Ζιντσένκο: Οι λόγοι που πήγε στην Άρσεναλ

Ο Ολεξάντερ Ζιντσένκο χαρακτήρισε τον Μικέλ Αρτέτα ως "τον πιο σημαντικό λόγο" στην απόφασή του να ενταχθεί στην Άρσεναλ από την Μάντσεστερ Σίτι.

Ο πολύπλευρος αριστερός μπακ, ο οποίος παίζει άνετα και στη μεσαία γραμμή, όταν φόρεσε το περιβραχιόνιο της Εθνικής Ουκρανίας, ταξίδεψε για να συναντηθεί με τους Κανονιέρηδες στην περιοδεία τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Ζιντσένκο ήταν παρών στο γήπεδο, καθώς η Άρσεναλ νίκησε 3-1 την Ορλάντο Σίτι, πριν γίνει επίσημη η μετακίνησή του. Ο 25χρονος έχει υπογράψει συμβόλαιο στο Emirates Stadium μέχρι το τέλος της σεζόν 2025-26, με την Άρσεναλ να πληρώνει αρχικά 30 εκατομμύρια £ και 2 εκατομμύρια £ σε πιθανά μπόνους. Ο Ζιντσένκο δούλεψε με τον Αρτέτα κατά τη διάρκεια της περιόδου του Ισπανού στη Σίτι ως βοηθός προπονητή του Πεπ Γκουαρδιόλα και λέει ότι ο πρώην μέσος της Άρσεναλ και της Έβερτον ήταν πολύ καλός για να μετακομίσει στο βόρειο Λονδίνο.

«Θα έλεγα ότι είναι ο πιο σημαντικός ρόλος στην απόφασή μου, επειδή γνωρίζω [τον Μίκελ] για λίγο, δούλευα μαζί του στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο τρόπος που δουλεύαμε μαζί, εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ γιατί θυμάμαι πόσες φορές δουλεύαμε σκληρά στις προπονήσεις και μετά με μεμονωμένα πράγματα και πήρα πολλά από τον προπονητή και ελπίζω να αντέξω ακόμα περισσότερα. «Από την πρώτη μέρα στη Σίτι ήξερα ότι θα γίνει ένας πολύ καλός προπονητής. Ο τρόπος που βλέπει το ποδόσφαιρο, ειδικά έβλεπα την τελευταία σεζόν των αγώνων της Άρσεναλ και το απολάμβανα πραγματικά. “Μπορείτε να δείτε στο στυλ, την εικόνα του παιχνιδιού, οπότε θα ήθελα πολύ να το δω [ενώ] παίζω και συμμετέχω.”

Ο Ζιντσένκο φεύγει από τη Σίτι ως τέσσερις φορές πρωταθλητής της Πρέμιερ Λιγκ, επιμένοντας ότι είναι ανυπόμονος για άλλη μια δοκιμασία. “Είμαι έτοιμος για άλλη μια πρόκληση. Δεν είμαι εδώ μόνο για να χάσω τον χρόνο μου και τον χρόνο της Άρσεναλ γιατί ο σύλλογος είναι πάντα μπροστά σε όλους”

Είμαι εδώ για να πετύχω μεγάλα πράγματα και ελπίζω να καταφέρουμε να κερδίσουμε κάποιους τίτλους και ελπίζω ότι θα παλέψουμε για κάθε τίτλο στον οποίο πρόκειται να εμπλακούμε. “Ακόμα και από την περασμένη σεζόν, έβλεπα τα παιχνίδια της Άρσεναλ και ένιωθα ότι έρχεται, ξέρεις; Η ομάδα μεγαλώνει τόσο γρήγορα και νομίζω ότι είναι καιρός. Είναι καιρός να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να πετύχουμε κάτι μεγάλο.” Μένει να δούμε αν θα χρησιμοποιηθεί στην άμυνα ή πιο μπροστά, αν και ο Ουκρανός διεθνής θα ελπίζει να μιμηθεί έναν από τους παιδικούς του ήρωες (Φάμπρεγας), παίζοντας στη μεσαία γραμμή. «Αυτό είναι ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα, γιατί ήμουν μεγάλος θαυμαστής όταν ήμουν παιδί», συνέχισε. “Από τότε που ο Τιερί Ανρί και ο νεαρός Σεσκ Φάμπρεγας έπαιζαν εδώ, απολάμβανα να παρακολουθώ αυτούς τους αγώνες, εκείνη την Άρσεναλ. Και προφανώς άρχισα να αγαπώ αυτόν τον σύλλογο, οπότε είμαι τόσο ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να παίξω για αυτόν τον καταπληκτικό σύλλογο.”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.