Χάαλαντ: Η σύγκριση με τους κορυφαίους των Top – 5 πρωταθλημάτων (vid)

Πώς συγκρίνονται οι φετινές επιδόσεις του Νορβηγού επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι με τα ρεκόρ σκοραρίσματος στα υπόλοιπα κορυφαία πρωταθλήματα.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ συνεχίζει να βομβαρδίζει ασταμάτητα φέτος με τους «γαλάζιους» τις άμυνες της Premier League, οδηγώντας τους στην κατάκτηση του τρίτου σερί τίτλου.

Ο Νορβηγός, έφτασε ήδη τα 35 γκολ, πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος της σεζόν, για να γίνει ο παίκτης με τα περισσότερα σε μία χρονιά από το 1992-93, ξεπερνώντας Άντι Κόουλ και Άλαν Σίρερ.

Βεβαίως, το απόλυτο ρεκόρ στο αγγλικό πρωτάθλημα εξακολουθεί να το κατέχει ο θρυλικός Ντίξι Ντιν με τα 60 γκολ της σεζόν 1927-28 με την Έβερτον.

Όμως ο Χάαλαντ ήδη είναι ο ρέκορντμαν της νέας εποχής, ενώ με τα ματς που απομένουν μπορεί να ανέβει ακόμα πιο ψηλά στη συνολική σχετική κατάταξη.

Πώς συγκρίνονται όμως οι επιδόσεις του με αυτές των κορυφαίων σκόρερ σε μία σεζόν όσον αφορά τα πέντε καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα;

La Liga

Κανείς δεν ξέρει πόσα γκολ έχει ακόμα στη «φαρέτρα» του ο Χάαλαντ μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά φαντάζει δύσκολο να φτάσει τα 50 γκολ του Λιονέλ Μέσι από το 2011-12, επίδοση που δίνει στον Αργεντινό το ρεκόρ στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Ο Λιονέλ Μέσι με το «Χρυσό Παπούτσι» του 2012. Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ο θρύλος της Μπαρτσελόνα πέτυχε 73 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις εκείνης της σεζόν και συνολικά 91 το ημερολογιακό έτος 2012! Σημειωτέον ότι τη συγκεκριμένη χρονιά έγινε και η δεύτερη καλύτερη επίδοση της La Liga για γκολ σε μία σεζόν, από τον Κριστιάνο Ρονάλντο με 46 στη Ρεάλ Μαδρίτης!

Bundesliga

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έπρεπε να φτάσει στα τελευταία λεπτά της σεζόν 2020-21 στην Bundesliga με τη φανέλα της Μπάγερν, αλλά τελικά σκόραρε κόντρα στην Άουγκσμπουργκ και έφτασε τα 41 γκολ με τους Βαυαρούς.

Ο Λεβαντόφσκι σκοράρει και ξεπερνά τον Γκερντ Μίλερ. Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Έτσι, ο Πολωνός νυν παίκτης της Μπαρτσελόνα, ξεπέρασε την προηγούμενη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του πρωταθλήματος, αυτή του θρυλικού Γκερντ Μίλερ.

Serie A

Στο ιταλικό πρωτάθλημα τρεις παίκτες μοιράζονται το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν, με 36 γκολ. Το έθεσε ο Τζίνο Ροσέτι με την Τορίνο το 1928-29, το ισοφάρισε ο Γκονσάλο Ιγουαΐν με τη Νάπολι το 2015-16, ενώ στην παρέα μπήκε και ο Τσίρο Ιμόμπιλε με τη Λάτσιο το 2019-20. Ο Χάαλαντ εκτός απροόπτου αναμένεται να ξεπεράσει τη συγκεκριμένη επίδοση.

Ο Ιγουαΐν με τη φανέλα της Νάπολι. Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ligue 1

Στη Γαλλία το ρεκόρ έρχεται από το μακρινό παρελθόν, καθώς το κατέχει ακόμα ο Γιόσιπ Σκόμπλαρ από την πρώην Γιουγκοσλαβία, με 44 γκολ ως παίκτης της Μαρσέιγ, τη σεζόν 1970-71.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με την Παρί Σεν Ζερμέν πέτυχε 38 γκολ το 2015-16, για τη δεύτερη καλύτερη επίδοση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.