Χέντερσον: «Καταλαβαίνω την απογοήτευση από τη LGBTQ+ κοινότητα»

Συνέντευξη στην «The Athletic» παραχώρησε ο Τζόρνταν Χέντερσον και πήρε θέση στο θέμα της ομοφυλοφιλίας στη Σαουδική Αραβία.

Με αφορμή τη μετακίνηση του από τη Λίβερπουλ στην Αλ Ετιφάκ, ο Τζόρνταν Χέντερσον παραχώρησε συνέντευξη στην «The Athletic». O έμπειρος ποδοσφαιριστής μίλησε για τη ζωή στη Σαουδική Αραβία, το θέμα της ομοφυλοφιλίας και ξεκαθάρισε ότι ο καθένας πρέπει να σέβεται την θρησκεία και την κουλτούρα της χώρας.

«Προφανώς μπορώ να καταλάβω τις αντιδράσεις και την απογοήτευση από την LGBTQ+ κοινότητα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι λυπάμαι που αισθάνονται έτσι. Ποτέ δεν ήταν πρόθεσή μου να πληγώσω τον οποιονδήποτε. Σκοπός μου πάντα είναι να βοηθάω ανθρώπους όταν ζητούν τη βοήθειά μου. Ο καθένας μπορεί να ασκήσει εύκολα κριτική σε μία χώρα όταν ζει τόσο μακριά της. Οφείλεις να σεβαστείς τη θρησκεία και την κουλτούρα που έχουν εδώ», ισχυρίστηκε για τις αντιδράσεις της LGBTQ+ κοινότητας για την απόφαση του, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους που τον έκαναν να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία:

«Πιστεύω ότι θα δεχόμουν κριτική ό,τι και αν αποφάσιζα. Έπρεπε να πάρω μια απόφαση η οποία θα ήταν η καλύτερη για εμένα και την οικογένειά μου. Οπότε πήγα κάπου για να δοκιμάσω κάτι καινούριο, να βελτιώσω το άθλημα που λατρεύω σε μια άλλη χώρα. Αυτό είναι που με ενθουσιάζει, να κάνω γνωστό το άθλημα σε όλο τον κόσμο. Αυτός ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους που ήρθα στη Σαουδική Αραβία».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας