Λίβερπουλ – Νότιγχαμ Φόρεστ 3-2: “Έβρεξε” γκολ και ελπίδες τετράδας για τους “ρεντς” (hls)

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, η Λίβερπουλ πήρε τη νίκη με (3-2) απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ για την 31 αγωνιστική της Premier League.

Σε ένα “τρελό” παιχνίδι, η Λίβερπουλ κέρδισε με (3-2) τη Νότιγχαμ για την 31η αγωνιστική της Premier League. Τα πέντε γκολ της αναμέτρησης μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο, σε διάστημα 23ων λεπτών! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ντιόγκο Ζότα, που σκόραρε δις. Με αυτή τη νίκη η Λίβερπουλ ανέβηκε στην 6η θέση με 50 βαθμούς και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για την τετράδα. Από την άλλη, η Νότιγχαμ έμεινε στους 27 βαθμούς, πέφτοντας στην 19 θέση.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, ο Στιβ Χοτζ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο για τα θύματα του Χίλσμπορο εκ μέρους των παικτών, του προσωπικού και των υποστηρικτών της Νότιγχαμ Φόρεστ. Μετά από 34 χρόνια κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει αυτή την τραγωδία που στέρησε τη ζωή σε 97 ανθρώπους.

Επίσης στο 6ο λεπτό του αγώνα οι φίλοι των φιλοξενούμενων σήκωσαν πανό και έτσι όλο το γήπεδο χειροκροτούσε για αυτές τις 97 ψυχές, που έφυγαν τόσο άδικα.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε την αναμέτρηση έχοντας την κατοχή και προσπαθώντας από νωρίς να κλείσει τους αντιπάλους της στο δικό τους μισό. Η πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα έγινε στο 5ο λεπτό, όταν ο Χάκπο έπιασε ένα μακρινό σουτ, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη στιγμή με τους «ρεντς» να προσπαθούν, αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες προϋποθέσεις. Στο 18’ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους. Ο Γκιμπς-Γουάιτ δοκίμασε να κερδίσει τον Άλισον από μακρινή απόσταση, με τον Βραζιλιάνο να του λέει «όχι» και να μπλοκάρει. Στο 26’ η Λίβερπουλ άγγιξε το γκολ. Ο Αλεξάντερ Άρνολτ εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά, με τον Φαν Ντάικ να πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ μετά την εντυπωσιακή απόκρουση του Νάβας. Τα λεπτά κυλούσαν και η επόμενη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 39’ για τους γηπεδούχους. Ο δεξιός μπακ της Λίβερπουλ, Αλεξάντερ Άρνολτ εκτέλεσε άλλο ένα «στημένο», με τον Ζότα να πιάνει την κεφαλιά μπροστά από την εστία του Νάβας, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ και έτσι ο Πορτογάλος σπατάλησε μια τεράστια ευκαιρία. Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα.

Έβρεξε γκολ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να σκοράρουν πέντε γκολ σε διάστημα 23ων λεπτών. Στο 47’ ο Ζότα έδωσε το προβάδισμα στους «ρεντς» με κοντινή κεφαλιά, με τη Νότιγχαμ να ισοφαρίζει τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Νίκο Γουίλιαμς να σκοράρει με μακρινό σουτ, που βρήκε στα πόδια του Ρόμπερτσον και ξεγέλασε τον Άλισον. «Δράστης» στο επόμενο γκολ ήταν και πάλι ο Ζότα. Στο 55’ με κοντινό πλασέ έκανε το (2-1) και έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του. Από εκείνο το σημείο και μετά τα πράγματα έδειχναν να ηρεμούν, αλλά ο Γκιμπς-Γουάιτ είχε διαφορετική άποψη. Στο 67’ έκανε το (2-2) και έφερε το παιχνίδι και πάλι στα ίσα. Τον χορό των γκολ ολοκλήρωσε ο Μοχάμεντ Σαλάχ τρία λεπτά αργότερα. Στο 70’ ο Άρνολντ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Αιγύπτιος κέρδισε τον Νάβας με κοντινό πλασέ.

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι δύο ομάδες συνέχισαν να επιτίθενται με «μανία» και οι φάσεις διαδέχονταν η μια την άλλη. Παρόλα αυτά, δεν σημειώθηκε κάποιο άλλο γκολ, με το τελικό σκορ να είναι το (3-2) και τους «ρεντς» να πανηγυρίζουν μια νίκη που τους δίνει ελπίδες, για να προλάβουν την τετράδα.

Λίβερπουλ (Κλοπ) (4-3-3): Άλισον – Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Χέντερσον, Φαμπίνιο (Τιάγκο 60’), Τζόουνς (Μίλνερ 81’) – Σαλάχ, Χάκπο (Νούνιες 60’), Ζότα (Ντίας 81’)

Νότιγχαμ (Κούπερ) (3-4-2-1) Νάβας – Φελίπε (Σάριτζς 86’), Νιακατέ, Μακένα (Γουόραλ 30’) – Γουίλιαμς, Μανγκαλά, Ντανίλο, Λόντι (Αγιού 87’) – Φρόιλερ (Τζόνσον 76’), Γκιμπς-Γουάιτ – Αβονίγι (Ντένις 87’)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.