Οι κορυφαίοι αναπληρωματικοί επιθετικοί στην Ευρώπη


Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Σον μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι της Τότεναμ με τη Λέστερ στο 59ο λεπτό και μέσα σε διάστημα 13 λεπτών σημείωσε χατ-τρικ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των “σπιρουνιών”. Ο Κορεάτης με τη συγκεκριμένη επίδοση “έσπασε” το ρεκόρ του Άλεξ Μπαένα με τη Βιγιαρεάλ και έγινε ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ, ερχόμενος από τον πάγκο.

Η αλήθεια είναι πως το να πετύχει κάποιος ποδοσφαιριστής χατ-τρικ ερχόμενος από τον πάγκο είναι πραγματικά ασυνήθιστο. Εκείνο που δεν είναι σπάνιο – πόσο μάλλον – όταν μιλάμε για έναν επιθετικό, είναι να μπαίνει στο ματς ως αλλαγή και να βρίσκει δίχτυα. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, που παρότι δεν ξεκινούσαν βασικοί σε ένα παιχνίδι, ήταν άκρως επιδραστικοί και χρειάζονταν λίγα λεπτά για να συνδεθούν με τα αντίπαλα δίχτυα.

Ας δούμε όμως τη λίστα με τους Top-scorers της Ευρώπης την τελευταία δεκαετία…

Νιλς Πέτερσεν (32 γκολ)

Ο κορυφαίος αναπληρωματικός επιθετικός στην ιστορία της Bundesliga και ο άνθρωπος που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Ο Νιλς Πέτερσεν έχει σημειώσει συνολικά 32 γκολ στο γερμανικό πρωτάθλημα με Μπάγερν Μονάχου, Βέρντερ Βρέμης και Φράιμπουργκ, ερχόμενος από τον πάγκο και συνεχίζει…

Αλβάρο Μοράτα (29 γκολ)

Έχει αγωνιστεί στα τρία από τα τέσσερα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης με Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους, Τσέλσι και Ατλέτικο και το… κοντέρ γράφει 82 γκολ σε 269 συμμετοχές. Τα 29 εξ’ αυτών τα σημείωσε αγωνιζόμενος ως αλλαγή.

Λουίς Μουριέλ (27 γκολ)

Έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Ιταλία και τα τελευταία τρία χρόνια είναι το “κανόνι” της Αταλάντα με 59 γκολ σε 133 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Λουίς Μουρίελ είχε και ένα σύντομο πέρασμα από την Ισπανία και τη Σεβίλλη, όπου χρησιμοποιούνταν κυρίως ως αλλαγή. Ακόμη και έτσι, πάντα ήξερε να κάνει τη… δουλειά του. Συνολικά 27 γκολ έχει πετύχει ο Κολομβιανός επιθετικός ερχόμενος από τον πάγκο.

Λουίς Γκαμέιρο (25 γκολ)

Ένας ακόμη… εκπρόσωπος της La Liga. Ο πρώην επιθετικός των Σεβίλλη, Ατλέτικο Μαδρίτης και Βαλένθια βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας. Πλέον, έχει επιστρέψει στη Γαλλία, όμως στα χρόνια που αγωνίστηκε στο ισπανικό πρωτάθλημα βρήκε 25 φορές δίχτυα αγωνιζόμενος ως αλλαγή.

Πάκο Αλκαθέρ (20 γκολ)

Ο δεύτερος Ισπανός επιθετικός της λίστας βρίσκεται στην έκτη θέση. Ο Αλκαθέρ, ο οποίος πρόσφατα μετακόμισε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να συνεχίσει την καριέρα του, έχει πετύχει 20 γκολ ως αναπληρωματικός με έξι διαφορετικές ομάδες (Χετάφε, Βαλένθια, Μπαρτσελόνα, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Βιγιαρεάλ).

Βισάμ Μπεν Γεντέρ (20 γκολ)

Οι περισσότεροι θα τον θυμούνται για τα χρόνια που πέρασε στη Σεβίλλη, όπου αποτελούσε κίνδυνο-θάνατο για κάθε αντίπαλη άμυνα. Το 2019 μετακόμισε στο Μονακό αντί 40 εκατομμυρίων ευρώ, όμως η αλήθεια είναι πως συχνά-πυκνά έχανε τη θέση του στο βασικό σχήμα. Ακόμη κι έτσι, ο Γάλλος ήξερε να κάνει τη δουλειά του, αφού με Σεβίλλη, Τουλούζ και Μονακό έχει πετύχει 20 γκολ ερχόμενος από τον πάγκο.

Μισί Μπατσουαγί (20 γκολ)

Αν και μόλις 28 ετών, έχει προλάβει να αλλάξει οκτώ ομάδες και να αγωνιστεί σε έξι διαφορετικά πρωταθλήματα (Belgian Pro League, Ligue 1, Premier League, Bundesliga, La Liga, Super Lig). Ο Μίσι Μπατσουαγί μετρά 20 γκολ ως αναπληρωματικός στην καριέρα του.

Άνχελ Ροντρίγκεθ (19 γκολ)

Μια ζωή στην Ισπανία! Από το 2005 όταν και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα, ο Άνχελ Ροντρίγκεθ, έχει αγωνιστεί στις τρεις πρώτες κατηγορίες της πατρίδας του και σε 9 διαφορετικές ομάδες. Έχει σημειώσει 123 γκολ στην Ισπανία, τα 19 εξ’ αυτών ερχόμενος από τον πάγκο με τα χρώματα των Τενερίφη, Έλτσε, Λεβάντε, Εϊμπάρ, Χετάφε, Μαγιόρκα.

Άνχελ Κορέα (18 γκολ)

Από το 2014 βρίσκεται στην Ατλέτικο Μαδρίτης και από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να είναι στις βασικές επιλογές του Ντιέγκο Σιμεόνε. Άλλες τα κατάφερε, άλλες όχι. Ακόμη κι έτσι, δεν έχασε ποτέ την επαφή με τα δίχτυα, έχοντας πετύχει 18 γκολ αγωνιζόμενος ως αλλαγή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.