Το εγκώμιο του Ενγκολό Καντέ έπλεξε ο Γουέιν Ρούνεϊ.

Ο άλλοτε σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γάλλο, αφού υποστήριξε πως την εποχή που αγωνιζόταν στην Τσέλσι ήταν ο κορυφαίος μέσος στον κόσμο.

«Για μένα, ήταν ο καλύτερος μέσος στον κόσμο. Στον τελικό του Champions League το 2021, έκανε μια τέλεια εμφάνιση. Τα έκανε όλα. Πίεση, σωστή τοποθέτηση, παιχνίδι ανάμεσα στις γραμμές, διέκοπτε τις επιθέσεις του αντιπάλου και έδινε ώθηση μπροστά στην επίθεση.

Το βλέπαμε αυτό και με τον Γιαγιά Τουρέ, ο οποίος κέρδιζε την μπάλα και ξεχύνονταν μπροστά επιθετικά, και ήταν εξαιρετικά δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις αμυντικά.

Ο Καντέ το έκανε αυτό, αλλά ταυτόχρονα προστάτευε την άμυνα όπως ο Κλοντ Μακελελέ. Είναι απίστευτο να έχεις συνδυασμένους αυτούς τους δύο παίκτες, τον Τουρέ και τον Μακελελέ, σε έναν, τον Καντέ.

Στην Τσέλσι, η ενέργειά του ανέβαζε το επίπεδο των υπόλοιπων παικτών. Κάθε φορά που ο Καντέ προωθούνταν στην επίθεση, συχνά έβλεπες δύο ή τρεις παίκτες της Τσέλσι να τον ακολουθούν χωρίς να ανησυχούν μήπως αφήσουν τις θέσεις τους, γιατί ήξεραν ότι αν χανόταν η μπάλα, ο Καντέ θα την κέρδιζε πίσω», δήλωσε ο Ρούνεϊ.