Προπονητής της Τσέλσι θεωρείται ο Τσάμπι Αλόνσο, ο Ισπανός υπέγραψε συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια και θα… σηκώσει μανίκια από την 1η Ιουλίου. Ο 44χρονος τεχνικός βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο από την περασμένη εβδομάδα και μαζί με τη διοίκηση των «μπλε» άρχισε τον σχεδιασμό εν όψει της νέας σεζόν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Mirror» ο Αλόνσο ενέκρινε τη μεταγραφή του Βαλεντίν Μπάρκο από τη Στρασμπούρ και αποτελεί την πρώτη προσθήκη της Τσέλσι για την καλοκαιρινή περίοδο. Πρόκειται για 21χρονο Αργεντινό ποδοσφαιριστή, ο οποίος αγωνίζεται ως αριστερό μπακ. Ο Μπάρκο εντάχθηκε το καλοκαίρι του 2024 από την Μπόκα Τζούνιορς στην Μπράιτον, δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στους «γλάρους» και έτσι παραχωρήθηκε αρχικά ως δανεικός στη Σεβίλλη, έπειτα ακολούθησε η γαλλική ομάδα.
Μάλιστα η Στρασμπούρ αγόραρε τα δικαιώματα από την Μπράιτον το περασμένο καλοκαίρι έναντι 12 εκατομμυρίων ευρώ. Τη φετινή σεζόν ο Μπάρκο εντυπωσίασε με τη φανέλα της γαλλικής ομάδας, έχοντας 43 παιχνίδια, τρία γκολ και εννέα ασίστ σ’ όλες τις διοργανώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι διεθνής με την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι έχοντας δύο εμφανίσεις και ένα γκολ.
Η Τσέλσι απέκτησε τα δικαιώματα του Αργεντινού αριστερού μπακ, ο οποίος έχει υπογράψει συμβόλαιο για τα επόμενα έξι χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2032. Περισσότερες πληροφορίες για το οικονομικό σκέλος της μεταγραφής, αλλά και τις απαιτήσεις του Μπάρκο δεν είναι ακόμη γνωστές.