Ουνάι Έμερι: Ποτέ δεν του αποδόθηκαν τα εύσημα που άξιζε

Η κίνηση της Άστον Βίλα να ορίσει τον Ουνάι Έμερι ως διάδοχο του Στίβεν Τζέραρντ, μόλις τρεις ημέρες μετά την απόλυση του τελευταίου, εν μέσω μιας ολοένα και πιο τοξικής ατμόσφαιρας εξαιτίας του άθλιου ξεκινήματος μέσα στη σεζόν, αποδείχτηκε ευεργετική για την αγγλική ομάδα.

Δεν είναι επομένως δύσκολο να καταλάβουμε, γιατί η ομάδα του Μπέρμιγχαμ κινήθηκε τόσο αποφασιστικά για να πάρει τον άνθρωπό που πίστευε ότι θα της αλλάξει τη μοίρα της.
Από τότε που ο Έμερι ανέλαβε το σύλλογο των Γουέστ Μίντλαντς, έχοντας φύγει από τη Βιγιαρεάλ, μόνο η πρωτοπόρος της Premier League Άρσεναλ (εκεί όπου το 2019 υπέστη τη μοναδική του απόλυση σε πέντε προηγούμενες δουλειές, στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης), η τρίτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπρέντφορντ έχουν κερδίσει περισσότερους βαθμούς από τη Βίλα (16, όσους και η δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι με ένα παιχνίδι λιγότερο).

Μετά τον τελευταίο αγώνα του Τζέραρντ ως επικεφαλής, στη συντριβή 3-0 από τη Φούλαμ στις 21 Οκτωβρίου, η Άστον Βίλα βρισκόταν μια θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού με εννέα βαθμούς σε 12 αγώνες. Τώρα, κάνει ακόμη και ευρωπαϊκά όνειρα.
Στο πρόσωπο του Έμερι, η Βίλα έχει ό,τι πιο κοντά σε έναν εκλεκτό προπονητή, μετά από τον Μάρτιν Ο’ Νιλ, ο οποίος την οδήγησε σε τρεις διαδοχικές έκτες θέσεις στην Premier League, μεταξύ 2008 και 2010.

Μπορεί ο Ουνάι Έμερι να γίνει ο νέος Μάρτιν Ο΄Νιλ;

Ο 51χρονος Βάσκος δεν είναι τυχαίος προπονητής. Έχει φτάσει σε πέντε τελικούς Europa League, κερδίζοντας τέσσερις (τρεις με τη Σεβίλλη και έναν με τη Βιγιαρεάλ), οδηγώντας επίσης το “κίτρινο υποβρύχιο” στους ημιτελικούς του Champions League την περασμένη σεζόν) και κέρδισε το τρέμπλ στη Γαλλία με την Παρί Σεν Ζερμέν την περίοδο 2017- 18. Ο Έμερι επίσης δεν τερμάτισε ποτέ με τις ομάδες του, χαμηλότερα από το ένατη θέση σε 13 πλήρεις σεζόν (10 στην Ισπανία, δύο στη Γαλλία, μία στην Αγγλία), με μέσο όρο τελικής θέσης, 4,7!
Ασφαλώς και η μοίρα του προπονητή εξαρτάται εν πολλοίς από τα αποτελέσματα, αλλά τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι η Άστον Βίλα καρπώνεται τα οφέλη της αποφασιστικής δράσης, να φέρει έναν αποδεδειγμένα επιτυχημένο τεχνικό, που δεν του έχουν αποδοθεί τα εύσημα που αξίζει.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.