Έβερτον-Άρσεναλ 1-0: «Γκέλα» και αναγέννηση! (hls)

Νίκη ύστερα από εννιά ματς για τα Ζαχαρωτά στο ντεμπούτο του Σον Ντάις! Δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα για τους Κανονιέρηδες.

Τη χειρότερη εμφάνισή της στην εφετινή Premier League πραγματοποίησε στην 22η αγωνιστική η Άρσεναλ, η οποία ηττήθηκε με 1-0 από την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ».

Στο ντεμπούτο του Σον Ντάις στον πάγκο τους, τα Ζαχαρωτά έβγαλαν μια διαφορετική, παθιασμένη και αναγεννημένη εικόνα, έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί των εννιά ματς χωρίς νίκη και έφτασαν στο πολυπόθητο τρίποντο με το γκολ του Ταρκόφσκι στο 60′. Έτσι (για την ώρα) βγήκαν από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού!

Από την απέναντι πλευρά, οι Κανονιέρηδες έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα και εφόσον η Μάντσεστερ Σίτι επικρατήσει στην έδρα της Τότεναμ την Κυριακή (04/02, 18:30 Novasports), τότε θα πλησιάσει τους πρωτοπόρους Λονδρέζους στους δύο βαθμούς!

Αποσυντόνισε την Άρσεναλ, αλλά δεν σκόραρε η Έβερτον

Η «μονομαχία» των Κάλβερτ-Λιούιν και Ράμσντεϊλ ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Με τους γηπεδούχους να βγάζουν ένταση και πάθος, τα οποία δεν είχαν στα προηγούμενα ματς, εκκίνησε η αναμέτρηση στο «Γκούντισον Παρκ». Ο Σον Ντάις έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας και έδειξε με το… καλησπέρα για ποιον λόγο τον επέλεξε η διοίκηση. O 51χρονος τεχνικός κατέβασε την ομάδα του με τέτοιο τρόπο και το 4-4-1-1 που επέλεξε, αποσυντόνισε τους φιλοξενούμενους. Ο Μικέλ Αρτέτα και οι παίκτες του δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν εύκολα ευκαιρίες και να διασπάσουν την άμυνα των Ζαχαρωτών, παρά την κατοχή της μπάλας που είχαν και την οποία επιδιώκει ο Ισπανός με το 4-3-3 που παρατάσσει συνέχεια την ομάδα του.

Το πρώτο κομμάτι του αγώνα λοιπόν, δεν είχε την σπουδαία ευκαιρία, με την Έβερτον να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο με την πάροδο του χρόνου. Έπειτα το 20λεπτο άρχισε μια μίνι-πολιορκία με κόρνερ, τα οποία όμως δεν κατέληξαν σε κάποια εξαιρετική φάση. Αυτή έλαβε χώρα στο 25′, όταν το διαγώνιο σουτ του Κάλβερτ-Λιούιν σταμάτησε πάνω στον Ράμσντεϊλ και η προσπάθεια για λόμπα στη συνέχεια πέρασε δίχως επιτυχία.

Δέκα λεπτά μετά, στο δίλεπτο 34-35′, είχαμε νέα απειλή από τους γηπεδούχους. Ο Κάλβερτ-Λιούιν δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα με κενή εστία και ο Ντουκουρέ αμαρκάριστος σε δεύτερο χρόνο στιγμές αργότερα, δεν έπιασε γεμάτα την κεφαλιά!

Για… λίγο δεν σκόραρε ο Άγγλος επιθετικός της Έβερτον! ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Η μοναδική αξιοσημείωτη ευκαιρία της Άρσεναλ στο πρώτο 45λεπτο λίγο έλειψε να μετουσιωθεί και σε γκολ! Στο 40′ ο Σάκα έπιασε ένα σουτ στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κόουντι βρέθηκε στο κατάλληλο μέρος και έδιωξε πάνω στην γραμμή, κρατώντας το 0-0! Η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου ήρθε από πλευράς Έβερτον στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Κάλβερτ-Λιούιν έπιασε τη γυριστή κεφαλιά,η μπάλα όμως έφυγε παράλληλα με την εστία και λίγο έξω!

Έτσι το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα ημιχρόνου, με τα Ζαχαρωτά να φτάνουν στο 1.36xG (προβλεπόμενα γκολ), παρά το μόλις 26% κατοχής τους στην μπάλα. Δείγμα του οι Κανονιέρηδες είχαν τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς βέβαια τις μεγάλες φάσεις, αλλά και του πόσο καλά την «εξουδετέρωσε» ουσιαστικά ο Σον Ντάις και οι παίκτες του.

Σκόραρε α λα… Ντάις και «έσπασε» το αρνητικό σερί

Η Άρσεναλ προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της και να αρχίσει να απειλεί περισσότερο, αλλά οι προσπάθειές της στην έναρξη του δευτέρου μέρους σταματούσαν πάνω σε αμυντικούς της Έβερτον! Στο 58′ έλαβε χώρα η πρώτη φάση μετά την ανάπαυλα, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν υποδειγματικά στα καρέ του Πίπκφορντ, όμως το τελείωμα του Έντεγκααρντ ήταν πολύ άστοχο.

Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους Κανονιέρηδες, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα τα Ζαχαρωτά βρήκαν γκολ στο ματς με τον αγαπημένο τρόπο του προπονητή τους! Από στημένη μπάλα! Συγκεκριμένα, ύστερα από την εκτέλεση κόρνερ του ΜακΝιλ, ο Ταρκόφσκι έπιασε την κεφαλιά και έκανε το 1-0!

Πριν από το τέρμα των αντιπάλων τους, οι Λονδρέζοι είχαν προχωρήσει σε διπλή αλλαγή, με τους Ζορζίνιο και Τροσάρ να παίρνουν τη θέση των Μαρτινέλι και Πάρτεϊ, οι οποίοι ήταν κακοί στη σημερινή συνάντηση. Μάλιστα, ο πολύπειρος Ιταλός χαφ που μπήκε στο ματς, έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας μετά και τη μεταγραφή του από την Τσέλσι.

Η Άρσεναλ συνέχισε να είναι… φλύαρη στην κατοχή της μπάλας και δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάτι στην επίθεση, ενώ κάθε απώλεια της κατοχής εξελισσόταν σε υποψία φάσης για την Έβερτον.

Το ματς κυλούσε με αυτή την εικόνα και εν τέλει το 1-0 παρέμεινε, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στη νίκη ύστερα από εννιά ματς μακριά από αυτή! Από την άλλη, η Άρσεναλ ηττήθηκε μετά το «Ολντ Τράφορντ» και στο «Γκούντισον Παρκ»!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Η ταυτότητα του ματς:

Premier League: 22η αγωνιστική, «Γκούντισον Παρκ»

Διαιτητής: Κόουτ

Κίτρινες: 63′ Μικολένκο, 69′ Ονάνα, 86′ Πίκφορντ, 90+6′ Μοπέ – 90+6′ Ζιντσένκο

Σκόρερ: 60′ Ταρκόφσκι

Έβερτον (Ντάις): Πίκφορντ, Κόουλμαν, Κόουντι, Ταρκόφσκι, Μικολένκο, Ιγουόμπι, Γκέιγ, Ονανά, ΜακΝίλ, Ντουκουρέ, Κάλβερτ-Λιούιν (65′ Μοπέ)

Άρσεναλ (Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ (85′ Τομιγιάσου), Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο, Πάρτεϊ (59′ Ζορζίνιο),Τζάκα, Έντεγκααρντ (77′ Βιέιρα), Σάκα, Ενκέτια, Μαρτινέλι (59′ Τροσάρ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.