Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Νίκη με ρεκόρ Κέιν και… δώρο στην Άρσεναλ! (hls)

Σπουδαία επικράτηση για τους Πετεινούς στην 22η αγωνιστική, με τους Πολίτες να αφήνουν ανεκμετάλλευτο το χτεσινό... δώρο της Έβερτον που κέρδισε τους Κανονιέρηδες!

Μια σπουδαία νίκη πανηγύρισε η Τότεναμ, η οποία επικράτησε με 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι, χάρις στον σπουδαίο Χάρι Κέιν και το ιστορικό γκολ του στο πρώτο τέταρτο του αγώνα. Ένα αποτέλεσμα που φέρνει μια… ανάσα τους Πετεινούς από την τέταρτη θέση (στο -1 από τη Νιούκαστλ) και μια επικράτηση που μεγαλώνει περισσότερο, καθώς οι γηπεδούχοι δεν είχαν τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο τους, ο οποίος αναρρώνει από τη χειρουργική επέμβαση που έκανε πριν λίγες μέρες και ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10, λόγω της αποβολής του Ρομέρο με δεύτερη κίτρινη στο 87′.

Από την απέναντι πλευρά, οι Πολίτες του Πεπ Γκουαρδιόλα έχασαν μοναδική ευκαιρία να βρεθούν στο μείον δύο από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, αφήνοντας… ανεκμετάλλευτο το «δώρο» της Έβερτον. Έτσι παραμένουν πέντε πίσω από την κορυφή, μετά και την τέταρτη ήττα τους στο πρωτάθλημα…

Προβάδισμα με ιστορικό γκολ Κέιν

Αν και η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε καλύτερα και έδειχνε να παίρνει τα ηνία του ματς, η Τότεναμ ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στην πρώτη της ευκαιρία και με σκόρερ, ποιον άλλον; Τον Χάρι Κέιν! Στο 15ο λεπτό ο Ρόδρι έκανε μεγάλο λάθος έξω από την περιοχή, ο Χόιμπιεργκ έκλεψε την μπάλα και ο Άγγλος σέντερ φορ με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0!

Κάπως έτσι, ο πολύπειρος φορ έφτασε τα 200 γκολ στην Premier League και 267 με τη φανέλα της ομάδας, όντας ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της. Παράλληλα, έγινε ο τρίτος ποδοσφαιριστής που φτάνει αυτό τον αριθμό τερμάτων στο πρωτάθλημα, μετά τους Γουέιν Ρούνεϊ (208) και Άλαν Σίρερ (260).

Για να καταφέρει να βρει κάποια καλή φάση στο ματς η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα χρειάστηκε αρκετή ώρα, μιας και μετά το γκολ του Κέιν οι παίκτες του (απόντα) Αντόνιο Κόντε και του αντικαταστάτη του, Κρίστιαν Στελίνι, αμύνονταν σωστά και κρατούσαν οποιαδήποτε απελεί μακριά από τα καρέ τους. Στο 40′ ήρθε μια καλή προσπάθεια για τους φιλοξενούμενους με το συρτό σουτ του Ρόδρι εκτός περιοχής, το οποίο έπεσε και μπλόκαρε ο Γιορίς!

Στο 43′, σουτ του Κέιν, η μπάλα στα σώματα, διπλή προσπάθεια του Ντάιερ και πάλι οι κόντρες ευνόησαν τους Πολίτες! Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε πολύ κοντά στο 1-1, όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος της. Ύστερα από την απομάκρυνση του Ντέιβις με το κεφάλι, η μπάλα πήγε στον Μαχρέζ που σούταρε, αλλά το οριζόντιο δοκάρι απέτρεψε την ισοφάριση…

1-0 σκορ ημιχρόνου, με την Τότεναμ να αντέχει και να προηγείται παρά το μόλις 33% κατοχής της μπάλας που είχε στο πρώτο 45λεπτο, δείγμα του ότι είχε προσαρμοστεί απόλυτα το πλάνο της πάνω στην αντίπαλή της…

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Εκατέρωθεν φάσεις, αποβολή για Ρομέρο, αλλά… 1-0!

Τις προσπάθειες της να βρει το γκολ που θα έφερνε το ματς στα ίσα προσπαθούσε να βρει από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου η Μάντσεστερ Σίτι. Όμως η Τότεναμ εξακολουθούσε να κάνει σπουδαία δουλειά και έκλεινε σωστά τους χώρους. Στην προσπάθειά του να βρει λύσεις, ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποφάσισε να ρίξει στην αναμέτρηση τον Κέβιν Ντε Μπρόινε στο 58′, περνώντας εκτός τον Μαχρέζ.

Η μπάλα πήγαινε… πάνω-κάτω, αλλά ευκαιρίες δεν είχαμε μέχρι και το 64′. ο νεοεισελθών Βέλγος εκτέλεσε συρτά φάουλ, ο Άλβαρες έπιασε το δυνατό σουτ, όμως ο Ντάιερ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και αυτή κατέληξε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης, ο Ντε Μπρόινε απείλησε με προσπάθεια εκτός περιοχής, αλλά το σουτ του δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Οι Πετεινοί απάντησαν στο 70′, όταν ο Κέιν ευνοήθηκε από τις κόντρες, βγήκε τετ α τετ, αλλά τον νίκησε ο Έντερσον! Μια μεγάλη φάση για την ομάδα του να βάλει τις βάσεις νίκης! Έξι λεπτά μετά, σουτ του Σον εκτός περιοχής απέκρουσε ο Έντερσον, νέο σουτ του Χόιμπιεργκ, άουτ η μπάλα και άλλη μια χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους!

Ο χρόνος περνούσε, η Σίτι έψαχνε το γκολ και στο 87′ ο Γκρίλις κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή και τη δεύτερη κίτρινη του Ρομέρο, ο οποίος άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Η εκτέλεση του Ντε Μπρόινε όμως δεν ήταν καλή και εν συνεχεία, παρά την πίεσή της, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε! Με αυτόν τον τρόπο η Τότεναμ κατάφερε να φτάσει σε μια σπουδαία νίκη!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Η ταυτότητα του ματς:

Premier League: 22η αγωνιστική, «Tottenham Hotspur Stadium»

Διαιτητής: Μέντλεϊ

Κίτρινες: 23′ Μπεντανκούρ, 26′ Ρομέρο, 75′ Πέρισιτς – 83′ Έντερσον

Κόκκινη: 87′ Ρομέρο

Σκόρερ: 15′ Κέιν

ΤΟΤΕΝΑΜ (Στελίνι): Γιορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις, Έμερσον, Χόιμπιεργκ, Μπεντανκούρ, Πέρισιτς (79′ Σεσενιόν), Κουλουσέφσκι (88′ Σάντσες), Σον (84′ Μπισουμά), Κέιν

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Άκε, Ακάντζι, Γουόκερ, Ρίκο Λιούις, Ρόδρι, Γκρίλις, Μαχρέζ (58′ Ντε Μπρόινε), Άλβαρες, Μπερνάρντο Σίλβα (84′ Γκουντογκάν), Χάαλαντ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.