Ο Σαΐντ Ελ Μάλα πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με την Κολωνία στην Μπούντεσλιγκα με αποκορύφωμα την κλήση του στην εθνική Γερμανίας στις πρόσφατες κλήσεις του Γιούλιαν Νάγκελσμαν.
Εδώ και αρκετές εβδομάδες υπάρχει η φημολογία ότι τόσο η Μπάγερν Μονάχου όσο και η Ντόρτμουντ ενδιαφέρονται για τον 19χρονο αλλά πλέον υπάρχει ένα ακόμη “θηρίο” που μπαίνει στην μάχη για την απόκτησή του και είναι η Μάντσεστερ Σίτι.
Η Σίτι ψάχνει έναν παίκτη για να έχει ανταγωνισμό ο Ντοκού στο αριστερό άκρο της επίθεσης και ο Ελ Μάλα μοιάζει ιδανικός. Στα δύο τελευταία παιχνίδια της Κολωνίας υπήρχαν σκάουτερ των Άγγλων.
Ο Ελ Μάλα φέτος μετράει τέσσερα γκολ και δύο ασίστ σε δέκα αγώνες στους οποίους κυρίως, έρχεται από τον πάγκο έχοντας συμμετοχή σε γκολ κάθε 64 λεπτά. Σύμφωνα με Γερμανικά δημοσιεύματα θα χρειαστεί ένα ποσό μεταξύ των 50 και 60 εκατομμυρίων Ευρώ για να τον αποκτήσει μια ομάδα.
Από την πλευρά της η Κολωνία προσπαθεί να ανανεώσει το συμβόλαιο με τον 19χρονο για να μπορέσει να έχει πιο ισχυρό χαρτί στις διαπραγματεύσεις με όποιον θέλει να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή.