Το ρεκόρ του Φόρστερ που έσπασε ο Νουανέρι (pic&vid)

Ο Ίαν Νουανέρι, έσπασε το ρεκόρ του νεότερου ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε ποτέ, όχι μόνο στην Premier League, αλλά γενικά στο αγγλικό πρωτάθλημα. Αυτό, κατείχε ο Ντέρεκ Φόρστερ που σε ηλικία 15 ετών αναγκάστηκε να «κολυμπήσει στα βαθιά»!

Ήταν 22 Αυγούστου του 1964, όταν η Σάντερλαντ, έχοντας πάρει την άνοδο στην πρώτη κατηγορία, ετοιμάζονταν για το πρώτο της παιχνίδι κόντρα στην Λέστερ.

Σε αυτό το ματς, έμελλε να γράψει ιστορία ένα 15χρονο παιδί που αναγκάστηκε να πέσει στα βαθιά με το καλημέρα!

Η Σάντερλαντ σε αυτό το ματς είχε δύο σημαντικά προβλήματα. Ο προπονητής Άλαν Μπράουν είχε αποχωρήσει για την Σέφιλτν Γουένστεϊ ενώ ο βασικός της τερματοφύλακας, είχε τεθεί εκτός δράσης λόγω κατάγματος στο αριστερό χέρι.

Ο Μπράουν είχε αντικατασταθεί από μια «επιτροπή» με την αισιοδοξία ν΄αφήνει τη θέση της στην ανησυχία.

Η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν πως ένας 15χρονος θα έκανε ντεμπούτο ως βασικός τερματοφύλακας!

Ο Ντέρεκ Φόρστερ, είχε υπογράψει ερασιτεχνικό συμβόλαιο με τον σύλλογο τον Μάιο και έγινε μαθητευόμενος του Γουόκερ λίγες εβδομάδες πριν το ματς.

Ο νεαρός με ύψος 1,79, ήταν διεθνής με την μικρή ομάδα της Αγγλίας και είχε παίξει μπροστά σε 100.000 θεατές στο Γουέμπλεϊ, κόντρα στη Γερμανία, όμως ακόμη και έτσι, είχε προκαλέσει εντύπωση, πως προτιμήθηκε από τον 20χρονο αναπληρωματικό τερματοφύλακα, Ντέρεκ Κίρμπι για το πρώτο ματς της σεζόν.

Στην άλλη άκρη του γηπέδου, κάτω από τα δοκάρια της Λέστερ, ήταν ο 26χρονος έμπειρος τερματοφύλακας, Γκόρντον Μπανκς.

Κι όμως, ο Μπανκς ήταν αυτός που είχε περισσότερη «δουλειά» σε σχέση με τον 15χρονο, σε ματς που όπως περιγράφουν οι εφημερίδες της εποχής ήταν καταπληκτικό και τελείωσε ισόπαλο 3-3.

Ο Τζορτ Μάλχαλ άνοιξε το σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό ενώ στο 15 η Λέστερ ισοφάρισε με τον Ράιλι. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Φόρστερ, είχε κάνει δύο καλές επεμβάσεις. Μερικάλεπτά αργότερα. Π Στρίνγκφέλοου έβαλε τις «αλεπούδες» μπροστά στο σκορ. Ο Χερντ ισοφάρισε λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και ο Μάλχαλ έβαλε μπροστά την Σάντερλαντ. Το τελικό 3-3 σημείωσε ο Κίγουορθ.

Ο Φόρστερ έλαβε καλή βαθμολογία μετά το τέλος του ματς, με τις εφημερίδες της εποχής να του δίνουν «8».

Στο επόμενο ματς με την Γουέστ Μπρομ, δέχτηκε τέσσερα γκολ, με την Τσέλσι τρία ακόμη και έτσι ήρθαν ενισχύσεις. Ο Σκοτσέζον Σάντι ΜακΛάφλαν ήρθε για να ενισχύει την Σάντερλαντ.

Στα πλάνα μπορείτε να δείτε πως η Τσέλσι επικράτησε με 4-1 της Σάντερλαντ.

Ο Φόρστερ, έμεινε στην ομάδα για 8 χρόνια κάνοντας 19 εμφανίσεις, ενώ πέρασε από Τσάρλσον και Μπράιτον.

O Ντέρεκ Φόρστερ, κράτησε αυτό το ρεκόρ του από το 1964, μέχρι που ένα ακόμη 15χρονο παιδί έκανε ντεμπούτο και το έσπασε!

Ο λόγος για τον Ίθαν Νουανέρι, που σε ηλικία 15 ετών και 181 ημερών, έκανε ντεμπούτο με την Άρσεναλ, εκτός έδρας, απέναντι στην Μπρέντφορντ και έγινε ο μικρότερος σε ηλικία που αγωνίστηκε όχι μόνο στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά γενικά στο Αγγλικό ποδόσφαιρο!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.