Σε μια φορτισμένη ατμόσφαιρα με το «Σεν Τζέϊμς Παρκ» να τιμά την μνήμη του τεράστιου Κέβιν Κίγκαν, Νιούκαστλ και Λίβερπουλ έμειναν στο 2-2 στην πρεμιέρα της Premier League.

Μια Λίβερπουλ που έμεινε και πάλι αήτητη, εδώ και δέκα χρόνια απέναντι στη Νιούκαστλ.

Ρίγη συγκίνησης και δάκρυα και αποθέωση για τον τεράστιο Κέβιν Κίγκαν που έφυγε τον Ιούλιο από την ζωή.
Πριν την έναρξη του αγώνα οι εξέδρες ήταν γεμάτες από πανό και μηνύματα για τον σπουδαίο άσο αλλά προπονητή του παρελθόντος και στις δύο ομάδες. Εντυπωσιακό χειροκρότημα και δάκρυα στο τρόπος του λέγειν ενός λεπτού σιγή.

Στα αγωνιστικά, η Νιούκαστλ ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ με πλασέ του Ελάνγκα στην αντεπίθεση μόλις στο 5’.

Η Λίβερπουλ πίεσε, είχε μια σπουδαία ευκαιρία στο 18’ όταν σε σουτ του Βιρτζ, ο Χόρνιτσεκ απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στην επανάληψη, στο 55’ ο Χάκπο με όμορφο διαγώνιο σουτ έκανε το 1-1.

Όμως η Νιούκαστλ απάντησε άμεσα, μόλις στο 57’ όταν και πάλι στην κόντρα ο Γουίλοκ με σουτ έκανε το 2-1.

Στο 68’ δυνατό σουτ του Ελάνγκα έσωσε ο Άλισον, ενώ ένα λεπτό μετά ο Ίσακ αστόχησε μέσα από την περιοχή σε σουτ.

Στο 86’ οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να καθαρίσουν το ματς, αλλά ο Γουίσα σε τετ-α-τετ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Άλισον ο οποίος απέκρουσε σωτήρια.

Στις καθυστερήσεις ο Χολ ανέτρεψε τον Βίκτορ και η Λίβερπουλ κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σόμποζλαι κάνοντας το 2-2 στο 90+9.