Η Άρσεναλ ολοκλήρωσε τις εντός έδρας υποχρεώσεις της για τη φετινή σεζόν με νίκη 1-0 επί της Νιούκαστλ, ωστόσο θα ταξιδέψει στην έδρα της Σαουθάμπτον για το φινάλε της Premier League χωρίς τον προπονητή της.

Ο Μικέλ Αρτέτα θα εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής, έχοντας δεχθεί την τρίτη του κίτρινη κάρτα στη σεζόν για αντικανονική συμπεριφορά.

Ο Ισπανός τεχνικός τιμωρήθηκε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, όταν εκνευρισμένος κλώτσησε τη μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου. Παρότι την περασμένη σεζόν είχε τις περισσότερες κίτρινες κάρτες ανάμεσα στους προπονητές του πρωταθλήματος, φέτος είχε περιορίσει τα ξεσπάσματά του, με μόλις δύο παραβάσεις πριν το παιχνίδι της Κυριακής.

Με το 1-0 της προτελευταίας αγωνιστικής, οι «κανονιέρηδες» εξασφάλισαν τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία με έναν αγώνα να απομένει, ενώ οι αντίπαλοί τους για την τελευταία αγωνιστική, η Σαουθάμπτον, έχουν ήδη υποβιβαστεί μαθηματικά στην Championship.