Άρσεναλ-Τότεναμ 3-1: Πήρε το ντέρμπι και συνεχίζει στην κορυφή (hls)

Εκπληκτικό ματς στο Λονδίνο, με τους Κανονιέρηδες να επικρατούν των Πετεινών και να παραμένουν στην πρώτη θέση και στην 9η αγωνιστική της Premier League.

Στην κορυφή της κατάταξης διατηρείται και αυτή την εβδομάδα η Άρσεναλ, η οποία πήρε το ντέρμπι της πόλης κόντρα στην Τότεναμ με 3-1. Σκόρερ της μεγάλης νίκης της οι Παρτέι (20′), Ζεσούς (49′) και Τζάκα (67′), ενώ ενδιάμεσα ο Κέιν (31′) είχε φέρει το ματς στα ίσα με πέναλτι, γινόμενος ο πρώτος παίκτης στην Premier League που φτάνει τα 100 εκτός έδρας γκολ!

Να σημειωθεί ότι οι Πετεινοί ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Έμερσον στο 62′.

ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Κυριαρχία των Κανονιέρηδων και ιστορικό τέρμα του Κέιν

Με δοκάρι για την Άρσεναλ στο 3′ εκκίνησε η αναμέτρηση στο «Emirates»! Ύστερα από σουτ του Μαρτινέλι, η μπάλα κόντραρε, ακούμπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιορίς και έφυγε έξω. Η Τότεναμ απάντησε δέκα λεπτά μετά, όταν Σον έκανε το γέμισμα, ο Ντάιερ έστρωσε τη μπάλα στον Ριτσάρλισον, ο οποίος πλάσαρε αλλά νικήθηκε από τον Ράμσντεϊλ. Η υπεροχή των γηπεδούχων μετουσιώθηκε σε γκολ στο 20′, με τον Παρτέι να πιάνει ένα εκπληκιτκό σουτ έξω από την περιοχή και να ανοίγει το σκορ.

Όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν αντίδραση στο μισάωρο του ματς και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με πέναλτι του Κέιν στο 31′. Δύο λεπτά νωρίτερα ο Ριτσάρλισον, ο οποίος βγήκε πλάγια μέσα στην περιοχή, έκανε τη σέντρα, η μπάλα απομακρύνθηκε σε πρώτο χρόνο, αλλά ο Βραζιλιάνος την κερδίσε από τον Τζάκα και ο Γκάμπριελ την ανέτρεψε. Ο Άγγλος φορ ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε το 1-1, για το 100ο του εκτός έδρας γκολ στην Premier League.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου 45λεπτου ήρθε στο 43′, όταν ο Έντεγκααρντ έδωσε τη μπάλα στον Ζεσούς, ο Βραζιλιάνος «άδειασε» Έμερσον και Ρομέρο, εκτέλεσε, αλλά απέκρουσε ο Γιορίς!

«Καθάρισε» στο δεύτερο μέρος

Με την ίδια φόρα όπως στις αρχές τους ματς μπήκε η Άρσεναλ, η οποία μόλις στο 49′ ανέκτησε το προβάδισμα! Ο Σάκα πάτησε περιοχή και πλάσαρε, ο Γιορίς έκανε ασταθή απόκρουση και δεν κατάφερε να απομακρύνει, με τον Ζέσους να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα.

Σαν να μην έφτανε αυτό η Τότεναμ έμεινε με 10 παίκτες, λόγω της απευθείας κόκκινης του διαιτητή Τέιλορ στον Έμερσον, για αντιαθλητικό μαρκάρισμα πάνω στον Μαρτινέλι. Πέντε λεπτά μετά ο Τζάκα «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του στο ντέρμπι, κρατώντας την στην κορυφή της βαθμολογίας και αυτή την εβδομάδα!

Επτά νίκες και μόλις μία ήττα για το σύνολο του Αρτέτα στην Premier League, ενώ εκείνο του Κόντε γνώρισε την πρώτη του εφετινή στο πρωτάθλημα.

Η ταυτότητα του ματς:

Premier League: 9η αγωνιστική, «Emirates Stadium»

Διαιτητής: Τέιλορ

Κίτρινες: 78′ Σαλιμπά, 85′ Μαρτινέλι – 90+3′ Ντάιερ

Κόκκινη: 62′ Έμερσον

Σκόρερ: 20′ Παρτέι, 49′ Ζεσούς, 67′ Τζάκα – 31′ (πεν.) Κέιν

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ (89′ Τομιγιάσου), Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (73′ Τίρνι), Παρτέι (73′ Λοκόνγκα), Τζάκα, Μαρτινέλι, Έντεγκααρντ (80′ Βιέιρα), Σάκα, Ζεσούς (80′ Ενκέτια)

ΤΟΤΕΝΑΜ (Κόντε): Γιορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Λενγκλέ (71′ Σάντσες), Πέρισιτς (71′ Μπισούμα), Μπεντακούρ, Χόιμπιεργκ (76′ Σκιπ), Έμερσον, Σον (72′ Ντόχερτι), Ριτσάρλισον (71′ Σεσενιόν), Κέιν


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.