Έρικ τεν Χαγκ: Σκληρές αποφάσεις που αποδίδουν

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ τεν Χαγκ, έχει αποδείξει στη μέχρι τώρα θητεία του, ότι δεν φοβάται να πάρει σκληρές αποφάσεις προκειμένου να φτάσει στο ζητούμενο, που είναι να επανέλθουν οι «κόκκινοι διάβολοι» στο κορυφαίο επίπεδο.

Κλασικά παραδείγματα ο παραγκωνισμός της «κολώνας» στα μετόπισθεν και αρχηγού της, Χάρι Μαγκουάιρ και ουσιαστικά ο διωγμός, του πέντε φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας, Κριστιάνο Ρονάλντο.
Άλλοι παίκτες που λογίζονταν ως βασικοί παλαιότερα, περιορίστηκαν σε δευτερεύοντες ρόλους, καθώς ο Τεν Χαγκ προσπάθησε να βάλει το στίγμα του στην ομάδα. Έχει αποδείξει όμως ότι δίνει και δεύτερη ευκαιρία. Τρανή απόδειξη ο Λουκ Σο, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ο Ολλανδός τεχνικός είχε δίκιο που τον υποβίβασε, με δουλειά κέρδισε τη θέση του πίσω, εντυπωσίασε και κέρδισε ένα νέο τετραετές συμβόλαιο.

Έχει ήδη αποδώσει το πλάνο που έχει εκπονήσει, με την κατάκτηση του Carabao Cup, το πρώτο σημαντικό εγχώριο τρόπαιο του συλλόγου σε έξι χρόνια, καθώς και με την κατάκτηση της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα. Ο Τεν Χαγκ ελπίζει επίσης ότι θα καταφέρει να τελειώσει τη σεζόν σε υψηλό επίπεδο, αν επικρατήσει της μισητής Μάντσεστερ Σίτι όταν θα την αντιμετωπίσει στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ το Σάββατο. Και σε αυτή την περίπτωση δεν είναι μόνο ότι θα πάρει άλλο ένα τρόπαιο, αλλά θα έβαζε τέλος και στις ελπίδες των «πολιτών» να κατακτήσουν το τρεμπλ, εξέλιξη που θα τους έστελνε «λαβωμένους» στον τελικό του Champions League με την Ίντερ στις 10 Ιουνίου και επίσης θα παρέμεναν οι «κόκκινοι διάβολοι», η μοναδική αγγλική ομάδα που θα έχει κατακτήσει ένα ιστορικό τρεμπλ.

Ο Έρικ τεν Χαγκ είναι ο πέμπτος μόνιμος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον το 2013. Με το τέλος της σεζόν η ομάδα του Τεν Χαγκ συγκέντρωσε τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό πόντων από το 2013 μετά τους 81 που συγκέντρωσε ο Ζοζέ Μουρίνιο το 2017-18.

Πριν από τη σεζόν, η επιστροφή στο Champions League φαινόταν αρκετή για να θεωρηθεί επιτυχημένη η έναρξη της εποχής του Ολλανδού τεχνικού. Το να τερματίσει η ομάδα στην πρώτη τριάδα με ένα τρόπαιο, μετά από μια εξάχρονη ξηρασία στο «Old Trafford», είναι αναμφίβολα ένα υπέροχο συναίσθημα. Αλλά τερματίζοντας στην πρώτη τριάδα, κατακτώντας δύο εγχώριους τίτλους, αυτό θα ήταν αναμφίβολα ένας θρίαμβος για τον Τεν Χαγκ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.