Τσέλσι – Έβερτον 2-2: Ο Σιμς… μίλησε τελευταίος (hls)

Άλλη μια γκέλα για την Τσέλσι, που πήρε δύο φορές το προβάδισμα, αλλά η Έβερτον δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να πάρει ένα πολύτιμο βαθμό. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ο Έλις Σιμς που έκανε το (2-2) στο 90'.

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι Τσέλσι και Έβερτον αναδείχθηκαν ισόπαλες με (2-2). Και τα τέσσερα γκολ μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Η Τσέλσι προηγήθηκε δύο φορές, αλλά τα “ζαχαρωτά” κατάφεραν να πάρουν το πολύτιμο πόντο στη μάχη που δίνουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Έλις Σιμς που σκόραρε στο 90′ με μια τρομερή ατομική προσπάθεια. Τα γκολ για την Τσέλσι πέτυχαν οι Ζοάο Φέλιξ και Κάι Χάβερτζ. Το (1-1) για την Έβερτον σημείωσε ο Ντουκουρέ. Μετά από αυτή την ισοπαλία, η Τσέλσι παρέμεινε κολλημένη στην 10η θέση και δύσκολα πλέον μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλό. Από την άλλη, η Έβερτον δείχνει να βρίσκει τον εαυτό της και αν συνεχίσει έτσι θα μπορέσει να σηκώσει κεφάλι και να αποφύγει τις περιπέτειες.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Η Τσέλσι ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση, πιέζοντας την αντίπαλό της από τα πρώτα λεπτά. Η πρώτη στιγμή για τους «μπλε του Λονδίνου», ήρθε στο 5ο λεπτό, όταν ο Κόβασιτς απείλησε την εστία του Πίκφορντ, αλλά του σουτ του Κροάτη πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι. Η επόμενη φάση ήρθε έξι λεπτά αργότερα. Μετά από κόρνερ του Τσίλγουελ, ο Χάβερτζ έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε αόυτ με τον Πίκφορντ να βάζει τις φωνές στους αμυντικούς του. Στα επόμενα λεπτά, οι παίκτες της Έβερτον κατάφεραν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους για περισσότερη ώρα, με αποτέλεσμα να «κόψουν την φόρα» των γηπεδούχων. Η Τσέλσι μετά το 30,’ ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα και ο Ζοάο Φέλιξ «δήλωσε παρών», αφού με δικό του σουτ στο 33ο λεπτό, ανάγκασε τον Πίκφορντ να κάνει την επέμβαση και να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Από εκείνο το σημείο και μετά, δεν έγινε κάποια άλλη αξιόλογη φάση και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, χωρίς να έχουν καταφέρει να πετύχουν κάποιο τέρμα.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, με τους δύο προπονητές να δείχνουν εμπιστοσύνη στους έντεκα που ξεκίνησαν τον αγώνα. Η Τσέλσι άρχισε να πιέζει τα «ζαχαρωτά», κερδίζοντας δύο κόρνερ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Η πρώτη ευκαιρία δεν άργησε να έρθει. Ο Τσίλγουελ στο 49’, βρήκε με ωραία σέντρα από τα αριστερά τον Χάβερτζ, με τον Γερμανό να πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο Πίκφoρντ για άλλη μια φορά σταμάτησε τους γηπεδούχους. Ο Άγγλος τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο 52’, όταν η Τσέλσι κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Φέλιξ εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απομάκρυνση του Κιν, πήρε την μπάλα στα πόδια του και με ένα συρτό αριστερό σουτ έκανε το (1-0) και έδωσε το έναυσμα για πανηγύρια στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Στο 56’, η ομάδα του Πότερ, σκόραρε και δεύτερο γκολ με τον Πούλισικ, που ακυρώθηκε για οφσάιντ. Μετά το γκολ της Τσέλσι, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τις γραμμές του και άρχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση. Τελικά κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ στο 69’, με τον Ντουκουρέ να σκοράρει με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ. Η χαρά για τα «ζαχαρωτά» δεν κράτησε πολύ. Στο 76 ο Χάβερτζ σκόραρε από την «άσπρη βούλα» και έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του. Το πέναλτι προήλθε από απρόσεκτο μαρκάρισμα του Ταρκόφσκι πάνω στον Τζέιμς. Και ενώ όλα έδειχναν ότι η Τσέλσι θα πάρει το τρίποντο, ο Σιμς που πέρασε σαν αλλαγή στο 79′, με ατομική προσπάθεια έκανε το (2-2) στο 90’ και χάρισε ένα πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του. Με αυτή την ισοπαλία η Τσέλσι έμεινε στην 10η θέση με 38 βαθμούς, ενώ η Έβερτον έφτασε τους 28 βαθμούς και πήρε μια μικρή ανάσα για την δύσκολη συνέχεια.

Τσέλσι (Πότερ): (3-4-3) Κέπα – Φοφανά (87′ Τσαλόμπα), Κουλιμπαλί, Μπαντιασίλ – Τζέιμς, Φερνάντες, Κόβασιτς (81′ Λόφτους Τσικ), Τσίλγουελ – Πούλισικ (62’ Γκάλαχερ), Χάβερτζ, Φέλιξ (86′ Τσουκουεμέκα)

Έβερτον (Ντάις): (4-5-1) Πίκφορντ – Κόουλμαν (84′ Μικολένκο), Κιν, Ταρκόφσκι, Γκόντφρει – Ιγουόμπι, Ντουκουρέ, Γκέιγ (79′ Σιμς), Ονανά, Μακνίλ – Γκρέι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.