Στο εδώλιο έξι για το Χίλσμπορο

Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά την τραγωδία του Χίλσμπορο , έφτασε η ώρα που οι υπεύθυνοι για τον θάνατο 96 ανθρώπων θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη.

Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά την τραγωδία του Χίλσμπορο , έφτασε η ώρα που οι υπεύθυνοι για τον θάνατο 96 ανθρώπων θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη.

Όπως έγινε γνωστό, έξι άτομα, ανάμεσά τους δύο υψηλόβαθμοι αστυνομικοί, παραπέμπονται σε δίκη για όσα έγιναν στις 15 Απριλίου 1989 στο γήπεδο της Σέφιλντ Γουένσντεϊ, πριν από τον ημιτελικό Κυπέλλου Αγγλίας ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Νότιγχαμ Φόρεστ, στην μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Έπειτα από δικαστικούς αγώνες δεκαετιών, οι οικογένειες των θυμάτων κατάφεραν πρόσφατα να ανατρέψουν τις αρχικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης και να αποδείξουν ότι οι φίλαθλοι των «ρεντς» δεν ήταν υπεύθυνοι για την τραγωδία, αλλά και να αποκαλύψουν το εύρος της συγκάλυψης από την τοπική αστυνομία του Σέφιλντ και μερίδα των ΜΜΕ, που προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη για τους θανάτους στους ίδιους τους φιλάθλους. Επόμενος στόχος των οικογενειών ήταν οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν στις αρχές και έτσι σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ, υπεύθυνος της αστυνομίας την αποφράδα ημέρα παραπέμπεται για ανθρωποκτονία λόγω των σημαντικών παραλείψεών του. Ο Ντάκενφιλντ, που είχε αναλάβει τα καθήκοντά του μόλις λίγες μέρες πριν την τραγωδία και δεν είχε σχετική εμπειρία σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, είχε ψευδώς ισχυριστεί ότι οι φίλοι της Λίβερπουλ είχαν σπάσει μία πόρτα έξω από την εξέδρα Leppings Lane, με αποτέλεσμα να περάσουν χιλιάδες υπεράριθμοι στην μοιραία εξέδρα. Στην πραγματικότητα, ο ίδιος είχε δώσει εντολή να ανοίξει η συγκεκριμένη θύρα, για να αποτραπεί ποδοπάτημα έξω από το γήπεδο, χωρίς όμως να φροντίσει για την ομαλή κατανομή των φιλάθλων στις εξέδρες. 

Επίσης, ο Νόρμαν Μπέτισον, πρώην αξιωματικός της αστυνομίας στο Νότιο Γιορκσάιρ, παραπέμπεται για ανάρμοστη συμπεριφορά για την συγκάλυψη.

Ο Γκρέιαμ Μάκρελ, πρώην γραμματέας της Σέφιλντ Γουένσντεϊ και υπεύθυνος για την ασφάλεια του γηπέδου, θα δικαστεί για το γεγονός ότι το «Χίλσμπορο» δεν είχε πιστοποιητικό ασφαλείας την 15/4/1989, ενώ για παρακώλυση του έργου της Δικαιοσύνης θα λογοδοτήσει ο Πίτερ Μέτκαλφ, δικηγόρος της αστυνομίας του Νότιου Γιορκσάιρ κατά τις αρχικές έρευνες, αλλά και δύο αξιωματικοί του ίδιου σώματος, οι Ντόναλντ Ντέντον και Άλαν Φόστερ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.