Μάντσεστερ Γ. – Λίβερπουλ 2-1: “Μίλησε” η έδρα (hls)

Η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ ήταν η νικήτρια (2-1) στο μεγάλο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής κόντρα στη Λίβερπουλ

Την πρώτη τους νίκη έψαχαν Μάντσετσερ Γ. και Λίβερπουλ στον μεταξύ τους αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής στην Premier League.

Πετυχαίνοντας από ένα γρήγορο γκολ στα δύο ημίχρονα οι γηπεδούχοι (που προέρχονται από δύο συνεχόμενες ήττες), επέβαλαν τον ρυθμό τους και πήραν αυτό που ήθελαν νικώντας 2-1 τον μεγάλο αντίπαλο τους, βυθίζοντας τον ταυτόχρονα στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κλοπ παρέταξε την ομάδα του με πολλά προβλήματα καθώς δεν αγωνίστηκε ο τιμωρημένος Ντάργουιν Νούνιες όπως και οι Ματίπ, Ζότα, Τιάγκο, Κονατέ, Κεϊτά, Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν.

Στο πρώτο ημίχρονο η Μάντσεστερ Γ. μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχε την κατοχή της μπάλας και στο 10΄ απείλησε με γκολ, αλλά από το σουτ του Ελάγκα η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Άλισον και απομακρύνθηκε.

Έξι λεπτά αργότερα η κυριαρχία των «μπέμπηδων» επιβραβεύτηκε με το γκολ του Σάντσο (1-0).

Σταδιακά η Λίβερπουλ πήρε μέτρα στο γήπεδο και έχασε την μεγαλύτερη της ευκαιρία λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στην προσπάθεια του ο Φερνάντες να διώξει την μπάλα, αυτή πήρε πορεία προς την εστία της ομάδας του, βρήκε στο σώμα του Μαρτίνες και ο τελευταίος την απομάκρυνε λίγο πριν περάσει τη νοητή γραμμή.

Παρόμοιο σκηνικό με αυτό στο πρώτο μέρος είδαμε στην αρχή της επανάληψης με την Γιουναϊτεντ να έχει τον έλεγχο και να ανεβάζει την διαφορά σε 2-0 (53΄) με “εκτελεστή” αυτή τη φορά τον Ράσφορντ.

Στο 56΄, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας της Λίβερπουλ υποχρεώθηκε σε μια απίστευτη εκτίναξη προκειμένου να μην δεχτεί το τρίτο γκολ, μετά από το σουτ (και πάλι) του Ράσφορντ.

Ο ίδιος παίκτης στο 76΄ με εξαιρετικό σουτ απείλησε εκ΄ νέου την αντίπαλη εστία, σε αυτή την περίπτωση όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να αντιδράσει και τα κατάφερε στο 82΄ με την κεφαλιά του Σαλάχ (2-1). Ο Αιγύπτιος έγινε ο πρώτος παίκτης της ομάδας του που έφτασε τα 10 γκολ στα ντέρμπι με την Γιουναϊτεντ.

Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ: Ντε Χέα, Μαλάσια, Μαρτίνες, Βαράν, Νταλότ (85΄ Μπισάκα), ΜακΤόμινεϊ, Έρικσεν (85΄ Ρονάλντο), Σάντσο (71΄ Φρεντ), Ελάνγκα (46΄ Μαρσιάλ), Μπρούνο Φερνάντες, Ράσφορντ (85΄ Φαν Ντε Μπέεκ)

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλ. Άρνολντ, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (85΄ Τσιμίκας), Χέντερσον (59΄ Φαμπίνιο), Μίλνερ (71΄ Καρβάλιο), Έλιοτ, Ντίας, Σαλάχ, Φιρμίνο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.