Αρτέτα και Πεπ, φίλοι εκτός γηπέδου, επαγγελματίες εντός (vid)

Ο Μικέλ Αρτέτα δεν απολαμβάνει να μάχεται με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, περιγράφοντας την «πρόκληση» που αντιμετωπίζει με κάποιον που θεωρεί στενό φίλο.

Ο Αρτέτα πέρασε 3.5 χρόνια ως βοηθός του Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι πριν αναλάβει τη δουλειά του πρώτου προπονητή στην Άρσεναλ. Αφού τερμάτισε δύο φορές στην 8η θέση και μία στην 5η στην Πρέμιερ Λιγκ στις τρεις πρώτες σεζόν που ήταν επικεφαλής στο Emirates Stadium, μόλις τώρα ο Αρτέτα συγκέντρωσε μια ομάδα ικανή να κοντράρει τη Σίτι.

Η Άρσεναλ είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με ένα παιχνίδι λιγότερο από τη δεύτερη ομάδα του Γκουαρδιόλα που ακολουθεί με πέντε βαθμούς. Το να δει τη Σίτι να υποφέρει δεν είναι εύκολο για τον Αρτέτα, ωστόσο, δεδομένης της προσκόλλησης του με το πρώην αφεντικό του. Ενόψει της μάχης μεταξύ των δύο ομάδων για το Κύπελλο Αγγλίας, την πρώτη τους συνάντηση αυτή τη σεζόν, ο Αρτέτα είπε: «Θα προτιμούσα να το κάνω με κάποιον άλλον, για να είμαι δίκαιος. Θέλω το καλύτερο για εκείνον, ειλικρινά το καλύτερο για εκείνον, και όταν κάνεις τέτοιες προκλήσεις, κάτι μπαίνει στο ενδιάμεσο. Είναι ένα περίεργο συναίσθημα. Είναι αυτό που είναι, και αυτή είναι η πρόκληση μας.”

Ωστόσο, με τη Σίτι να είναι σημαιοφόρος στο αγγλικό ποδόσφαιρο, ο Αρτέτα ήξερε ότι αυτή η μέρα θα ερχόταν αν επρόκειτο να μετατρέψει ξανά την Άρσεναλ σε διεκδικήτρια του τίτλου. «Πάντα ήλπιζα ότι αυτό θα συνέβαινε μια μέρα, και αυτό συμβαίνει αυτή τη σεζόν. Προφανώς αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει καμία φιλία, οι στιγμές που ζήσαμε, πόσο σημαντικός είναι στη ζωή μου, πόσο σημαντικός είναι στο επάγγελμά μου»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.