Ονειρεμένο ντεμπούτο για τον Μάικλ Κάρικ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με εμφατική εμφάνιση στο ντέρμπι του Μάντσεστερ κόντρα στη Σίτι με αποτέλεσμα το τελικό 2-0, χάρη στα γκολ των Μπεμό (65′) και Ντοργκού (76′) να μοιάζει «φτωχό» έχοντας τρία ακυρωθέντα τέρματα και δύο δοκάρια, σε αγώνα για την 22η αγωνιστική της Premier League!
Στο κατάμεστο «Ολντ Τράφορντ» η Γιουνάιτεντ θριάμβευσε και αναρριχήθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας με 35 βαθμούς, την ίδια στιγμή που η Σίτι, αν η Άρσεναλ επικρατήσει της Φόρεστ σε αγώνα που θα ξεκινήσει στις 19:30, θα μείνει εννιά βαθμούς πίσω από το ρετιρέ της βαθμολογίας.
Οι… άγριες διαθέσεις των γηπεδούχων φάνηκαν εξ αρχής καθώς μόλις στο 3′ ο Μαγκουάιρ είδε την μπάλα από κεφαλιά του να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ντοναρούμα. Το παιχνίδι είχε φρενήρη ρυθμό εξ αρχής με τη Σίτι να προσπαθεί να βγάλει αντίδραση και για πρώτη φορά να το καταφέρνει στο 15΄με – επίσης – κεφαλιά του Μπερνάντο Σίλβα στέλνοντας την μπάλα άουτ!
Η αναγεννημένη ομάδα του Κάρικ δεν πτοήθηκε και στο 22′ ο Ντοργκού από κοντινή απόσταση βρέθηκε σε ιδανική θέση για ν’ ανοίξει το σκορ όμως ο διεθνής υψηλόσωμος Ιταλός πορτιέρε της Σίτι είχε…. διαφορετική άποψη κρατώντας απαραβίαστη την εστία του.
Κάτι – όμως – που δεν κατάφερε να κάνει στο 34′ όταν ο Ντιαλό τον νίκησε μεν αλλά το VAR ακύρωσε το τέρμα του για όφσαιντ σε μια άκρως οριακή φάση. Τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά των «Πολιτών» ν’ απειλήσουν εκ νέου με την κεφαλιά του Αλέιν με τους Λάμενς-Νταλότ να απομακρύνουν προτού η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.
Στο 41′ έμελλε να είναι η δεύτερη φορά που το «Ολντ Τράφορντ» στην πλειοψηφία του σηκώθηκε όρθιο για να πανηγυρίσει ακόμη ένα γκολ που δεν ήταν γραφτό να μετρήσει, όταν ο Μπρούνο Φερνάντες πέρασε και τον Ντοναρούμα για να σκοράρει αλλά και πάλι το VAR είχε διαφορετική άποψη ακυρώνοντας το γκολ του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού.
Σα να μην πέρασε… δευτερόλεπτο η Γιουνάιτεντ επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο 46′ ο Ντιαλότ δημιούργησε με ιδανική, παράλληλη προς την τελική γραμμή, σέντρα τις προϋποθέσεις αλλά κανείς εκ των συμπαικτών του δεν την αξιοποίησε. Στο 57΄ο Ντιαλό εξαπέλυσε δυνατό σουτ με τον Ντοναρούμα να βρίσκεται σ’ ετοιμότητα, τον Καζιμίρο να παίρνει το «ριμπάουντ» και να κάνει τη χειρότερη δυνατή επιλογή δίνοντας την ευκαιρία στον Ιταλό τερματοφύλακα ν’ απομακρύνει σε κόρνερ. Ο ίδιος είπε «όχι» και στον Μπεμό έξι λεπτά μετά αλλά τα… «μαγικά» του τελείωσαν στο 65′.
Η Σίτι είχε κερδίσει κόρνερ, ο Μαγκουάιρ απομάκρυνε ψηλότερα όλων με κεφαλιά, ο Μπεμό υποδέχθηκε την μπάλα περνώντας την άμεσα στον Μπρούνο Φερνάντες και με ταχύτατη μετάβαση από τη μια περιοχή στην άλλη, ο Πορτογάλος του επέστρεψε την μπάλα την κατάλληλη στιγμή για να πλασάρει ιδανικά με το αριστερό για το 1-0 δίνοντας το σύνθημα για ξέφρενους πανηγυρισμούς εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου.
Όλα τελείωσαν μέσα σε… έντεκα λεπτά καθώς στο 76′ ο Νταλότ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά προς την περιοχή του Ντοναρούμα, στην καρδιά της άμυνας πετάχτηκε ο Ντοργκού για να κάνει το 2-0 με προβολή κι ουσιαστικά να «καθαρίσει» το ματς.
Κι όμως η Γιουνάιτεντ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη καθώς στο 90′ ο Ντιαλό και πάλι σε συνθήκες αντεπίθεσης βγήκε απέναντι στον Ντοναρούμα αλλά το σουτ του σταμάτησε στην αριστερή κάθετη δοκό της εστίας, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάουντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά και αυτό το γκολ – το τρίτο στην αναμέτρηση – ακυρώθηκε ως οφ σάιντ.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Μάικλ Κάρικ): Λάμενς, Νταλότ, Μαγκουάιρ, Μαρτίνεζ, Σο (90’+1′ Χεβεν), Κασεμίρο (81΄ Ουγκάρτε), Μπρούνο Φερνάντες (90′ +1′ Μάουντ), Μέινου, Ντοργκού, Ντιαλό, Μπεμό (71′ Κούνια).
Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Ντοναρούμα, Λιούις, Κουσάνοφ, Αλέιν (46′ Ο’ Ράιλι), Άκε, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα (80′ Ράιντερς), Φόντεν (46′ Τσερκί), Ντοκού (80′ Αϊτ-Νουρί), Σεμένιο, Χάαλαντ (80′ Μουκασα).