Κάποιοι πήγαν στο Λονδίνο και παρέμειναν εργάτες, κάποιοι έφτασαν στα..τελειώματα, κάποιοι προσγειώθηκαν και έγιναν θρύλοι!

Κάποιοι πήγαν στο Λονδίνο και την Τσέλσι και παρέμειναν εργάτες, κάποιοι έφτασαν στα..τελειώματα, κάποιοι προσγειώθηκαν και έγιναν θρύλοι! Ο επόμενος που έρχεται και ελπίζουν πως στο σύλλογο θα αφήσει εποχή είναι ο Μαροκινός Χακίμ Ζιγιάς που έκανε όργια στην Ολλανδία με τον Άγιαξ και η Τσέλσι πρόλαβε να τον καπαρώσει καθώς από τη νέα σεζόν θα φορέσει και αυτός τα μπλε.

Βίκτορ Μόουσες (Νιγηρία)

Υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο, ήταν βασικός λόγος που η Τσέλσι έφτασε μέχρι τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ με την Μπενφίκα και την κατάκτηση του πετυχαίνοντας στην πορεία τέσσερα γκολ. Πλέον αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Αντόνιο Κόντε στο Μιλάνο και την Ίντερ μετά την συνεργασία τους στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Μοχάμεντ Σαλάχ (Αίγυπτος)

Ο πρώτος Αιγύπτιος που προσγειώθηκε στο Στάμφορντ Μπριτζ,ήρθε από τη Βασιλεία αλλά δεν προσαρμόστηκε και ύστερα από ένα χρόνο και κάτι…δόθηκε δανεικός στην Φιορεντινα. Μπορεί να σκόραρε το πρώτο του γκολ σε τοπικό ντέρμπι με την Άρσεναλ, όμως μέτρησε μόλις 19 συμμετοχές και μόλις 2 γκολ.

Ζορζ Γουεά (Λιβερία)

Στη ”δύση” της καριέρας του,32 ετών, ήρθε δανεικός από τη Μίλαν το 2000. Σκόραρε στο ντεμπούτο του το νικητήριο γκολ κόντρα στην Τότεναμ, έβαλε 5 γκολ σε 15 ματς και πανηγύρισε μέσα σε 6 μήνες το FA CUP.

Σάμουελ Ετό (Καμερούν)

Σε ηλικία 33 ετών δεν ήταν ο Αφρικανός της Μπαρτσελόνα και της Ίντερ, πέτυχε 11 γκολ σε μία σεζόν που κάθισε στο Λονδίνο, έφτασε στα ημιτελικά του champions league και δεν πανηγύρισε τίτλο.

Σάλομον Καλού (Ακτή Ελεφαντοστού)

Ο απόλυτος ”ρολίστας”, εργάτης που τις περισσότερες φορές έκανε την διαφορά ερχόμενος από τον πάγκο. Πανηγύρισε πρωτάθλημα,4 κύπελλα και φυσικά το champions league στο Μόναχο. Πλέον στα 34 του αγωνίζεται στο Βερολίνο και τη Χέρτα.

Όμπι Μίκελ (Νιγηρία)

Έπαιξε 8 χρόνια στο Λονδίνο, αλλά ποτέ δεν έγινε ο αγαπημένος της εξέδρας. Κέρδισε πρωτάθλημα, κύπελλα και champions League. Αρχοντική παρουσία στο κέντρο των μπλε, παρέα με Λάμπαρντ και Εσιέν, ο ερχομός του Μάτιτς περιόρισε τον χρόνο του. Πρόσωπο των ημερών τελευταία, αρνήθηκε να παίξει ποδόσφαιρο λόγω κορωνοϊού στην Τουρκία και η Τραμπζονσπόρ τον έδιωξε!

Μίκαελ Εσιέν (Γκάνα)

Ήρθε από τη Λιόν δίνοντας ποιότητα στα 9 χρόνια που έμεινε στο Βόρειο Λονδίνο. Ο ”βίσωνας” με σοβαρούς τραυματισμούς στα γόνατα ήταν η απόλυτη δύναμη στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Πανηγύρισε πρωταθλήματα, κύπελλα και το champions league. Έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ομάδας και ένας από τους πιο αγαπητούς ξένους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου.

Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού)

Ο καλύτερος Αφρικανός χωρίς καμία αμφιβολία που έχει περάσει από το Βόρειο Λονδίνο, πρώτος ξένος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Ήρθε από τη Μασσαλία ένας απλός επιθετικός και έγινε θρύλος. Πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα και άλλο ένα όταν επέστρεψε ξανά για μία σεζόν. Πήρε κύπελλα και φυσικά η κορύφωση ήρθε με την κατάκτηση του champions league όταν με δικό του γκολ έστειλε τον τελικό στα πέναλτι και με δικό του η Τσέλσι κέρδισε στην διαδικασία τη Μπάγερν.