Με γκολ στις καθυστερήσεις η Έβερτον κατάφερε να πάρει την ισοπαλία κόντρα στην ομάδα του Πότερ, παραμένοντας αήττητη για 9η διαδοχική αγωνιστική.

Σε παιχνίδι με λίγες καλές στιγμές Έβερτον και Γουέστ Χαμ πήραν από έναν βαθμό στο “Γκούντισον Παρκ” για την 29η αγωνιστική της Premier League και συνεχίζουν την συμπόρευση στη βαθμολογία, καθώς αμφότερες έχουν από 34 βαθμούς.

Ο Ντέιβιντ Μόγες απέναντι στην τέως ομάδα του είδε τους παίκτες του να έχουν την κατοχή στο πρώτο μέρος, αλλά όχι την κλασική ευκαιρία, ενώ ο Πίκφορντ είχε δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις μετά από σουτ του Μπόουεν και κεφαλιά του Μπράνθγουεϊτ.

Στο δεύτερο μέρος υπήρχαν ακόμη λιγότερες ευκαιρίες μέχρι το 67′ εκεί όπου ο Σόουτσεκ με 7ο γκολ του στο πρωτάθλημα άνοιξε το σκορ για το σύνολο του Πότερ, ο οποίος ουδέποτε έχει ηττηθεί από τον Μόγες.

Πέρσι στο ίδιο γηπεδο η Γουέστ Χαμ είχε νικήσει με 3-1 χάρη σε δύο στις καθυστερήσεις, φέτος ήταν η σειρά της Έβερτον να πετύχει γκολ στις καθυστερήσεις  με τον Ο’ Μπράιεν να ισοφαρίζει στο 90+1′ και να διευρύνει το αήττητο σερί των γηπεδούχων στις 9 αγωνιστικές.

Έβερτον (4-2-3-1): Πίκφορντ, Ο’ Μπράιεν, Ταρκόφσκι (αρχ.), Μπράνθγουεϊτ, Μυκολένκο, Γκάρνερ (79′ Ιρογκμπούναμ), Γκέιγ, Χάρισον (79′ Tσερμίτι), Ντουκουρέ (69′ Λίντστρεμ), Αλκαράς, Μπέτο (79′ Μπρόγια)

Προπονητής: Ντέιβιντ Μόγες

Γουέστ Χαμ (3-4-2-1): Αρεολά, Τοντιμπό (90+2′ Ροδρίγες), Μαυροπάνος, Κίλμαν, Γουάν Μπισάκα, Σόουτσεκ, Γουόρν Πράουζ, Έμερσον Παλμιέρι, Κούντους (90+2′ Φέργκιουσον), Πακετά (83′ Σολέρ), Μπόουεν (αρχ.)

Προπονητής: Γκρέιαμ Πότερ