Γουίλιαν: Η ευχάριστη έκπληξη της Φούλαμ

Ενόψει του καλοκαιριού προτεραιότητα των Λονδρέζων είναι να επεκτείνουν το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου - έκπληξη της φετινής σεζόν.

Ο Γουίλιαν έχει απολαύσει μια αναζωπυρωμένη σεζόν με τη Φούλαμ και τώρα στοχεύει να παρατείνει τη διαμονή του στο Δυτικό Λονδίνο. Οι Cottajers έχουν απολαύσει μια καλή σεζόν, εξασφαλίζοντας τη 10η θέση στην Premier League με 52 βαθμούς μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος πέρσι στην Championship. Ένας υποτιμημένος συντελεστής στην επιτυχία τους ήταν ο 34χρονος εξτρέμ, ο οποίος σημείωσε πέντε γκολ και μοίρασε τέσσερις ασίστ.

Ο Γουίλιαν έδειξε ότι έχει ακόμα πολλά να δώσει αυτή τη σεζόν, ξεπερνώντας τους αντιπάλους του όπως παλιά και δημιουργώντας ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του. Το Νο20 της Φούλαμ είναι ένας εντυπωσιακός ντριμπλέρ, ολοκληρώνοντας τις 36 από τις 58 απόπειρες του. Έχει επίσης δημιουργήσει 48 ευκαιρίες αυτή τη σεζόν, 34 από τις οποίες προήλθαν από ανοιχτό παιχνίδι — περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο παίκτη των Λονδρέζων.

Ο Γουίλιαν έχει ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για παράταση της παραμονής του στον σύλλογο. «Έχω συμβόλαιο μέχρι το τέλος Ιουνίου. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Πρέπει να μιλήσω με τον σύλλογο και να δούμε τι θα γίνει. Νιώθω την ίδια στοργή για τους οπαδούς της Φούλαμ [όπως στην Τσέλσι]. Αν μπορώ να μείνω εδώ, θα ήταν καλό. “Είμαι περήφανος για αυτό που κάνω αυτή τη σεζόν. Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι δεν πίστευαν ότι θα μπορούσα να επιστρέψω στην Πρέμιερ Λιγκ και να κάνω την ίδια δουλειά που έκανα πριν από πολλά χρόνια. Είμαι περήφανος γι’ αυτό»

Ο Γουίλιαν είναι στα καλύτερά του όταν συνδυάζεται με συμπαίκτες μέσα και γύρω από το κουτί. Κανένας παίκτης της Φούλαμ δεν ολοκλήρωσε περισσότερες πάσες στο επιθετικό τρίτο (337) ή πάσα στην περιοχή του πέναλτι (30). Δουλεύει σκληρά και χωρίς μπάλα, ανακτώντας την κατοχή 18 φορές στο επιθετικό τρίτο.

Το αφεντικό της Φούλαμ, Μάρκο Σίλβα, ήταν γεμάτο επαίνους για τον Γουίλιαν και τα προσόντα που έφερε στην ομάδα. «Ένας παίκτης κορυφαίας κατηγορίας, ένας υπέροχος τύπος. Παίζει με ένα χαμόγελο στα χείλη, συνεχίζει να εργάζεται σκληρά κάθε μέρα. Απολαμβάνει κάθε στιγμή μαζί μας. Απολαμβάνουμε κάθε στιγμή που δουλεύουμε μαζί του. Ξέρω ότι θέλει περισσότερα. Ξέρει ότι με έχει πάντα πίσω του για να απαιτώ από αυτόν και να του δίνω αυτοπεποίθηση. Δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Όλοι γνωρίζουν την ποιότητά του. Είναι παίκτης κλάσης.”

Απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ τον περασμένο Φεβρουάριο πέτυχε το γκολ του μήνα.

Ο Γουίλιαν, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στην Κορίνθιανς, εντάχθηκε στη Σαχτάρ Ντόνετσκ στην Ουκρανία τον Αύγουστο του 2007 έναντι αμοιβής 14 εκατομμυρίων ευρώ, μετακόμισε στη ρωσική Άνζι Μαχατσκάλα το 2013, προτού ενταχθεί στην Τσέλσι για 30 εκατομμύρια λίρες, όπου κέρδισε την Πρέμιερ Λιγκ και το Λιγκ Καπ. στη δεύτερη σεζόν του στην Αγγλία. Το σύντομο πέρασμα από την Άρσεναλ ίσως κάποιοι να το έχουν ξεχάσει, για να γυρίσει ξανά στην Κορίνθιανς και πέρσι να κάνει την έκπληξη και να αγωνιστεί σε μια τρίτη ομάδα της πρωτεύουσας, τη Φούλαμ. Προφανώς και του αρέσει το Λονδίνο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.