Γκουαρντιόλα-Αρτέτα: Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα και ο Μίκελ Αρτέτα μίλησαν με εξίσου διθυραμβικά σχόλια ο ένας για τον άλλον, ενόψει του αγώνα του τέταρτου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ, την Παρασκευή το βράδυ.

Οι δυο τους, συνεργάστηκαν από το 2016 έως το 2019 όταν ο Αρτέτα ήταν μέλος του προπονητικού επιτελείου του Γκουαρντιόλα στη Σίτι, αμέσως μετά το τέλος της καριέρας του.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, στις τρεις πρώτες σεζόν του Γκουαρντιόλα στην Αγγλία, κέρδισαν μαζί δύο τίτλους Premier League, ένα FA Cup και δύο Carabao Cup. Ο Αρτέτα άφησε τη Σίτι για να αναλάβει τον ρόλο του προπονητή στην Άρσεναλ, στην οποία έπαιξε τα τελευταία πέντε χρόνια της καριέρας του.

Οι ομάδες πρέπει να αντιμετωπίσουν δύο φορές η μία την άλλη στο πρωτάθλημα, αλλά πρώτα θα αναμετρηθούν στο Κύπελλο Αγγλίας, αυτή την εβδομάδα.
Με δηλώσεις στα αγγλικά Μέσα, ο Αρτέτα, μίλησε με επαινετικά λόγια για τον αντίκτυπο του Γκουαρδιόλα στην καριέρα και το προπονητικό του στυλ.
Επισήμανε επίσης το μείγμα συναισθημάτων που νιώθει με την πρόκληση να αντιμετωπίσει τον μέντορα του και τον άνθρωπο που κυριαρχεί στο αγγλικό ποδόσφαιρο, από τότε που έφτασε στο Νησί το 2016.

«Είναι περίεργο συναίσθημα. Θέλω το καλύτερο για αυτόν, ειλικρινά, και όταν έχεις μία πρόκληση με κάποιον σαν κι αυτόν, κάτι μπαίνει ανάμεσα. Αυτό όμως δεν πρόκειται να αλλάξει καμία φιλία, τις στιγμές που έχουμε ζήσει, πόσο σημαντικός είναι στη ζωή μου, πόσο σημαντικός είναι στο επάγγελμα μου! Θα προτιμούσα να το κάνω με κάποιον άλλον για να είμαι δίκαιος».

Ενθυμούμενος την απόφαση του να προσκαλέσει τον Αρτέτα να έρθει μαζί του στη Σίτι, ο Καταλανός είπε: «Τον ήξερα λίγο αλλά όχι πολύ. Κάναμε συζητήσεις και είπε: «Θα ήθελα να συνεργαστούμε και μπορώ να σε βοηθήσω γιατί γνωρίζω τέλεια την Πρέμιερ Λιγκ, γνωρίζω όλους τους προπονητές.
Θυμάμαι ότι το πρώτο παιχνίδι που παίξαμε ήταν εναντίον της Σάντερλαντ και του Ντέιβιντ Μόγιες που ήταν εκεί και είπε «Τον ξέρω καλά, ήμουν στην Έβερτον, κάνει αυτό, κάνει εκείνο, τις στρατηγικές, όλη η ανάλυση. Μετά από 15 λεπτά, είπα «ναι, είναι ο τύπος, που μπορεί να με βοηθήσει να προβλέψω καταστάσεις».

Και συνέχισε ο τεχνικός των “πολιτών”:
«Δεν ξέρω ποια ήταν η συμμετοχή μου σε αυτόν, αλλά η επιρροή του πάνω μου ήταν μεγάλη, ήταν τεράστια, ήταν τόσο σημαντική για να γίνω καλύτερος προπονητής!».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.