Νέα αστέρια στο στόχαστρο μεγάλων ομάδων (vid)

Όσο πλησιάζουμε προς τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, τόσο εντείνονται οι φήμες για πιθανές ακριβές μετακινήσεις ποδοσφαιριστών, οι οποίες αν πραγματοποιηθούν, πιθανότατα θα ξεπεράσουν το όριο των 100 εκατομμυρίων ευρώ, όπως η περίπτωση του Οσιμέν της Νάπολι ή του Μπέλιγχαμ της Ντόρτμουντ.

Οι μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης όμως έχουν τα μάτια τους στραμμένα και σε νέους ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει αίσθηση μέσα στην περίοδο. Εμείς ξεχωρίσαμε κάποιους από αυτούς και σας τους παρουσιάζουμε.

Ραντάλ Κολό Μουανί
Υπέγραψε με ελεύθερη μεταγραφή αθόρυβα το περασμένο καλοκαίρι, όταν έληξε το συμβόλαιο του με τη Ναντ και κατάφερε να έχει εκπληκτικό αντίκτυπο στο ντεμπούτο του στην Μπουντεσλίγκα με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Με μεγάλο διασκελισμό που τον βοηθά να ξεπερνά τους αντιπάλους του, έχει αποδειχτεί ότι είναι πολύ καλός για να τα καταφέρνει με τις αντίπαλες άμυνες τόσο στην Bundesliga όσο και στο Champions League, σκοράροντας 19 γκολ και μοιράζοντας 14 ασίστ σε 37 αγώνες μέχρι σήμερα.

Έχοντας εντυπωσιάσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, έχει πλέον εδραιώσει μια θέση στην ενδεκάδα στην Εθνική Γαλλίας — αδιανόητο πριν από ένα χρόνο — και διάσημοι σύλλογοι όπως η Μπάγερν Μονάχου, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν συνδεθεί με μια πιθανή μετακίνηση του το καλοκαίρι. Η Άιντραχτ δεν θέλει να τον αφήσει να φύγει, αλλά θα δυσκολευτεί να πει όχι σε μια μεγάλη προσφορά για τον νεαρό Γάλλο επιθετικό.

Ματέο Ρετέγκι
Εάν ο Κολό-Μουανί φύγει από τη Φρανκφούρτη, ο γερμανικός σύλλογος προφανώς εξετάζει τον Ρεντέγκι ως αντικαταστάτη του, παρόλο που ο γεννημένος στην Αργεντινή επιθετικός είναι περισσότερο ένα παραδοσιακό Νο.9. Αποφάσισε να παίξει για την Ιταλία μέσω του Σικελού παππού του και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα, στα πρόσφατα προκριματικά του Euro 2024 και σημείωσε ένα γκολ παρηγοριάς στην ήττα 2-1 από την Αγγλία και πρόσθεσε ένα ακόμη στη νίκη με 2-0 εναντίον της Μάλτας, μερικές ημέρες αργότερα. Για την Τίγκρε, όπου είναι δανεικός από την Μπόκα Τζούνιορς, σκόραρε 19 γκολ στο πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν και έχει 7 σε 10 αγώνες αυτή την περίοδο.

Η καλή σωματοδομή του, η αποφασιστικότητα και η εναέρια ισχύς του μπορούν να αναπληρώσουν την έλλειψη κινητικότητας και τις τεχνικές ελλείψεις. Γι΄αυτό και έχει τραβήξει την προσοχή της Λίντς, της Γουέστ Χαμ, αλλά και των ομάδων του Μιλάνου, της Ίντερ και της Μίλαν.

Γκάμπρι Βέιγκα
Υπάρχουν λίγοι νεαροί χαφ που έχουν περισσότερα από τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά για τον ρόλο αυτό από τον Βέιγκα. Ο 20χρονος μπήκε στη σκηνή της LaLiga αυτή τη σεζόν, δείχνοντας έναν υπέροχο συνδυασμό ποιότητας, σωματικής δύναμης, υψηλού επιπέδου τακτικής και επίγνωσης της θέσης, παρά το νεαρό της ηλικίας του.
Ένα κλασικό οχτάρι, ο Βέιγκα έχει σκοράρει εννέα γκολ στο πρωτάθλημα — μερικά από τα οποία ήταν περίπλοκες προσπάθειες από την άκρη της μεγάλης περιοχής — και έδωσε τέσσερις ασίστ σε 26 παιχνίδια. Η ευκολία του να αντιμετωπίζει αντιπάλους στη μεσαία γραμμή και να κερδίζει έδαφος με την μπάλα έχει προκαλέσει ενθουσιασμό σε πολλές ομάδες.

Η ομάδα του, η Θέλτα Βίγκο — η οποία τείνει να εναλλάσσει επιτυχημένες μάχες υποβιβασμού με τερματισμούς στη μέση της βαθμολογίας — είναι απίθανο να μπορέσει να σταματήσει την αποχώρηση του νεαρού αστέρα, εάν ένας σύλλογος πληρώσει την αναφερόμενη ρήτρα αποδέσμευσης των 40 εκατομμυρίων ευρώ. Πράγματι, ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ και η Λίβερπουλ φέρονται να παρακολουθούν την πρόοδό του, ενώ το γεγονός ότι ο αδερφός του Πεπ Γκουαρδιόλα (Πέρε) οδηγεί την κούρσα για να γίνει ο ατζέντης του, σημαίνει ότι η Μάντσεστερ Σίτι θα αναφέρεται αναπόφευκτα ως μελλοντικός προορισμός του.

Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι
Με τη Βαλένθια να βρίσκεται στη 17η θέση και να αντιμετωπίζει βαθιά προβλήματα στη LaLiga αυτή τη σεζόν, αρκετοί σύλλογοι της Premier League (συμπεριλαμβανομένων των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Τότεναμ και Λέστερ) παρακολουθούν στενά τον διεθνή τερματοφύλακα της Γεωργίας.

Παρά το τεράστιο κορμί του, ο Μαμαρντασβίλι είναι εξαιρετικά ευκίνητος — φτάνει στο έδαφος εξαιρετικά γρήγορα για κάποιον του μεγέθους του – και έχει τρομερά αντανακλαστικά. Έχοντας γίνει βασικός στις “νυχτερίδες” αυτή τη σεζόν, ο 22χρονος έχει ακόμα πράγματα να βελτιώσει. Ωστόσο, η ικανότητα του να αντιμετωπίζει σέντρες και απροσδόκητα σουτ, υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να έχει ένα λαμπρό μέλλον στο υψηλότερο επίπεδο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.