Κέιν: Ένας γεννημένος αρχισκόρερ (vids)

Ο Χάρι Κέιν γράφει ιστορία με τις φανέλες της εθνικής Αγγλίας και της Τότεναμ, με τα επιτεύγματά του να «μιλάνε» από μόνα τους.

Το βράδυ στις (23/03/2023) η εθνική ομάδα της Αγγλίας, έφυγε με ένα μεγάλο «διπλό», από το Στάδιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, κερδίζοντας την Ιταλία (2-1) για τη αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής των προκριματικών του EURO 2024. Μεγάλος πρωταγωνιστής του συγκεκριμένου αγώνα ήταν ο Χάρι Κέιν, που στο 44ο λεπτό, σκόραρε με εκτέλεση πέναλτι το δεύτερο γκολ της ομάδας του και 54ο δικό του τέρμα με τη φανέλα των «τριών λιονταριών».

Το γκολ που τον έκανε πρώτο σκόρερ της εθνικής Αγγλίας

Με αυτό το γκολ έγραψε ιστορία, καθώς ξεπέρασε τον Γουέιν Ρούνεϊ, που είχε 53 τέρματα και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας, της πρώτης εθνικής ομάδας που έπαιξε ποτέ ποδόσφαιρο.

Το ξεκίνημα

Πίσω στο μακρινό 2011, ένας ψηλόλιγνος νεαρός παίρνει την ευκαιρία από τον Χάρι Ρέντναπ και αγωνίζεται με την πρώτη ομάδα της Τότεναμ σε ηλικία 17 ετών, σε ένα παιχνίδι για τα προκριματικά του UEFA Europa League απέναντι στη Χάρτς. Ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της ομάδας δεν θα μπορούσε να περιμένει ότι δώδεκα χρόνια μετά, αυτό το νεαρό παιδί θα ήταν ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για τους «Σπερς».

Το 267ο γκολ με τη φανέλα της Τότεναμ

Ο ίδιος πίστεψε στον εαυτό του, πήγε δανεικός στις μικρότερες κατηγορίες για να πάρει εμπειρίες και από τη σεζόν (2014-2015) που έγινε ο βασικός επιθετικός της ομάδας, δεν σταματάει να σκοράρει ακατάπαυστα και να προκαλεί τρόμο στις αντίπαλες άμυνες. Έχει φορέσει τη φανέλα των «πετεινών» σε 425 παιχνίδια και έχει βρει δίχτυα 271 φορές.

Tα επιτεύγματά του

Όταν κάποιος που γνωρίζει από ποδόσφαιρο ακούσει το όνομα Κέιν, το πρώτο πράγμα που θα του έρθει στο μυαλό, είναι η εικόνα του Άγγλου επιθετικού να πετυχαίνει κάποιο γκολ. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους «στράικερ» που έχει αναδείξει ποτέ το αγγλικό ποδόσφαιρο και τα επιτεύγματά του, δεν μπορούν να αφήσουν περιθώρια αμφισβήτησης. Τρεις φορές έχει κατακτήσει το βραβείο του πρώτου σκόρερ της Premier League (2016, 2017, 2021). Αυτή τη στιγμή είναι ο πρώτος σκόρερ της Τότεναμ, με 271 γκολ, αφού πρόσφατα ξεπέρασε τον αείμνηστο Τζίμι Γκριβς που είχε 266.

Είναι πρώτος σκόρερ της εθνικής Αγγλίας με 55 γκολ και τρίτος καλύτερος σκόρερ στην ιστορία της Premier League με 204 γκολ, πίσω από τους Γουέιν Ρούνεϊ και Άλαν Σίρερ.

Η πίστη του στην ομάδα που τον ανέδειξε

Τους περισσότερους ποδοσφαιριστές τους θυμόμαστε για τους τίτλους, τα επιτεύγματα τους και για τις πανέμορφες στιγμές που μας έχουν χαρίσει. Κάποιες περιπτώσεις παικτών συνδυάζουν όλα τα παραπάνω, με ένα έξτρα στοιχείο να τους κάνει «θρύλους» και «σημαίες» των ομάδων τους. Αυτό το στοιχείο είναι η «αιώνια πίστη» στους συλλόγους που τους ανέδειξαν. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις τέτοιων ποδοσφαιριστών είναι οι Ράιαν Γκιγκς, Φραντσέσκο Τότι και Πάολο Μαλντίνι. Όλοι τους φόρεσαν τη φανέλα μιας και μόνο ομάδας σε όλα τα χρόνια της ποδοσφαιρικής τους καριέρας. Ο Κέιν μέχρι στιγμής, μπορεί να προστεθεί σε αυτή την κατηγορία, αφού πέραν των δανεισμών του σε μικρή ηλικία σε συλλόγους των χαμηλότερων κατηγοριών της Αγγλίας, παραμένει «πιστός στρατιώτης» των «σπιρουνιών».

Παρά τις φήμες και το ενδιαφέρον κορυφαίων κλαμπ, όπως της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μάντσεστερ Σίτι, της Μπάγερν Μονάχου και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο ίδιος έχει κλείσει τα αυτιά του και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην αγαπημένη του ομάδα.

Οι «τάσεις φυγής» λόγω των αποτυχιών

«Δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο το «θα μείνω για πάντα, αλλά ούτε και το αντίθετο. Λέγαμε πως η Τότεναμ μπορεί να πάρει τρόπαια. Έχουμε μία φανταστική ομάδα, αλλά για τον έναν ή τον άλλον λόγο, δεν τα έχουμε καταφέρει. Δεν είναι εύκολο να το δεχτείς αυτό. Θέλω να νικάω πάντα. Όταν φτάνουμε κοντά στο να πάρουμε κάτι, είναι δύσκολο μετά να το πιάνεις ξανά από την αρχή. Θέλω να κατακτήσω τρόπαια όσο πιο σύντομα γίνεται». Αυτά ήταν τα λόγια του Κέιν σε παλαιότερη συνέντευξή του και δείχνουν ότι η επιθυμία του για συλλογικές διακρίσεις, ίσως να είναι η αιτία που θα αφήσει την αγαπημένη του ομάδα. Ο Άγγλος επιθετικός βρίσκεται μια… ανάσα πριν γίνει 30 ετών, κάτι που σημαίνει ότι τα καλά ποδοσφαιρικά χρόνια δεν θα είναι και πάρα πολλά ακόμη. Σε αυτό το σταυροδρόμι της καριέρας του, θα κληθεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του. Ή θα παραμείνει πιστός και θα παλέψει να κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο της καριέρας του με την Τότεναμ ή θα λυγίσει από τις αποτυχίες και θα πετάξει για άλλες πολιτείες προς αναζήτηση επιτυχιών. Όποιο δρόμο και να πάρει, αυτή θα είναι μια από τις δυσκολότερες αποφάσεις για τον ίδιο.

Η στιγμή της βράβευσης για την πρωτιά σε γκολ με το εθνόσημο

Αυτή είναι η ιστορία του Χάρι Κέιν, ενός επιθετικού παλαιάς κοπής, που έχει καταφέρει σπουδαία επιτεύγματα στη μέχρι τώρα καριέρα του και η συνέχειά της αναμένεται με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον για όλους τους φίλους του «βασιλιά των σπορ» ανά τον κόσμο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.