του.

Εκτός από τα 3 εκατομμύρια ευρώ που είχε δώσει η Γιουνάιτεντ, ήλπιζε να αναπληρώσει και το κενό του αρχηγού Ρόι Κιν, με το σκληροτράχηλο Καμερουνέζο να προορίζεται για αντικαταστάτης του. Ο Τζεμπά κάθε άλλο παρά δικαίωσε τις προσδοκίες μένοντας μόλις 1,5 χρόνο στο Μάντσεστερ και σκοράροντας 2 φορες σε 39 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα ένα από τα δύο του γκολ ήταν εναντίον του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Έμεινε μέχρι το 2007 στην Αγγλία, παίζοντας σε Άστον Βίλα και Μπέρνλι και στη συνέχεια άρχισε η “Οδύσσεια”. Ο Τζεμπά ταξίδεψε παίζοντας ποδόσφαιρο σε Κατάρ, Δανία, Ισραήλ, Σερβία, Σκωτία, Ινδία και Ινδονησία. 

Το 2016 τον βρίσκει στην 5η κατηγορία του ελβετικού πρωταθλήματος, στην ερασιτεχνική Βαλόρμπ, όπου αγωνίζεται μέχρι και σήμερα στα 38 του.

Ο Τζεμπά έχει κατακτήσει το κύπελλο Αγγλίας και το Κομιούνιτι Σιλντ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ με την εθνική του ομάδα πήρε το Κύπελλο Εθνών του 2002.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.