Το έντονο μεταγραφικό καλοκαίρι των πρωταθλητών Αγγλίας και η επιστροφή... στα έξοδα από τους "κόκκινους" που πέρυσι κατέκτησαν άνετα τον τίτλο χωρίς να ξοδέψουν ούτε το 1/5 του εφετινού μπάτζετ.

Με μοναδική προσθήκη τον Κιέζα στη διάρκεια της περυσινής περιόδου, πολλοί αναρωτιόντουσαν τι ακριβώς θέλει να κάνει ο Σλοτ. Η ξέφρενη πορεία της Λίβερπουλ προς την κορυφή του πρωταθλήματος και ο πειστικός τρόπος με τον οποίο το κατέκτησε απέδειξαν (πάλι) πως όσα ξέρει ο νοικοκύρης δε τα ξέρει ο κόσμος όλος…

Σε αντίθεση με την σεζόν 2024-25, στην τρέχουσα μετεγγραφική περίοδο οι πρωταθλητές Αγγλίας όχι μόνο ενισχύθηκαν, αλλά εντυπωσιάζουν με τις κινήσεις που όχι μόνο δυναμώνουν την ομάδα, αλλά την κάνουν να φαίνεται (για μια ακόμη φορά) ξεκάθαρο φαβορί.

Μετά τα 40 εκατομμύρια πέρυσι το καλοκαίρι έρχονται τα… εκατοντάδες εφέτος. Ο Φλόριαν Βίρτς ήταν ηγέτης της Μπάγερν Λεβερκούζεν στα 22 του χρόνια και ο Σλοτ τον απέκτησε κερδίζοντας έναν παίκτη που παίζει περισσότερες από μια θέσεις στην επίθεση.

Ένας από τους αμυντικούς που ξεχώρισαν πέρυσι ήταν ο Κέρκες της Μπόρνμουθ. Αριστερός οπισθοφύλακας με ηλικία 21 ετών, ο διεθνής Ούγγρος μοιάζει έτοιμος να διεκδικήσει θέση βασικού στους «κόκκινους». Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε 2 γκολ και 6 ασίστ! Η Λίβερπουλ πλήρωσε 47 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει.

Σειρά πήρε δεξιός οπισθοφύλακας. Ο Φρίμπονγκ, εκ των κορυφαίων παικτών της Μπάγερ Λεβερκούζεν τα τελευταία χρόνια, αποκτήθηκε από την πρωταθλήτρια Αγγλίας έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ. Απαιτούμενη κίνηση με δεδομένη την αποχώρηση του Αλεξάντερ Άρνολντ από τον σύλλογο.

Η Λίβερπουλ έχει δώσει ήδη 200 εκατομμύρια και με τη μεταγραφή του Εκιτίκε από την Άιντραχτ που θα κοστίσει κάτι περισσότερο από 100, θα ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια για την ενίσχυση της σε ένα καλοκαίρι που ανανέωσε τα συμβόλαια των Φαν Ντάικ και Σαλάχ!