Η Κρίσταλ Πάλας διανύει εμφανή κρίση και ύστερα και από την ήττα της από τη Σάντερλαντ με 2-1(17/01), έχει να βρει νίκη από τις 11 Δεκεμβρίου και μία εκτός έδρας επικράτηση επί της Σέλμπουρν για το Conference League.
Ενδιάμεσα μεσολάβησε ο οδυνηρός αποκλεισμός και η “εκθρόνιση” από την Μάκλσφιλντ, στον τέταρτο γύρο του FA Cup, ομάδα τέταρτης κατηγορίας, ενώ στην Premier League αναζητά τη νίκη από τις 7 Δεκεμβρίου (εκτός έδρας με Φούλαμ).
Την δύσκολη περίοδο ήρθε να επιβεβαιώσει σήμερα ο προπονητής της Όλιβερ Γκλάζνερ με δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ο οποίος μάλιστα την Παρασκευή (16/01) επιβεβαίωσε ότι θα αποχωρήσει από τους «Αετούς» όταν λήξει το συμβόλαιό του στο τέλος της σεζόν.
Ο 51χρονος Αυστριακό στεκούμενος και στην αποχώρηση του Μαρκ Γκέχι, πραγματοποίησε την εξαιρετικά καυστική δήλωση περί του ότι η ομάδα έχει εγκαταλειφθεί πλήρως από τη διοίκηση, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να κατηγορήσει τους παίκτες του.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο BCC:
«Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν παίκτη. Έκαναν ό,τι μπορούσαν και αυτό συμβαίνει εδώ και εβδομάδες και μήνες.
Έχουμε 12 ή 13 παίκτες διαθέσιμους από το ρόστερ και δεν νιώθουμε καμία στήριξη.
Το χειρότερο είναι να πουλάς τον αρχηγό σου μία μέρα πριν από έναν αγώνα της Premier League.
Προετοιμαζόμαστε, είναι η πρώτη πλήρης εβδομάδα προπονήσεων από τον Σεπτέμβριο, και μετά πουλάμε τον αρχηγό μας μία μέρα πριν από το παιχνίδι. Δεν το καταλαβαίνω αυτό.
Πάντα κρατούσα το στόμα μου κλειστό, αλλά δεν μπορώ πια, γιατί πρέπει να υπερασπιστώ αυτούς τους παίκτες, γιατί σήμερα ήταν το 35ο παιχνίδι.
Ναι, δεχόμαστε πίεση εδώ και είμαστε άτυχοι. Αλλά και πάλι, δεν μπορείς να αντιδράσεις, δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε, και αυτό το κάνει πραγματικά πολύ δύσκολο».
«Τι να πω στους παίκτες;»
Ο Γκλάζνερ οδήγησε την Πάλας στο πρώτο μεγάλο τρόπαιο της ιστορίας της, όταν νίκησε τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας τον περασμένο Μάιο, κάτι που της εξασφάλισε και τη συμμετοχή στο Conference League τη φετινή σεζόν.
Όμως η Πάλας πούλησε το καλοκαίρι τον ηγέτη της, Έμπερετσι Έζε, στην Άρσεναλ και, παρότι ξεκίνησε τη σεζόν δυνατά μένοντας αήττητη στα πρώτα 11 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, πλέον μετρά 10 αγώνες χωρίς νίκη.
Ο Γκλάσνερ πρόσθεσε:
«Όταν σου “ξεριζώνουν την καρδιά” δύο φορές μέσα στη σεζόν, μία μέρα πριν από παιχνίδι, ήταν με τον Έζε το καλοκαίρι, ήταν με τον Γκέχι τώρα…
Τι να λέω στους παίκτες συνέχεια; Τι να τους πω; Και μετά βλέπω την εμφάνιση σήμερα για 50-60 λεπτά – δεν ήταν εύκολο με όλες τις συνθήκες που υπάρχουν εδώ, με 12 παίκτες από το ρόστερ.
Κοιτάζω τον πάγκο, δεν μπορώ να αντιδράσω, μόνο παιδιά στον πάγκο, και αυτό δεν συνέβη χθες, συμβαίνει εδώ και εβδομάδες. Γι’ αυτό είμαι πραγματικά απογοητευμένος σήμερα».
Όταν ρωτήθηκε αν σκέφτηκε να αποχωρήσει μέσα σε αυτόν τον μήνα αντί να περιμένει μέχρι το τέλος της σεζόν, ο Γκλάσνερ απάντησε:
«Όχι, ποτέ, δεν θα το έκανα ποτέ. Θα πάω μέχρι το τέλος με αυτή την ομάδα παικτών.
Έχω τόσο μεγάλο σεβασμό για τον χαρακτήρα τους. Βλέπω ότι είναι απογοητευμένοι και ξέρω πόσο σκληρά δουλεύουν, βλέπω πόσο παλεύουν μέχρι το τέλος. Ποτέ, καμία πιθανότητα.
Έχω πει στους παίκτες ότι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Αν δεν παίρνουμε στήριξη, είμαστε εμείς που πρέπει να το κάνουμε. Δεν υπάρχει κανείς άλλος, είμαστε μόνο εμείς, εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να παίξουμε».