Με τόσο αυστηρό πατέρα, πώς να μη γίνει αστέρι…

Ο Νοτιοκορεάτης επιθετικός της Τότεναμ, Σον Χιουνγκ-μιν σε συνέντευξη του έδωσε μια εικόνα για την αφοσίωση στο ποδόσφαιρο που τον βοήθησε να φτάσει στο ανώτατο επίπεδο και πώς σχεδιάζει να μείνει στον χώρο όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο Νοτιοκορεάτης επιθετικός της Τότεναμ, Σον Χιουνγκ-μιν σε συνέντευξη του έδωσε μια εικόνα για την αφοσίωση στο ποδόσφαιρο που τον βοήθησε να φτάσει στο ανώτατο επίπεδο και πώς σχεδιάζει να μείνει στον χώρο όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο Σον έχει αναδειχτεί καλύτερος ποδοσφαιριστής στην Ασία στα τέσσερα από τα τελευταία πέντε χρόνια και είναι ο αναμφίβολα ο κορυφαίος παίκτης της χώρας του, με 23 γκολ σε 77 διεθνείς μφανίσεις. Στους πρόσφατους Ασιατικούς Αγώνες στην Ινδονησία, οδήγησε την Εθνική ομάδα στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.  

Είναι ένας από τους πιο σταθερούς και εντυπωσιακούς παίκτες του Τότεναμ και συχνά μοιάζει με κάποιον που έχει μια πολύ χαλαρή και ξέγνοιαστη στάση, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν λίγοι ποδοσφαιριστές πιο αφοσιωμένοι στο ποδόσφαιρο. Ο Νοτιοκορεάτης αποκάλυψε στην Guardian τον αντίκτυπο που είχε για την πορεία του ο πατέρας του, επίσης παλιός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής 

Υπενθυμίζοντας μια ιστορία από την ηλικία των 10 ετών, ο Σον ανέφερε:

«Μας έδωσε ο πατέρας μου (εμένα και του αδελφού μου) τέσσερις ώρες να χτυπάμε τη μπάλα χωρίς να πέφτει στο έδαφος. Και οι δυο μας. Μετά από περίπου τρεις ώρες, έβλεπα τρεις μπάλες! Τα μάτια μου είχαν κοκκινίσει και αισθανόμουν πολύ κουρασμένος. Και ήταν τόσο θυμωμένος. Νομίζω ότι αυτή ήταν η καλύτερη ιστορία και εξακολουθούμε να μιλάμε για αυτό όταν είμαστε όλοι μαζί. Τέσσερις ώρες να κρατάς την μπάλα ψηλά και να μην τη ρίχνεις. Αυτό είναι δύσκολο, όχι;

Ο Σον με τον πολύ αυστηρό πατέρα του

Ο Σον είχε να πει και άλλη μια άλλη ιστορία για να τονίσει πόσο αυστηρός ήταν ο πατέρας του. «Όταν ήμουν 10 ή 12, ήρθε για να προπονήσει τη σχολική ομάδα μου και προπονηθήκαμε, 15 ή 20 παίκτες», εξήγησε ο Σον.
«Το πρόγραμμα ήταν για όλους μας να κρατήσουμε τις μπάλες για 40 λεπτά. Όταν κάποιος έριχνε τη μπάλα, ο πατέρας μου δεν έλεγε τίποτα. Αλλά μόλις την έριξα εγώ, με έβαλε να το κάνω από την αρχή. Οι παίκτες κατάλαβαν, γιατί ήμουν γιος του και, ναι, ήταν δύσκολο. Αλλά όταν το σκέφτεσαι τώρα, αυτός ήταν ο σωστός τρόπος».

Ο Σόν είναι τώρα στην τέταρτη σεζόν στην Τότεναμ με συμβόλαιο έως το 2023 και φαίνεται να έχει μία πολύ καλή σχέση με τον σύλλογο. 
«Θέλω να σιγουρευτώ ότι όσο παίζω στο κορυφαίο επίπεδο, το ποδόσφαιρο θα είναι το νούμερο ένα για μένα. Δεν ξέρεις πόσο μπορείς να παίξεις στο κορυφαίο επίπεδο. Όταν συνταξιοδοτηθείς ή όταν θα είσαι 33 ή 34 ετών, μπορείς ακόμα να έχεις μια μεγάλη ζωή με την οικογένειά σου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.