Μπρένταν Ρότζερς: «Είμαι αξιοπρεπής προπονητής, αλλά δεν είμαι μάγος»

Ο Μπρένταν Ρότζερς παραχώρησε συνέντευξη στα αγγλικά Μέσα και αναφέρθηκε στη δύσκολη πραγματικότητα που διαμορφώνεται για ομάδες όπως η Λέστερ, που δεν έχουν μεγάλες οικονομικές δυνατότητες.

Οι “Αλεπούδες” πηγαίνουν στο “St James’ Park” την Τρίτη για να αντιμετωπίσουν τη Νιουκάστλ στον προημιτελικό του Carabao Cup, με τον Ρότζερς να παραδέχεται ότι η δουλειά του γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Η εξαγορά της Νιούκαστλ από τους Σαουδάραβες το 2021, άλλαξε τη δυναμική στην Premier League και ο 49χρονος τεχνικός πιστεύει ότι τα πολλά χρήματα στην κορυφαία κατηγορία, έχουν κάνει πιο δύσκολη την κατάσταση για ομάδες όπως η Λέστερ.

«Νομίζω ότι είμαι αξιοπρεπής προπονητής, αλλά δεν είμαι μάγος», είπε το αφεντικό της Λέστερ. «Αν κοιτάξετε τις καθαρές δαπάνες μας, είναι περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ, στα τρεισήμισι χρόνια που είμαι εδώ. Συγκρίνετε τα με τους ανταγωνιστές μας, όπως η Άστον Βίλα, η Γουέστ Χαμ, η Νιούκαστλ. Είναι πάνω από 280 εκατομμύρια ευρώ. Είναι μεγάλη διαφορά» .


«Αν κοιτάξετε τις καθαρές δαπάνες της Νιούκαστλ τον τελευταίο χρόνο, μαζί με την φανταστική δουλειά του Έντι (Χάου) και του επιτελείου του, φαίνεται ξεκάθαρα ότι θέλουν να δημιουργήσουν κάτι μεγάλο. Θα το κάνουν με σύνεση, αλλά έχουν τους πόρους να το κάνουν».

Από τους τελευταίους 18 νικητές του Λιγκ Καπ μόνο η Σουόνσι και η Μπέρμιγχαμ έχουν καταφέρει να “σπάσουν” την παραδοσιακή μεγάλη εξάδα ομάδων στις κατακτήσεις, ενώ μόνο οι Λέστερ και η Γουίγκαν έχουν σπάσει αυτό το μονοπώλιο στο Κύπελλο Αγγλίας τα τελευταία 15 χρόνια.
«Πρέπει να δεις την πραγματικότητα. Είναι τόσο σημαντικό για κάθε σύλλογο να μπορούν οι οπαδοί να ονειρεύονται, αλλά υπάρχει μια πραγματικότητα και ένας λόγος για τον οποίο τα τρόπαια έχουν κατακτηθεί κυρίως από τους μεγαλύτερους συλλόγους με τους μεγαλύτερους πόρους, αυτό είναι φυσικό. Εμεις έχουμε αποδείξει στα δύο παιχνίδια στο Wembley (με τις κατακτήσεις του FA Cup και του Community Shield) ότι μπορούμε να κατακτήσουμε κάποιο τρόπαιο. Αυτή η δίψα δεν θα σταματήσει ποτέ όσο είμαι εδώ, γιατί αυτό θέλουμε να κάνουμε και ξέρω ότι οι παίκτες είναι πολύ πρόθυμοι να το κάνουν επίσης».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.