Οι λόγοι της απόλυσης του Τούχελ

Η απόλυση του Τόμας Τούχελ «έσκασε σαν βόμβα» στο χώρο του ποδοσφαίρου. Κανείς δεν περίμενε πως ο Γερμανός θ΄αποτελέσει παρελθόν από τους «μπλε». Συμφωνείτε με την απομάκρυνσή του;

Η απόλυση του Τόμας Τούχελ από την Τσέλσι, μετά την ήττα από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, «έσκασε σαν βόμβα» στους φίλους του ποδοσφαίρου.
Ο Γερμανός κόουτς, πλήρωσε το όχι καλό ξεκίνημα της Τσέλσι, με δύο ήττες, μια ισοπαλία και τρεις νίκες στο πρωτάθλημα καθώς και την ήττα από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.


Ο άνθρωπος που οδήγησε την Τσέλσι στην κορυφή της Ευρώπης με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν βρίσκεται πλέον στον πάγκο των Λονδρέζων.
Ας δούμε τρεις λόγους που η Τσέλσι αναγκάστηκε να πάρει τόσο άμεσα μέτρα.

1) Κακή αρχή στο πρωτάθλημα
Όταν ανέλαβε η Τσέλσι δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Βρίσκονταν στην ένατη θέση της βαθμολογίας, 12 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Σίτι. Παρά το γεγονός πως ήταν αντίθετος να πάρει τα ηνία της ομάδας μέσα στη σεζόν, τελικά κάθεται άμεσα στον πάγκο και στο πρώτο του ματς στις 27 Ιανουαρίου, η Τσέλσι τελειώνει ισόπαλη 0-0 με την Γουλβς σε ματς που οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν με 820 πάσες και 78.9% κατοχή μπάλας!
Ο Γερμανός, οδηγεί την Τσέλσι στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας εκεί που ηττήθηκε από την Λέστερ, στην 4η θέση στο πρωτάθλημα ενώ φυσικά η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ! Κατέκτησε και το UEFA Super Cup, με νίκη κόντρα στην Βιγιαρεάλ καθώς και το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων! Έλαβε τον τίτλο του FIFA Coach of the Year και manager of the year!
Τα πράγματα ωστόσο φέτος δεν ήταν αντίστοιχα για τον Γερμανό. 2 ήττες, μια ισοπαλία και η ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Ντιναμό, έκριναν τον Τούχελ, ως μη κατάλληλο για να συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο της.


2) Το πείραμα Λουκάκου
Το καλοκαίρι του 2021, η Τσέλσι ξόδεψε 115 εκατομμύρια για την απόκτηση του Λουκάκου από την Ίντερ. Ο Βέλγος αναμένονταν να γίνει το βασικό γρανάζι στην επίθεση των «Μπλε». Οι προσδοκίες όλων στην Τσέλσι δεν επαληθεύτηκαν με τον Ρομέλου Λουκάκου, με τον Βέλγο να σκοράρει σε 26 ματς πρωταθλήματος, μόλις 8 φορές. Ο Τούχελ δεν κατάφερε να βγάλει τον καλό εαυτό του Λουκάκου, με τον 29χρονο να βρίσκεται συχνά στον πάγκο και να δείχνει την απογοήτευσή του σχετικά με αυτό. Ο Λουκάκου δεν έκρυψε την αγάπη του για την Ίντερ εκφράζοντας την δημόσια, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός του ντέρμπι με τη Λίβερπουλ ενώ τιμωρήθηκε με μεγάλο χρηματικό πρόστιμο και παράλληλα τον ανάγκασε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Ο Τούχελ δέχτηκε έντονη κριτική για όλα όσα έγιναν με τον Λουκάκου, ο οποίος τελικά επέστρεψε στην Ίντερ.
Παράλληλα, η Τσέλσι στην Premier League, έβλεπε Σίτι και Λίβερπουλ να «καλπάζουν» για τον τίτλο, με την ίδια να μένει αρκετά πίσω. Ο αποκλεισμός από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά του Champions League, έκαναν τη θέση του Τούχελ πιο…«ευάλωτη».

3) Αλλαγή ιδιοκτησίας.
Τον Σεπτέμβριο του 2022, η Τσέλσι μπήκε σε μια νέα εποχή. Οι «μπλε» άλλαξαν χέρια και από αυτά του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, πέρασε στα χέρια του Τοντ Μπόλι. Ο νέος ιδιοκτήτης, θέλοντας να βάλει τη σφραγίδα του στην ομάδα, έδωσε τ΄απαραίτητα εργαλεία στον Τούχελ για να πραγματοποιήσει όσες μεταγραφές χρειάζονταν, για να οδηγήσει την Τσέλσι στην κορυφή της Αγγλίας αλλά και της Ευρώπης. Παρά τις τρεις νίκες, οι άνθρωποι της ομάδα του Λονδίνου, του ευχήθηκαν καλή συνέχεια στην καριέρα του και μεταξύ άλλων ανέφεραν πως θέλουν να δουν την ομάδα να πηγαίνει μπροστά.
Παράλληλα ο Τούχελ φαίνεται να είχε χάσει την εμπιστοσύνη αρκετών βασικών του ποδοσφαιριστών και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα κόντρα στην Ντιναμό, η απόλυσή του θα έρχονταν αργά ή γρήγορα.


Τη θέση του πήρε ο Πότερ, ο οποίος καλείται να φέρει την Τσέλσι στην κορυφή.
Συμφωνείτε με την απόλυση του Τούχελ;


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.