Μετά τη λίστα NXGN της ιστοσελίδας Goal με τα 50 πιο υποσχόμενα ταλέντα του κόσμου γεννημένα από το 2007 και έπειτα, οι Καρέτσας και Κωστούλας εμφανίζονται και στο Top-100 των παικτών U23 με την υψηλότερη εκτιμώμενη μεταγραφική αξία παγκοσμίως.
Η έκθεση του CIES Football Observatory (Διεθνής Κέντρο Αθλητικών Σπουδών) δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (25/03) και οι 100 ποδοσφαιριστές που περιλαμβάνονται στη σχετική λίστα δεν διαθέτουν συμβόλαιο με έναν εκ των δέκα πιο ισχυρών συλλόγων στον κόσμο. Ουσιαστικά τα εν λόγω κλαμπ είναι οι Άρσεναλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεάλ Μαδρίτης.
Στην κορυφή της λίστας είναι ο Κενάν Γιλντίζ της Γιουβέντους, ο Τούρκος διεθνής έχει εκτιμώμενη μετραγραφική αξία τα 133,5 εκατ. ευρώ, ενώ ακολουθεί ο Πίο Εσπόζιτο της Ίντερ έναντι 95 εκατ. ευρώ και την πρώτη τριάδα ολοκληρώνει ο Γιαν Ντιομαντέ της Λειψία με 84 εκατ. ευρώ.
Δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές συμπεριλαμβάνει η σχετική λίστα, ο Καρέτσας της Γκενκ κοστολογείται στα 45,8 εκατ. ευρώ και εμφανίζεται πρώτος σε σχέση με τον Κωστούλα της Μπράιτον, ο πρώην άσος του Ολυμπιακού έχει αξία στα 35,7 εκατ. ευρώ.
Συνολικά 12 πρωταθλήματα εκπροσωπούνται στη λίστα των 100 κορυφαίων, με την Premier League στην κορυφή, έχοντας 25 παίκτες.
Πίσω από το αγγλικό πρωτάθλημα οι παίκτες με την υψηλότερη βαθμολογία εκτός των πέντε μεγαλύτερων είναι ο Βίκτορ Ρόκε (Παλμέιρας) και δύο άλλοι ποδοσφαιριστές της Πόρτο, ο Σάμου Αγκεόουα και ο Ροντρίγκο Μόρα.