Ιβάν Πέρισιτς: Ηγέτης και επαγγελματίας ταιριάζει απόλυτα στο βόρειο Λονδίνο

Ένας από τους πιο παραγωγικούς και αποτελεσματικούς ακραίους στη παγκόσμια σκηνή, μια πολύτιμη προσθήκη στα «σπηρούνια» τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Το να πείσεις τον Ντάνιελ Λέβι να παρεκκλίνει από την μακροχρόνια μεταγραφική πολιτική του είναι δύσκολο. Την τελευταία δεκαετία, μια περίοδο που εκτείνεται σε 21 μεταγραφικές περιόδους, η Τότεναμ έχει υπογράψει 65 παίκτες, είτε με μόνιμες συμφωνίες είτε δανεικούς. Από αυτόν τον αριθμό, μόλις πέντε ήταν άνω των 30 ετών όταν ήρθαν στον σύλλογο. Περιστασιακά όμως μπορούν να γίνουν εξαιρέσεις.

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι δεν έχει βρει ακόμη βασικό ποδοσφαιριστή στο αριστερό άκρο της Ίντερ μετά τη μετακίνηση του Ιβάν Πέρισιτς στην Τότεναμ. Ο Κροάτης φιναλίστ του παγκοσμίου κυπέλλου στη Ρωσία, με 113 συμμετοχές για τη χώρα του και σκόρερ στον τελικό με τη Γαλλία (4-2), ήταν στην Ίντερ από το 2015, περνώντας μια σεζόν ως δανεικός στην Μπάγερν Μονάχου. Ένας από τους πιο χρήσιμους παίκτες στο Stadio Meazza την περασμένη σεζόν, αλλά οι «νερατζούρι» μετά τη φυγή του Αντόνιο Κόντε και την άφιξη του Σιμόνε Ινζάγκι δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τον τίτλο της Serie A, πανηγυρίζοντας το Coppa Italia και το Supercup. Ο διεθνής Κροάτης σημείωσε ένα γκολ στον τελικό του Coppa Italia κόντρα στην Γιουβέντους τον περασμένο Μάιο, που ήταν ο προτελευταίος του αγώνας με την Ίντερ.

Εντάχθηκε στην Τότεναμ του Αντόνιο Κόντε στο τέλος του συμβολαίου του με την ιταλική ομάδα κατηγορώντας την διοίκηση πως άργησε πολύ να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για μια νέα συμφωνία. Η Τότεναμ με τον τεχνικό της διευθυντή Φάμπιο Παράτιτσι να κινεί τα νήματα και τον Κόντε να ζητά απεγνωσμένα τον ποδοσφαιριστή, προσγειώθηκε στο βόρειο Λονδίνο και οι Λονδρέζοι βγήκαν κερδισμένοι.

Ο Κόντε στο ξεκίνημα της σεζόν είπε «Θυμάμαι πολύ καλά όταν έφτασα στην Τσέλσι ότι άρχισα να παίζω με 4-2-3-1, αλλά όταν χάσαμε από την Άρσεναλ αποφάσισα να αλλάξω και μετά ανακάλυψα τον Βίκτορ Μόουζες που έπαιξε με φανταστικό τρόπο με αυτό. θέση. Το ίδιο ισχύει και για τον Ιβάν Πέρισιτς που στα νιάτα του ήταν εξτρέμ. Στην πρώτη μου σεζόν στην Ίντερ δεν ήταν τόσο πεπεισμένος για αυτόν τον ρόλο, όχι 100 τοις εκατό. Στην πρώτη σεζόν δυσκολεύτηκε λίγο και τώρα νομίζω ότι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες σε αυτόν τον ρόλο».

Παρουσιάστηκε 31 Μαίου και ο πιο σοβαρός λόγος άφιξης ήταν ο Κόντε. «Είναι προνόμιο να δουλεύεις με έναν προπονητή σαν τον Αντόνιο. Ήταν μια τέλεια χρονιά στην Ίντερ, είμαι πολύ χαρούμενος που τον βλέπω ξανά. Ζει το ποδόσφαιρο κάθε λεπτό, κάθε ώρα και κάθε μέρα, ακόμα και όταν κοιμάται το σκέφτεται»

Ο Ιταλός τεχνικός τον θέλει για αριστερό φουλ μπακ στους πέντε της άμυνας και ταιριάζει απόλυτα. Με Μπεντανκούρ και Χόϊμπιερ στα χαφ να τρέχουν ακατάπαυστα, ο 33χρονος έδεσε αμέσως στην πλευρά του. Έχει πάρει χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιχνίδια, δεν ξεκίνησε βασικός στο πρωτάθλημα κόντρα στη Σαουθάμπτον (4-1), ενώ ολόκληρο 90λεπτο έβγαλε κόντρα στη Γουέστ Χαμ (1-1). Στην πρεμιέρα της Τότεναμ στο Champions League απέναντι στη Μαρσέιγ (2-0), έβγαλε την ασίστ για το πρώτο γκολ του MVP Ριτσάρλισον.

Ο 33χρονος έχει ήδη τρεις ασίστ σε 7 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις στο Βόρειο Λονδίνο, τρεις περισσότερες από ό,τι έχουν συνδυάσει μέχρι στιγμής οι παλιοί του συμπαίκτες, Ντι Μάρκο και Γκοζενς στο Μιλάνο. Ο Ιντζάγκι τους εναλλάσσει στην αριστερή πλευρά, όμως η απόδοσή τους δεν ήταν ακόμα η αναμενόμενη. Δεν μπόρεσαν να συνεισφέρουν σε κανένα γκολ σε 6 εμφανίσεις και ο Ιντζάγκι δεν έχει ακόμη επιλέξει βασικό στα αριστερά μετά την αποχώρηση του Πέρισιτς.

Yπέγραψε ελεύθερος για να προσθέσει εμπειρία και σταθερότητα. Στις πρώτες του συμμετοχές έδωσε στους φιλάθλους μια γεύση από τα προσόντα του. Αν και ολόκληρη η ποιότητα δεν έχει ακόμα ξεδιπλωθεί στον αγωνιστικό χώρο, ο Πέρισιτς έδειξε αρκετά για να αποδείξει ότι έχει απομείνει αρκετή βενζίνη στο ρεζερβουάρ. Θα χρειαστεί χρόνος για να είναι πραγματικός ηγέτης στην ομάδα, αλλά είναι ηγέτης με τα λόγια και τις πράξεις του στον αγωνιστικό χώρο, ακριβώς το είδος του παίκτη που χρειάζεται η Τότεναμ για να πανηγυρίζει ένα τρόπαιο μετά από 14 χρόνια και το League Cup κόντρα στη Τσέλσι υπό τις οδηγίες του Ισπανού Χουάντε Ράμος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.