Τι αναφέρει η Telegraph!

Ο Σον Ντάιτς φαίνεται να αναδεικνύεται ως φαβορί για να αναλάβει τη Νότιγχαμ Φόρεστ, σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης, αποφασίσει να τερματίσει τη συνεργασία του με τον Άγγλελο Ποστέκογλου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Telegraph.

Ο 54χρονος Ντάιτς, ο οποίος έκανε τα πρώτα του βήματα ως παίκτης στις ακαδημίες της Φόρεστ και ζει στο Νότιγχαμ, διαθέτει σημαντική εμπειρία σε μάχες παραμονής στην Premier League. Μια μάχη που η Φόρεστ φαίνεται ότι θα χρειαστεί να δώσει, καθώς βρίσκεται στην 17η θέση, μόλις έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αν επιλεγεί, θα είναι ο τρίτος προπονητής της ομάδας τη φετινή σεζόν, μετά τους Νούνο Εσπίριτο Σάντο και Ποστέκογλου. Ο Ντάιτς δούλεψε τελευταία φορά στην Έβερτον, προτού αποχωρήσει τον Ιανουάριο.

Το μέλλον του Ποστέκογλου αποτελεί το μεγάλο θέμα συζήτησης στο Νότιγχαμ κατά τη διάρκεια της διακοπής για τις εθνικές ομάδες.


Ο Μαρινάκης εξετάζει εναλλακτικές λύσεις, ανάμεσά τους και τον Μάρκο Σίλβα της Φούλαμ, όμως μια τέτοια επιλογή θα απαιτούσε αποζημίωση και δύσκολες διαπραγματεύσεις.


Επίσης, φέρεται να εξέτασε την περίπτωση του πρώην προπονητή της Φόρεστ, Στιβ Κούπερ, που όμως έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά με τη Μπρόντμπι στη Δανία. Έτσι, ένας τεχνικός που δεν εργάζεται αυτό τον καιρό, όπως ο Ντάιτς, αποτελεί την πιο πρακτική λύση.

Ο Ντάιτς έχει ανεβάσει δύο φορές τη Μπέρνλι στην Premier League κατά τη σχεδόν δεκαετή θητεία του στον πάγκο της (2012-22), πριν αναλάβει την Έβερτον το 2023.


Ως νεαρός παίκτης, υπήρξε μαθητευόμενος στη Φόρεστ, στο τέλος της εποχής του θρυλικού Μπράιαν Κλαφ, ενώ ήταν συνομήλικος του Ρόι Κιν. Δεν αγωνίστηκε ποτέ με την πρώτη ομάδα, αλλά έχτισε αξιοπρόσεκτη καριέρα στις μικρότερες κατηγορίες.


Ο μακροχρόνιος βοηθός του, Ίαν Γουόαν, υπήρξε αγαπημένος των φιλάθλων της Φόρεστ, καθώς φόρεσε τη φανέλα της ομάδας για 10 χρόνια τη δεκαετία του ’90.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μέλλον του Ποστέκογλου κρέμεται από μια κλωστή. Από τότε που ανέλαβε στις 9 Σεπτεμβρίου αντί του Νούνο Εσπίριτο Σάντο, δεν έχει σημειώσει νίκη σε 7 αγώνες, ενώ έχει ήδη χάσει την εμπιστοσύνη μεγάλου μέρους των φιλάθλων.


Μάλιστα, κατά την ήττα από τη Μίντιλαντ στο Europa League (2 Οκτωβρίου), οπαδοί τον αποδοκίμασαν τραγουδώντας “You’re getting sacked in the morning”, στο υποτιθέμενο θριαμβευτικό ευρωπαϊκό comeback της ομάδας στο City Ground.

Η Φόρεστ αντιμετωπίζει την Τσέλσι το επόμενο Σάββατο, με την ομάδα να έχει μόλις πέντε βαθμούς.


«Ο Ποστέκογλου αναμένεται να καθίσει στον πάγκο και σε αυτό το ματς, αλλά αν έρθει νέα ήττα και η δυσαρέσκεια των οπαδών κορυφωθεί, ο Μαρινάκης δεν αποκλείεται να τραβήξει τη σκανδάλη, αφήνοντας τον Ντάιτς έτοιμο να αναλάβει δράση», αναφέρει το ρεπορτάζ των Άγγλων.