Άρσεναλ: Τα «κανόνια» σίγησαν ξανά…

Η Άρσεναλ για μία ακόμη φορά «έχυσε την καρδάρα» με το γάλα, καθώς αν και οδήγησε την κούρσα στην Premier League, τελικά έμεινε με άδεια χέρια, κάτι που έχει ξανακάνει ουκ ολίγες φορές.

Η Άρσεναλ για μία ακόμη φορά «έχυσε την καρδάρα» με το γάλα, καθώς αν και οδήγησε την κούρσα στην Premier League, τελικά έμεινε με άδεια χέρια, κάτι που έχει ξανακάνει ουκ ολίγες φορές.

Τα «κανόνια» του Λονδίνου σίγησαν στο πιο καθοριστικό σημείο, στην μάχη για τον τίτλο της «καλύτερης ομάδας στον κόσμο», καθώς οι σωβινιστές Άγγλοι έτσι χαρακτηρίζουν τον σύλλογο που κατακτά την Premier, το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Η ήττα με 3-0 από την Μπράϊτον ουσιαστικά έθεσε την Άρσεναλ εκτός διεκδίκησης τίτλου, μιας και η Σίτι είναι πλέον τέσσερις βαθμούς μπροστά με ένα ματς λιγότερο.

Η «αρμάδα» του Πεπ Γκουαρδιόλα μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο την ερχόμενη Κυριακή με νίκη κόντρα στην Τσέλσι ή και μια μέρα νωρίτερα αν η Άρσεναλ «σκοντάψει» στο Νότιγχαμ απέναντι στην Φόρεστ που μάχεται για την παραμονή.

Η Άρσεναλ ήταν μπροστά στην βαθμολογία σχεδόν όλη την χρονιά. Για την ακρίβεια στο 93% του χρόνου.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό για κάθε άλλη ομάδα στην ιστορία της Premier League, η οποία στο τέλος ΔΕΝ κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Μάλιστα η Άρσεναλ «καταρρίπτει» το δικό της ρεκόρ από την περίοδο 2002-2003 όταν οδήγησε την κούρσα σε ποσοστό 71% του χρόνου, χάνοντας τον τίτλο στο τέλος με διαφορά πέντε βαθμών από την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ.

Κι αν προβληματίζεστε για το ποια έχει το τρίτο χειρότερο ρεκόρ, απλά μαντέψτε. Ναι η Άρσεναλ και πάλι.

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ την σεζόν 2007-08 οδήγησε την κούρσα στην πρώτη θέση του πίνακα σε ποσοστό 57% αλλά και πάλι έχασε το πρωτάθλημα από την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ.
Έπραξε το ίδιο και την σεζόν 2013-14 αλλά τότε το ποσοστό της στην κορυφή ήταν …μόλις 48%, το λιγότερο από όλες τις προηγούμενες φορές.

Μεσολαβεί στην λίστα η Λίβερπουλ της σεζόν 2018-19 όταν οι «κόκκινοι» οδήγησαν την κούρσα σε ποσοστό 51% για να μείνουν στο τέλος με άδεια χέρια από την Σίτι.

Ο χαρακτηρισμός του «απόλυτου looser» μάλλον της ταιριάζει.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.