Με στρατηγική και τακτική… (vid)


H Μάντσεστερ Σίτι προσπέρασε στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν την ευρισκόμενη για 284 ημέρες στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ Άρσεναλ και με την κλασική στη θητεία του Γουαρδιόλα αντεπίθεσή της στο φινάλε της σεζόν κατέκτησε για πέμπτη φορά σε έξι χρόνια σπουδαίας προπονητικής δουλειάς στην Αγγλία το πολυπόθητο τρόπαιο, αφήνοντας την εξαιρετική ομάδα του Αρτέτα στα κρύα του λουτρού.

Ο Πεπ ξέρει καλά τη διαδρομή για την κούπα, άλλωστε έχει ολοκληρώσει σεζόν και με δέκα σερί νίκες, έχει πανηγυρίσει πρωτάθλημα με 93 βαθμούς, όταν η Λίβερπουλ είχε 92, έχει κοινώς δημιουργήσει μια ποδοσφαιρική μηχανή παντός καιρού.

Ο Γουαρδιόλα άλλωστε, με τους περισσότερους βαθμούς σε μια θριαμβευτική σεζόν, 100 (2017/18) και τα περισσότερα γκολ 106 την ίδια σεζόν και τη μεγαλύτερη διαφορά σε γκολ +79 και τη μεγαλύτερη διαφορά από τη δεύτερη ομάδα +19 βαθμοί καταρρίπτει στην Αγγλία το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, για να γίνει και ο τεχνικός που έφτασε γρηγορότερα από τον οποιονδήποτε άλλον τις 100 νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ σε 128 ματς!

Από το 2016 και μετά και με σεζόν ορόσημο τη σεζόν 17/18, η σφραγίδα του είναι ανεξίτηλα χαραγμένη ακόμη και σε προπονητές για τους οποίους αποτέλεσε πηγή έμπνευσης, όπως δήλωσε ο Ντε Τζέρμπι!

Με την τρίτη σερί κατάκτηση πρωταθλήματος, ο Γουαρδιόλα ισοφάρισε το ρεκόρ σερί τίτλων του σερ Άλεξ Φέργκιουσον! Μύθος. Για να συμβούν οι επιτυχίες, ο Πεπ πρόσθεσε στη μηχανή της ομάδας του τον Χάαλαντ. Το κλασικό εννιάρι, το εύκολο γκολ.

Τακτική κίνηση στρατηγικής, η οποία απέδωσε τα μέγιστα. Ο διάσημος Νορβηγός μπόμπερ έκλεισε τη σεζόν με 36 γκολ, ένα λιγότερο από το ρεκόρ του Ρον Ντέιβις, ο οποίος τη σεζόν 1966-67 είχε σκοράρει 37 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.