Μάικλ Ολίσε: Ένα νέο αστέρι γεννιέται στην Premier League… (vids)

Σε ηλικία μόλις 21 χρόνων, ο Μάικλ Ολίσε, αποδείχτηκε παίκτης-βαρόμετρο, στην προσπάθεια σωτηρίας της Κρίσταλ Πάλας, η οποία τελικά κατόρθωσε να φτάσει στον στόχο της παραμονής της στην Premier League.

O νεαρός ακραίος επιθετικός κέρδισε το βραβείο «Players’ Player of the Season» για την επίδραση που είχε στην ομάδα του. Οι τεράστιες δυνατότητες του 21χρονου δεν είναι πλέον ένα στενά φυλαγμένο μυστικό στην ομάδα του Νότιου Λονδίνου.
Όχι μόνο ο νεαρός εξτρέμ κέρδισε τα εύσημα από τους συμπαίκτες του κερδίζοντας τον τίτλο του παίκτη της σεζόν, αλλά εξασφάλισε και την ψήφο του κοινού, για το « Goal of the Season» της Κρίσταλ Πάλας, για το γκολ-φάουλ στις καθυστερήσεις του αγώνα εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Ιανουάριο. Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη φορά μέσα στη σεζόν που η ομάδα του Τεν Χαγκ, σε παιχνίδι που προηγήθηκε, δεν κατάφερε να νικήσει.

Ο Γάλλος, γεννημένος στο Λονδίνο, αλλά διεθνής με την U21 της Γαλλίας, έγινε ο πρώτος παίκτης της Κρίσταλ Πάλας που κατέγραψε διψήφιο αριθμό ασίστ σε μια μεμονωμένη σεζόν στην Premier League. Ο Ολίσε, κατέγραψε 10 ασίστ στο όνομά του και βρέθηκε πίσω στη σχετική λίστα, μόνο από τους Ντε Μπρόινε, Σαλάχ και Σάκα.
Κανένας παίκτης κάτω των 21 ετών στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης δεν έδωσε περισσότερες ασίστ από τον άσο της Κρίσταλ Πάλας. Ούτε ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι της Άρσεναλ ούτε ο Τζαμάλ Μουσιάλα της Μπάγερν Μονάχου, ούτε ο Τζουντ Μπέλινγχαμ της Μπορούσια Ντόρτμουντ ούτε ο Πέδρι της Μπαρτσελόνα, κατάφεραν να πιάσουν αυτή την επίδοση.

Ο Ολίσε έχει ενηλικιωθεί στην Κρίσταλ Πάλας. Την περασμένη σεζόν, υπήρχαν πολλές υποσχέσεις, αλλά μόνο 12 φορές ξεκίνησε στο βασικό σχήμα, από τις 26 συνολικά συμμετοχές του στην Premier League. Σε όλες τις διοργανώσεις, συγκέντρωσε συνολικά 1.503 λεπτά, με οκτώ ασίστ (πέντε στο πρωτάθλημα) και τέσσερα γκολ (δύο στο πρωτάθλημα). Αλλά ο Ολίσε έχει εκτοξεύσει τις επιδόσεις του σε άλλο επίπεδο φέτος. Το παιχνίδι του έχει βελτιωθεί σημαντικά και έχει γίνει πολύ πιο απειλητικός στο τελευταίο τρίτο.

Αυτή τη σεζόν, ο Γάλλος διεθνής, ήταν 34 φορές στο βασικό σχήμα σε 40 εμφανίσεις του σε όλες τις διοργανώσεις, με αποκορύφωμα τον διπλάσιο χρόνο που βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο (3.000 λεπτά). Πρόσθεσε 2 γκολ στις 11 ασίστ του στο πρωτάθλημα. Το μόνο παιχνίδι στο οποίο δεν συμμετείχε, ήταν το πρώτο ματς της σεζόν εναντίον της Άρσεναλ.
Αυτά τα στατιστικά αντικατοπτρίζουν την αυξημένη ωριμότητά του, αλλά το γεγονός ότι ο Ολίσε συμπλήρωσε πλήρη 90λεπτα σε όλα τα παιχνίδια, εκτός από ένα, από τότε που επέστρεψε ο Ρόι Χόντσον, δείχνει την μεγάλη του πρόοδο. Μόνο την τελευταία αγωνιστική, κατά τη διάρκεια της ισοπαλίας 1-1 της Κρίσταλ Πάλας με τη Νότιγχαμ Φόρεστ αντικαταστάθηκε με μικρό τραυματισμό.

Δεν ήταν μόνο η επιθετική ικανότητα που επέδειξε ο Ολίσε (ο νεότερος παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ που είχε σε ένα ματς τρεις ασίστ σε ανοιχτό παιχνίδι) κατά τη διάρκεια της περιόδου, αλλά και η προσήλωση του στα αμυντικά του καθήκοντα αποδείχτηκε καταλυτική για την ομάδα του. Ενώ ο Χόντσον επέτρεψε στους επιθετικούς του να ανθίσουν, έχοντας κατά μέσο όρο 4,6 σουτ στην εστία ανά παιχνίδι, έδωσε πολύ μεγάλη βάση στην αμυντική δομή και τη σταθερότητα.

Για το σκοπό αυτό, ο Ολίσε ολοκληρώνοντας τόσα παιχνίδια, δείχνει πόσο πολύ τον εμπιστευόταν ο προπονητής του. Ακόμη και υπό τον Πατρίκ Βιειρά, ο Γάλλος εξτρέμ ήταν αφοσιωμένος στην αμυντική του δουλειά, περισσότερο από την περσινή περίοδο, κυνηγώντας πίσω και κάνοντας τάκλιν, καλύπτοντας όταν χρειαζόταν τους συμπαίκτες του.
Το θάρρος, η αυτοπεποίθηση και η υπεροχή που επιδεικνύει στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργεί πολύ περισσότερες προσδοκίες για την επόμενη περίοδο. Έχει «αναπτυχθεί» περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον παίκτη της Κρίσταλ Πάλας, αλλά όμως υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.